• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 231255 3011

Регина

Заходил(а): 22.11.2012
Регина
Активный пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 18:56

Чому, Ви ж тільки що насміхались над цим. А тепер вже погоджуєтесь...

До речі, за правилами, прийнятими в РФ, дійсно "на Україні". Імперські замашки ))

Потому что я могу признать свою неправоту))

liya

Заходил(а): 16.09.2015
Район: Центральный
liya
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Zol_otko 10 July 2012, 18:49
Ви знаєте,читаю тут пости і так сумно. З одного боку приємно,що на форумі є не байдужі люди,які ТАК почали відстоювати українську мову,а з іншого.......
Від себе хочу сказати,що і при переїзді сюди (в Миколаїв) на початку,що і тепер,я себе почуваю не комфортно коли доходить справа до вирішення якихось питань в різних установах,влаштуванні на роботу і т.д. Мене часто не розуміють (або роблять вигляд),доводиться все повторювати по 2-3 рази,або в кінцевому результаті по слову таки видавати фрази російською І це у рідній країні з рідною українською мовою!
Не приємно,коли ти хочеш влаштуватись на роботу,а тобі кажуть: А шо ето ви со Львова? А шо ето ви на украинском разговариваете? А как ви будете разговаривать с клиентами? Образливо, якщо чесно І скажете,що в південних і східних регіонах українську мову не тиснуть?
Не приховаю,приємно,коли заходиш в ту чи іншу установу і деколи люди захоплюються твоєю мовою,але при тому ВСІ вони кажуть,що у нас так гарно не розмовляють, у нас тільки суржиком люди вміють, а чистою українською - ні! А я їм завжди відповідаю: а ви попробуйте,і ви будете вміти! Але на тому все і закінчується

Ви знаєте,а щодо дискусії тут - про грамотність,то я вважаю так: Не настільки вже важливо ідеально правильно писати українською,знати правила вживання всіх розділових знаків і т.д.,головне мати українську мову в голові,а Україну в серці

А це уже, до речі, дискримінація. За мовною ознакою.
Тільки хто ж на це зважає...
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Zol_otko 10 July 2012, 18:49
Ви знаєте,читаю тут пости і так сумно. З одного боку приємно,що на форумі є не байдужі люди,які ТАК почали відстоювати українську мову,а з іншого.......
Від себе хочу сказати,що і при переїзді сюди (в Миколаїв) на початку,що і тепер,я себе почуваю не комфортно коли доходить справа до вирішення якихось питань в різних установах,влаштуванні на роботу і т.д. Мене часто не розуміють (або роблять вигляд),доводиться все повторювати по 2-3 рази,або в кінцевому результаті по слову таки видавати фрази російською І це у рідній країні з рідною українською мовою!
Не приємно,коли ти хочеш влаштуватись на роботу,а тобі кажуть: А шо ето ви со Львова? А шо ето ви на украинском разговариваете? А как ви будете разговаривать с клиентами? Образливо, якщо чесно І скажете,що в південних і східних регіонах українську мову не тиснуть?
Не приховаю,приємно,коли заходиш в ту чи іншу установу і деколи люди захоплюються твоєю мовою,але при тому ВСІ вони кажуть,що у нас так гарно не розмовляють, у нас тільки суржиком люди вміють, а чистою українською - ні! А я їм завжди відповідаю: а ви попробуйте,і ви будете вміти! Але на тому все і закінчується

Ви знаєте,а щодо дискусії тут - про грамотність,то я вважаю так: Не настільки вже важливо ідеально правильно писати українською,знати правила вживання всіх розділових знаків і т.д.,головне мати українську мову в голові,а Україну в серці

