• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 230525 3011

liya

Заходил(а): 16.09.2015
Район: Центральный
liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 14:59

ну нет - Крым для России завоевали с оружием в руках, а Украине отдали росчерком пера - разница очевидна я,наверное, живу в какой-то другой Украине, ну не вижу я никаких языковых проблем....вот честно...

Так для россійськомовних і немає проблем, я згодна).
Проблеми є в української мови.
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
Конфетти

Конфетти

Заходил(а): 06.05.2025
Телефон: 0969339920
Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

разговаривать,возможно, не все чиновники могут на украинском языке, но вот государственные исполнительные органы работают с документами исключительно на украинском языке, что в налоговой, что в ПФ, что в исполком и т.д. и как раз знание украинского является одним из критериев при приеме на такую государственную службу
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 14:59

ну нет - Крым для России завоевали с оружием в руках, а Украине отдали росчерком пера - разница очевидна я,наверное, живу в какой-то другой Украине, ну не вижу я никаких языковых проблем....вот честно...

Ага, значить, якщо я завтра прийду у Ваш дім та з кулеметом в руках вижену Вас та Вашу сім'ю на вулицю (або навіть не виганятиму, а просто стану жити у Вас вдома та примушу Вас жити за моїми правилами), то я буду права?

Якщо ми так далі підемо заглиблюватися у відновлення історичної справедливості, то я не проти приєднати російські території до України. Ну а що, нащадком Київської Русі є все-таки Україна, а не Росія, так що і мову українську, як нащадка древньоруської, теж розповсюдимо на всю територію нинішньої Росії! І столиця буде в Києві! А у Москві буде далека наша колонія.
Так що давайте не чіпати історію. Якщо вже зараз українські території - то українські, і мова повинна бути основною на всіх українських територіях.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

какие? мой сын ходит в украинский садик, я покупаю ему книги на украинском, мультики,фильмы, аудио - все доступно для него на украинском, пойдет в украинскую школу, я на работе с чиновниками исключительно на украинском...
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 ribak 17 July 2012, 11:59

Спiвуча мова.Дiйсно,як пiсня...

Овва! Тобто, "сувати ніс", "хвора уява", "люди з вадами"- це більш образливо й ненормативно, ніж "тьфу" (на чиїсь пріоритети), "придурки", "дурни со ступой"?
"Слідкувати за вихлопами"- це, так би мовити, фразеологічний оборот, але і він не містить лайливих слів.
Для більшого розуміння, мені здається, з людиною треба розмовляти її мовою, хоча я не вживала слів типу "дурні", "придурки" і так далі.
А про співучість, то українській мові ще співати і співати, щоб доспіватися до російського мату.

liya

liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 15:05

какие? мой сын ходит в украинский садик, я покупаю ему книги на украинском, мультики,фильмы, аудио - все доступно для него на украинском, пойдет в украинскую школу, я на работе с чиновниками исключительно на украинском...

вона зникає)
Моя дитина не спілкується українською поза межами школи - з друзями чи в інтернеті. Ваша, мабуть, також? І ніякі мультики тут, на жаль, не допоможуть.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 15:04

разговаривать,возможно, не все чиновники могут на украинском языке, но вот государственные исполнительные органы работают с документами исключительно на украинском языке, что в налоговой, что в ПФ, что в исполком и т.д. и как раз знание украинского является одним из критериев при приеме на такую государственную службу

Та ну?
А чому тоді при прийомі на державну службу перших осіб держави це правило не виконувалось?
Та й не думаю, що для простих посад теж, за необхідності прийняти когось свого, дуже так вже будуть дивитися на ту українську, особливо у південних та східних областях України...
А ще мер Одеси, якщо я нічого не плутаю, недавно ну дууууже не хотів розмовляти українською... до суду справа дійшла...
А ще чомусь деякі чиновники спокійнісінько собі розмовляють російською з відвідувачами, і навіть не переймаються цим питанням, це вже з власного досвіду...
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

