Разделы статей
Новости
Разделы сайта

Підготовка дітей до школи: індивідуальне навчання

Автор: Реклама 00:00, 27 Декабря 2016 1359 0 1


Підготовка дітей до школи: індивідуальне навчання

Підготовка дітей до школи – це необхідна умова для подальшої успішної соціалізації дитини. Заздалегідь підготовлений до шкільного життя малюк отримує наступні переваги:

  • Розвинені інтелектуальні здібності.
  • Конкретні навички у вправах на логіку, уяву та фантазію (міцний фундамент для вивчення наук).
  • Психологічна готовність (увага, посидючість, сфокусованість).
  • Гарне володіння своїм мовленням, що сприяє комунікабельності та швидкій адаптації в новому колективі.

Переваги індивідуальних занять

 

Сучасний ринок послуг пропонує безліч спеціальних програм, розрахованих на підготовку дитини до школи. Усі вони переважно зорієнтовані на групові заняття. Це так звана «репетиція» до шкільного життя, де все відбувається в колективі. Хоча подібні програми пропонують і маленькі групи (до 8 дітей), багато батьків усе одно надають перевагу індивідуальним заняттям. Це спричинено наступними перевагами індивідуальних курсів:

 

  • Підсилена увага до дитини.
  • Відчуття малюком максимального психологічного комфорту.
  • Активне формування в дитини власної думки.
  • Відсутність страху перед висловлюванням власної позиції.
  • Підлаштування занять під потреби дитини.
  • Можливість індивідуального графіка.

Складнощі вибору вчителя

 

Від учителя залежить 80% навчального успіху дитини. Тож підготовка дітей до школи буде успішною лише в разі правильного вибору репетитора. Існують певні рекомендації, що допомагають обрати ефективного тренера для вашої дитини.

  • Багатоваріантний підхід до навчання. Добре, якщо вчитель, окрім диплому, володіє сертифікатами про закінчення різних курсів у рамках своєї діяльності. Краще не обирати того, хто застосовує до всіх дітей один метод. Консерватизм і діти – несумісні речі, тому для кожного малюка необхідно підбирати свій стиль викладання. Це гарантує найбільш ефективний розвиток дитини.
  • Харизма вчителя. Чи вміє репетитор зацікавити дитину? Якщо так, то малюк проявить максимум старанності. Пам’ятайте, що монотонність і занудність – табу для кожної дитини! Це стирає дитячий запал творчості, робить дитину нервовою та безрадісною.
  • Професійність. Як не дивно, але це далеко не головний критерій під час вибору вчителя. Звертати увагу на досвід репетитора дійсно варто, але це не гарантує успішної підготовки дитини. Іноді варто давати шанс молодим спеціалістам, які здатні швидше знайти спільну мову з малечею.
  • Вміння відповідати на запитання. У передшкільному віці (3–5 років) діти буквально засипають дорослих запитанням «чому?». Саме тому вчитель повинен бути завжди готовий  відповісти на будь-яке запитання малюка.

Де шукати вчителя?

 

Отже, з рекомендаціями все зрозуміло, але де ж знайти відповідного вчителя? Зробити це можна на зручному сервісі https://buki.com.ua/, який є найбільшою базою репетиторів України – понад 10 000 зареєстрованих учителів. Саме тут можна знайти необхідну інформацію про досвід роботи і напрямок діяльності репетитора, почитати відгуки про нього, а також зв’язатися з ним.

 

Сподіваємося, що підготовка до школи виявиться успішною для вашої дитини й допоможе їй легко увійти в новий етап свого життя.

 

 

Тэги: подготовка к школе репетитор. индивидуальные занятия


Похожие статьи

Детский клуб Доброта приглашает в гости!

Наш детский клуб приглашает родителей и их деток на такие дисциплины: Подготовка к школе  Ранее развитие Айкидо Танцы Английский ...

Читать далее
Проверяем готовность ребенка полюбить школу: 4 главных аспекта

Как сделать школьный старт максимально легким, комфортным, продуктивным и счастливым — рассказала психолог и мама Екатерина Гольцберг в...

Читать далее
Центр семейного развития и досуга " Улыбка"

                                          &nb...

Читать далее

0 комментариев

Пока нет сообщений