Та це кажуть лише ті, хто з цим сам не стикався, бо розмовляє виключно російською мовою.
Щось подібне мені розказували чоловіки, що в нас немає дискримінації жінок, коли я розказувала з власного досвіду про деякі труднощі влаштуватись на роботу програмістом на початку своєї професійної діяльності, і труднощі саме через свою стать (наприклад, в деяких фірмах прямо заявляли, що беруть на роботу виключно чоловіків, в інших теж щось подібне, а на мою першу роботу мене прийняли за період відпустки директора, і прийняла теж нова людина, що не знала про відповідні вказівки директора... він прийшов з відпустки через місяць, а тут дивина, одна дівчина-програміст на всю контору... ну не виганяти ж уже, тим паче що я дещо встигла продемонструвати як спеціаліст...).
Так детально розповіла, щоб не почалось холівару с приводу, що хто хоче, той доб'ється, і що це такий с мене був спеціаліст, а я на стать киваю... я-то проблеми ці вирішила, але ж вони таки були, саме дискримінація через стать.
Те ж саме можна сказати і про українську мову. Дійсно, хто хоче, той буде розмовляти українською, але потрібно визнати, що на сході та півдні йому таки буде складніше, ніж російськомовному. І це геть неправильно.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   10 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 17:29

я заметила мы многие.. не дочитывая комментируем.. или повторяемся...

Девочки, в любом случае, чтобы влиять на законодательный процесс надо все же следить за этим.
Могу неточно сформулировать, но многие законопроекты выносятся на публичные обсуждения - вот там и надо
аргументированно доказывать отстаивать, с приведением цифр и фактов.

а обсуждения на форумах, на мой взгляд редко к чему-то конструктивному приводят.
Разьве что я, как аналитик, посмотрю на эти баталии и решу - что в данном регионе опасно что-либо предпринимать.. а то еще поубивают друг друга ))

Поэтому обсуждения на форумах, на мой взгляд нужно как можно более вежливее проводить )

Наче закон про мови на обговорення не виносився. Ну дійсно, на фіга ще обговорювати з якимсь народом? Не для того цей закон писався
Ruslik

Ruslik

Заходил(а): 19.02.2020
Район: Центральный - Варваровка
Телефон: (380) 994-92-95
Ruslik
VIP пользователь
   11 July 2012

В точку! Как сказал мой муж: закон для замыливания глаз, для отвлечения народа перед выборами. Он на всех действует как красная тряпка, вот на форуме сколько народу его уже обсуждают. А нам осенью раз! и цены поднимут или еще че сделают "приятного". А народ занят-он закон обсуждает, ему не до того...
"- Вы любите Кафку? Да, особенно грефневую!"
Sunny-mammy

Sunny-mammy

Заходил(а): 11.09.2019
Район: Ленинский - ЮТЗ
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
   11 July 2012
Стихотворение в кассу)

Павло Глазовий

Дід приїхав із села, ходить по столиці.
Має гроші — не мина жодної крамниці.
Попросив він:
— Покажіть кухлик той, що з краю. —
Продавщиця:
— Что? Чево? Я нє понімаю.
— Кухлик, люба, покажіть, той, що збоку смужка.
— Да какой же кухлік здєсь, єслі ето кружка. —
Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови:
— На Вкраїні живете й не знаєте мови. —
Продавщиця теж була гостра та бідова.
— У мєня єсть свой язик, ні к чему мнє мова. —
І сказав їй мудрий дід:
— Цим пишатися не слід,
Бо якраз така біда в моєї корови:
Має, бідна, язика і не знає мови.
t.me/zhgoogl
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   11 July 2012

Ну це всім очевидно ))
Але від того не менш неприємно. Але якби я дійсно вірила, що вони цей закон приймуть і введуть в дію, то я б не на форумі писала, а приєдналась би до більш активних дій. А так - це просто спроба зіграти в двоє воріт, з одної сторони догодити прихильникам російської мови своїми спробами, показавши, що ось які ми кльові, дайте нам ще шанс і ми доведемо справу до кінця, а з іншої - підняти хоч на пару пунктів рейтинг Яника, як об"єднувача нації. Білими нитками це все шите, але хіба від того має бути байдуже?

Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   11 July 2012
Цитата: #4516 alisa 11 July 2012, 07:46

Ну це всім очевидно ))
Але від того не менш неприємно. Але якби я дійсно вірила, що вони цей закон приймуть і введуть в дію, то я б не на форумі писала, а приєдналась би до більш активних дій. А так - це просто спроба зіграти в двоє воріт, з одної сторони догодити прихильникам російської мови своїми спробами, показавши, що ось які ми кльові, дайте нам ще шанс і ми доведемо справу до кінця, а з іншої - підняти хоч на пару пунктів рейтинг Яника, як об"єднувача нації. Білими нитками це все шите, але хіба від того має бути байдуже?

Так то воно так, але новини на Інтері, таки, транслюють російською((

Fёkla

Заходил(а): 29.01.2018
Район: Ленинский
Fёkla
VIP пользователь
   11 July 2012
Ссылка

Даже николаевские дети «чувствуют» на себе «покращення життя вже сьогодні» (фото)
Я отвечаю за то, что говорю, но не отвечаю за то, что вы слышите!

Николь

Заходил(а): 28.07.2017
Район: Заводской - Лески
Николь
VIP пользователь
   11 July 2012
Кто-то спрашивал почему не любят Россию - наверное из-за вот таких вот действий:
Ссылка

І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко

Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика

Nabu

Nabu

Заходил(а): 28.07.2015
Nabu
Gold
   11 July 2012
Цитата: #4516 Orchid 07 July 2012, 15:47
Почнемо з малого? Закликаю всіх небайдужих, надалі, спілкуватися (по можливості) рідною мовою!

Вже давно Приєдналась. Для мене це виявилось легко,а для чоловіка більш тяжче. Але і це не головне, а те, що мої малі кажуть "мама, ми йдемо додому, попити водички"... музика, для моїх українських вух...
Моя подпись нарушала правила форума
п.1.5
в) запрещается использовать в имени (нике), аватаре, подписи и названии статуса нецензурные или ругательные слова (а также завуалированный мат).
Зато прекрасно передавала мои эмоции.
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   11 July 2012
Цитата: #4516 Orchid 07 July 2012, 15:47
Почнемо з малого? Закликаю всіх небайдужих, надалі, спілкуватися (по можливості) рідною мовою!

+1 :-)
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

belolapik

Заходил(а): 24.10.2019
Район: Заводской - Намыв
belolapik
VIP пользователь
   12 July 2012
немного разрядить обстановку)
наткнулась на просторах инета - всем неравнодушным к "мовному закону" посвящается )))
внимание - Лесь Подервянский, НЕЦЕНЗУРНАЯ ЛЕКСИКА

Ссылка
Боролись ми. Боролись наші предки.
Вже наших втрат неміряне число.
А знов свободу починай з абетки.
А знову скрізь те саме, що й було. ©
jmen_ka

jmen_ka

Заходил(а): 28.02.2020
jmen_ka
VIP пользователь
   13 July 2012
Верховная Рада решила залезть в карман к украинцам, лоббируя интересы банков
13.07.2012 11:37

Парламент утвердил в первом чтении правки НБУ в законодательство (законопроект №10656) относительно функционирования платежных систем и развития безналичных расчетов».

Как пишет еженедельник "Комментарии", одна из главных новаций документа - предоставление центробанку страны полномочий устанавливать максимальные лимиты наличных платежей при расчетах за товары и услуги. Проще говоря, покупатели лишатся возможность делать крупные приобретения за наличные. Оплата любого товара, стоимость которого будет превышать установленный центробанком лимит - от дорогой техники до недвижимости, - должна будет осуществляться исключительно с помощью платежной карты (а в перспективе и мобильного телефона). Соблюдение этих требований будет контролировать ГНАУ.

Официальный повод для такого рода пертурбаций - намерение чиновников победить теневую экономику.