у нас она не исчезает, она тут, в Николаеве, и не прижилась, а вот там, где ВСЕГДА думали и разговаривали на украинском, язык и не исчезнет НИКОГДА
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 15:05

На Інтері, наприклад, на одному з головних українських каналів, новини транслюються російською (я вже це писала). Чому?
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

в обычной жизни мы не сталкиваемся с мерами и президентами, для меня они вообще в другом измерении, а вот решают рутинные вопросы исключительно на украинском языке
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   17 July 2012

А Ви російською чи українською розмовляєте?
Водії громадського транспорту через одного не знають назв зупинок українською, ну або дуже вдало і принципово прикидаються, що не знають, бо постійно перепитують. В магазинах проблеми виникають постійно.
Я-то в принципі здатна це пережити і вирішити, але казати про відсутність проблеми на цьому фоні я не можу.

А Крим... Ну то скоріше жарт, ніхто його Туреччині вже не віддасть, але я особисто його ані російським, ані українським не вважаю. Можу тільки поспівчувати регіону, який втратив свою історичну та національну належність. А кому, до речі, а це мають "дякувати"?

Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 liya 17 July 2012, 15:10

вона зникає)
Моя дитина не спілкується українською поза межами школи - з друзями чи в інтернеті. Ваша, мабуть, також? І ніякі мультики тут, на жаль, не допоможуть.

Не погоджусь, якраз українські мультики можуть допомогти. Звісно, якщо це не лише декілька недолугих мультиків буде, а власне розвинена, цікава, особливо для молоді, українська культура. Якийсь час було навіть модно розмовляти українською, я це ще пам'ятаю, якраз на хвилі незалежності держави пішло. Але якось за декілька років зникло. Не берусь аналізувати, чому саме, але мені здається, в тому числі через відсутність підтримки з боку держави. Не до цього тоді було, тоді спадщину СРСР між собою ділили дуже спритні люди...
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

не знаю, я новости смотрю на CNN на украинском языке, для меня не принципиально главный он или нет
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   17 July 2012

А чи бува їй в цьому не допомогли?
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним

liya

liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Конфетти 17 July 2012, 15:14

у нас она не исчезает, она тут, в Николаеве, и не прижилась, а вот там, где ВСЕГДА думали и разговаривали на украинском, язык и не исчезнет НИКОГДА

так, на це залишається сподіватись.
Але заради підвищення шансів на виживання я б захищала мову так, як писала вище. Щоб розмовляли на ній по всій Україні, а не лише на заході.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

да, тут согласна - разговорная украинская речь в быту в русскоязычном Николаеве практически не используется
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   17 July 2012

А є такі люди, наприклад, як моя бабуся, в неї немає ані інтернету, ані кабельного телебачення. Вона змушена дивитися такі новини.
dina_barta

dina_barta

Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   17 July 2012

Всё у нас впереди с таким парламентским большинством: Ссылка
Украинские книги скоро могут стоить не меньше 100 гривен

Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   17 July 2012

так и будет, только тихим сапом, без шумихи и споров ))) только долго))) чем качественнее будет украиноязычный продукт, тем все больше и все шире.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 liya 17 July 2012, 15:19

так, на це залишається сподіватись.
Але заради підвищення шансів на виживання я б захищала мову так, як писала вище. Щоб розмовляли на ній по всій Україні, а не лише на заході.

Я б ставила мотивацією не тільки власне виживання мови. Для єдності країни, її самоусвідомлення, досить важливим є саме єдина мова основного спілкування по всій території. А зараз, дивіться, у нас дуже чіткий розподіл на схід і захід, і саме за ознакою мови. Чи це нормально? Яскравий приклад древнього вислову "розділяй і керуй", весь час лобами зіштовхують. І замість того, щоб поступово та коректно це розділення знищити, влада вирішила його вже законодавчо закріпити.
Просматривают эту тему:

Forum