• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

21 травня: Всеукраїнська акція проти Трудового кодексу

Anna30   
Активный пользователь   
16 мая 2012 1235 2
21 травня ц.р. по Україні пройдуть акції протесту проти прийняття у другому читанні проекту Трудового кодексу. У Києві акція відбудеться біля стін Комітетів Верховної Ради України – саме там зранку відбудеться погоджувальна рада парламентських фракцій, яка визначить, чи виносити документ на голосування на пленарний тиждень 22-25 травня. У Києві учасники акції зберуться о 9-30 на “Майдані Незалежності”, де влаштують акцію з використання театралізованих елементів і рушать ходою до Комітетів ВРУ (вул. Грушевського 18/2). Зважаючи на високу ймовірність ухвалення цього документу, організатори закликають долучитись до акції усім громадським та профспілковим активістам з метою недопустити реставрації рабства.

Відповідний проект №1108 в своїй останній редакції від 2 квітня 2012 року все ще зберігає безліч загрозливих положень для найманих працівників. У порівнянні з першопочатковою редакцією від 2007 року, яка була прийнята у першому читанні, кодекс позбавлено найбільш кричущих недоліків, проте лишились формулювання, через абстрактність яких працівника можливо загнати у рабські умови. Скажімо, були прибрані норми, які дозволяють звільняти працівника за участь в незаконному страйку, але при цьому лишились статті, виписані таким чином, аби уможливити необмежену тривалість робочого дня і тижня при “необхідності”. Усі покращення, які мали місце, стали результатом не перемовин, а протестних дій незалежних профспілок і позапарламентських лівих. Нагадаємо, що попри свою значимість проект так і не проходив громадське обговорення і не ставав предметом парламентських слухань. Тому, очевидно, що і цього разу відвернути прийняття кодексу і привернути увагу до найбільш гострих його положень можуть лише організовані протести.

Акції пройдуть у таких містах: Сімферополь, Севастополь, Луганськ, Кіровоград, Харків, Одеса, Рівне, Львів, Ужгород,Николаев.В Николаеве митинг состоится напротив Зори с 15:00-19:00.Желающие могут присоединиться.

Anna30

Anna30

Имя: Анна
Группа: Активный пользователь
Сообщений: 439
Регистрация: 03.04.2011
Заходил(а): 26.05.2018
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: -
Anna30
Активный пользователь
   16 мая 2012
Ссылка
Просматривают эту тему:

Forum