«Только в этом году лимиты на оплату наличными деньгами установили Греция, Испания и Италия. Мотивом к этому стала кампания по борьбе с «серой» и «черной» экономиками и необходимость увеличить собираемость налогов для сокращения бюджетных дефицитов», - рассказал директор Украинской межбанковской ассоциации членов платежных систем (EMA) Александр Карпов. Например, чтобы граждане Италии не уклонялись от уплаты налогов, там был введен запрет на оплату наличными покупок на сумму, превышающую 1 тыс. евро. В Греции этот лимит составляет 1,5 тыс. евро, в Бельгии - 5 тыс. евро. Швеция и вовсе раздумывает над возможностью запрета на оплату покупок бумажными деньгами в розничных точках.

Новый закон позволит Нацбанку отслеживать огромный объем платежей, которые сегодня ему практически неподконтрольны. «Обойти такую норму будет невозможно. Покупатель недвижимости просто не сможет оформить право собственности на квартиру, пока не предъявит документ, что сделка была оплачена безналичным способом», - рассказывает Александр Карпов.

Контролировать безналичные платежи граждан сможет и ГНАУ. Очевидно, в конечном итоге все сведется к массовым проверкам работодателей, выплачивающих своему персоналу зарплаты «в конвертах». «Головную боль от необходимости как-то засветить имеющиеся доходы получат в том числе многие чиновники, не понаслышке знающие, что такое откат и «благодарность», - прогнозирует президент Украинского аналитического центра Александр Охрименко.

Впрочем, главной проблемой может стать неразвитость инфраструктуры. Согласно изменениям, которые должны быть внесены в Административный кодекс, за отказ принять платежную карту торговцев будут штрафовать на 500 не облагаемых минимумов доходов граждан (8,5 тыс. грн.). Такие меры должны расшевелить и население, которое сегодня весьма неохотно пользуется пластиком. По данным НБУ, на 1 апреля 2012 года из 59 млн. карт, находящихся в обращении, активными (то есть такими, которыми совершались расчеты в последние три месяца) были лишь чуть более половины.

«Если закон будет принят, следующим шагом НБУ в плане популяризации безналичных платежей может стать установление минимального уровня комиссии за снятие наличных в банкоматах. Это было бы логично, учитывая, что на сегодня более 90% всех транзакций по банковским картам приходятся на обналичивание средств в банкоматах», - прогнозирует начальник управления развития терминального бизнеса Банка Национальный кредит Евгений Думчев.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   13 July 2012
Знову реформи, спрямованні на заглядання у кишеню і накладення штрафних санкцій... І жодної, націленної на те, щоб таки було за що купити те, що тепер доведеться купувати по безналу)))

А хто автор законопроекту, не можу знайти?
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   13 July 2012
Цирк на дроті:

Син Януковича відкличе свій голос за "язык"

Ссылка

Наче бачу, міліціонери, наприклад, не слідкують за порядком, бо не ходять на роботу... А потім виправдовуються: "П"ятьох пограбовано, двох вбито, правопорушників не найдено, але ми ні при чому. Ми на гонках були, а не на роботі..."

ЛиЛисёнок:-)

Заходил(а): 20.07.2022
Район: Корабельный - Октябрьское
ЛиЛисёнок:-)
VIP пользователь
   16 July 2012
Чергове "покращення" : Ссылка

Николь

Заходил(а): 28.07.2017
Район: Заводской - Лески
Николь
VIP пользователь
   16 July 2012
Цитата: #4516 ЛиЛисёнок:-) 16 July 2012, 13:52
Чергове "покращення" : Депутаты хотят штрафовать украинцев за кондиционеры и антенны

у меня закончились культурные слова...

І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко

Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика

Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   16 July 2012
Цитата: #4516 ЛиЛисёнок:-) 16 July 2012, 13:52
Чергове "покращення" : Депутаты хотят штрафовать украинцев за кондиционеры и антенны

Хай тоді виписують премії тим, хто замість ЖЕКів ремонтує та міняє стояки, проводку і таке інше.
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   16 July 2012
Ссылка - хто хоче позиватися проти режиму, велкам, так би мовити
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Просматривают эту тему:

Forum