Разделы статей
Новости
Разделы сайта

При небезпечних симптомах під час вагітності звернись до лікаря

Автор: Админ 00:00, 28 Апреля 2017 675 0 0


При небезпечних симптомах під час вагітності звернись до лікаря

Про кампанію

Тема небезпечних симптомів під час вагітності та зменшення ускладнень в цей період та після народження дитини є надзвичайно актуальною сьогодні. Згідно з дослідженням Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) рівень знання щодо небезпечних проявів під час вагітності в Україні є дуже низьким. В Україні лише 23% жінок і чоловіків знають про мінімум три небезпечні симптоми під час вагітності, а про всі пам'ятають тільки 12%. На жаль, через це вагітні жінки часто запізно звертаються по медичну допомогу, що може призвести до ускладнень і навіть смертельних випадків. За останні роки також прослідковується тенденція до збільшення кількості передчасних пологів.

Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом із Міністерством охорони здоров'я та за підтримки Швейцарської Конфедерації проводить кампанію «Небезпечні симптоми під час вагітності» в рамках програми «Здоров'я матері та дитини» задля покращення здоров'я жінок та дітей.

Мета кампанії – збільшення рівня обізнаності серед жінок та їхніх партнерів щодо небезпечних проявів від час вагітності та своєчасного звернення до лікаря для попередження ускладнень та передчасних пологів.

Ми хочемо, щоб кожна вагітна жінка та її близькі, дізнавшись про кампанію, пам'ятали про небезпечні симптоми, що можуть виникнути під час цього надзвичайного періоду в житті, і знали, як правильно на них реагувати.

Небезпечні симптоми під час вагітності


Сильний біль у животі

У разі виникнення інтенсивного болю – незалежно від терміну вагітності та місця, де болить – обов'язково зверніться до лікаря. Причини такого стану можуть бути пов'язані з вагітністю або викликані захворюваннями, що вимагають хірургічного втручання (наприклад, апендицит, ниркова колька і т.п.) або інфекційним захворюванням.

Раптова набряклість рук, ніг, живота чи обличчя

У чотирьох з п'яти вагітних жінок спостерігаються набряки рук чи ніг і це не є патологією. Але якщо ви помітили раптовий та прогресуючий набряк обличчя чи живота (найчастіше у 3 триместрі), негайно зверніться до лікаря.

Ранній токсикоз

Ранній токсикоз найчастіше проявляється протягом 7–14 тижнів вагітності. Токсикоз супроводжується частими і тривалими блювотними позивами (до 20-25 разів на день), що можуть призводити до сильного зневоднення і виснаження організму, критичної втрати маси тіла, що сягає понад 10 кг. Також можна спостерігати підвищення температури тіла, головний біль, зниження кров'яного тиску. У випадку появи симптомів токсикозу потрібно обов'язково звернутися до лікаря.

Значне підвищення артеріального тиску

Після 20 тижня вагітності може з'явитися фізіологічне підвищення артеріального тиску. Однак підвищення має бути незначним і не погіршувати загальне самопочуття жінки. Якщо ж ви спостерігаєте значне підвищення тиску, обов'язково зверніться за консультацією до лікаря.

За умови хронічної гіпертонії, яка спостерігалася ще до вагітності, та за появи таких симптомів як сильний головний біль, шум у вухах, «мушки» перед очима, нудота і блювання, негайно зверніться до лікаря.

Вагінальна кровотеча

Кровотеча може супроводжуватися невеликими переймами, болем, схожим з болем в період менструації, болем в попереку. Кров може бути яскраво-червоною, рожевою (дуже світлою) або мати коричневий відтінок. Навіть при легкій кровотечі під час вагітності слід обов'язково проконсультуватися з лікарем. При сильній (схожій з менструацією) кровотечі під час вагітності потрібно негайно викликати швидку допомогу.

Температура 38°С і вище

У разі підвищення температури тіла до 38 °С і вище, негайно зверніться до лікаря

Тэги: Небезпечні симптоми під час вагітності щаслива вагітність


Последние Статьи

Народження дитини в іншому шлюбі, не є безумовною підставою для зміни розміру аліментів

Законодавство України дає право батькам згодом змінити встановлений розмір аліментів в сторону його збільшення або зменшення у зв’язку із змін...

Читать далее
Детская комната мечты

Здравствуйте девочки , планируем открытие в центре города, детской комнаты , которая максимально будет интересна для деток разного возраста с...

Читать далее
Купить яйца не дорого

Если вы готовитесь к первому прикорму и думаете, в каком возрасте можно давать яйца детям, берите на вооружение полезную информацию! Яйца, бесспорно, ...

Читать далее

0 комментариев

Пока нет сообщений