Національний Університет Кораблебудування

Національний Університет Кораблебудування

Украина, г. Николаев, пр. Героев Сталинграда, 9, (0512) 709100
отзывов еще нет
Просмотров: 4018

Національний Університет Кораблебудування

  • Адрес: г. Николаев, пр. Героев Сталинграда, 9
  • Телефон: (0512) 709100

Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова (НУК) є провідним вищим навчальним закладом в Україні, який готує фахівців для суднобудівної та суміжних галузей промисловості, морегосподарського комплексу й інших галузей економіки України.

Датою заснування НУК, як вищого навчального закладу, є 18 вересня 1920 року.

Навчально-виховний процес у НУК забезпечують кафедри, на яких працюють більше 700 викладачів, з них 77 докторів наук, професорів та 325 кандидатів наук, доцентів. Серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації у Миколаївській області НУК протягом багатьох років посідає провідне місце за чисельністю студентів, спеціальностей, викладачів із вченими ступенями та званнями, наукових шкіл та напрямів наукових досліджень.

 
Урочиста церемонія посвяти в студенти НУК

В університеті сформована й успішно діє інфраструктура планування та проведення наукових досліджень, основу якої складають: науково-експертна рада університету, науково-технічні ради за напрямками досліджень, 15 наукових шкіл, зокрема «Дослідження морехідних якостей та проектування нових типів суден», «Підготовка та спалювання палив», «Паяння та зварювання тиском у вакуумі», «Екологічна безпека та енергозбереження», «Кондиціонування та холодильна техніка», «Перспективні енергетичні технології», «Газотермічні покриття», «Управління проектами наукомістких виробництв». Відомими в Україні та за її межами є 7 галузевих лабораторій та 6 науково-технічних центрів, серед яких центри метрологічної атестації поліметричних систем, підводної техніки, енергозбереження, екологічної безпеки.

Університет має п'ять навчальних корпусів, серед яких відновлене студентське містечко в зеленій зоні півострова між річками Інгул і Південний Буг, два фізкультурно-оздоровчих комплекси, три студентських гуртожитки і два житлових будинки, у яких створені умови для навчання, заняття спортом, підвищення рівня культури, наукового й інтелектуального розвитку, відпочинку і заняття особистими захопленнями всього 12-тисячного колективу. Також в університеті створена спілка студентського самоврядування, в якій існують органи контролю «студентський Парламент», органи підтримки «профком» та орган відпочинку та розваг НУК-TV. Безпосередньо на березі Чорного моря в курортних місцях області (у м. Очакові й у селищі Коблево) знаходяться комфортабельні університетські оздоровчі зони відпочинку для студентів і співробітників університету, функціонує комплекс харчування «Камбуз».


Прямой эфир