Разделы статей
Новости
Разделы сайта

Все еще ломаете голову что подарить ребенку? :-) Прочтите эту статью!

Автор: maniunia 00:33, 09 Февраля 2012 5504 0 0


Все еще ломаете голову что подарить ребенку? :-)  Прочтите эту статью!
Що подарувати дитині на 1 рік?
Зовсім скоро в житті Вашого малюка трапиться перший ювілей, і молоді батьки у розпачі починають оглядати полиці магазинів іграшок у прагненні знайти такий подарунок, який порадує малюка, стане його улюбленою іграшкою.
Дійсно, в різноманітті різних дитячих товарів не складно заплутатися. Щоб подарунок зміг зацікавити малюка, варто пам'ятати, що іграшка повинна бути підібрана за віком. Однорічний малюк вже виріс з віку брязкалець і мобілів, розвиваючих килимків і ходунків, а й купувати іграшку «на виріст» теж не слід - дитина просто не зрозуміє, як з нею грати і втратить інтерес до подарунка буквально через пару хвилин.
   Постарайтеся, щоб подарунок для однорічного малюка мав не тільки розважальну, але й розвиваючу функцію. До року більшість дітей починають самостійно ходити, тому відмінною ідей для подарунка, який зможе супроводжувати дитину на щоденних прогулянках, може стати яскрава і зручна іграшка-каталка, особливе захоплення у малюків цього віку викликають каталки, які під час ходьби видають різні звуки. Такий подарунок буде додатково стимулювати інтерес до ходьби. Для ігор вдома добре подарувати розвиваючу лавку або іграшку-стукалку.
      Однорічний малюк активно досліджує навколишній світ, властивості і призначення різних предметів і матеріалів. Цю особливість також слід враховувати при підборі подарунку маленькому іменинникові. Іграшки для малюків повинні бути яскравими, з великими деталями, це дозволить малюкові швидше вивчити основні кольори, навчитися відрізняти їх один від одного. Не варто забувати і про безпеку крихітки, тому краще зупинити свій вибір на іграшках з натуральних матеріалів, без гострих кутів і дрібних елементів, які дитина ще може захотіти спробувати на смак.
Один рік - найкращий вік для придбання перших заводних або рухливих  іграшок, такі вироби, особливо якщо їх робота буде супроводжуватися звуковими та світловими спецефектами, приведуть маленького дослідника в захват.
    А от для м'яких іграшок час ще не настав. Малюк ще не готовий до активних рольових ігор, тому такий сувенір ризикує дуже швидко зайняти місце в дальньому кутку шафи.
Конструктор з дрібних цеглинок для річниї дитини  може виявитися просто небезпечним, а ось конструктори з м'яких  або пластмасових елементів великого розміру або набір м'яких кубиків, з яких можна будувати башточки, здатні надовго зайняти малюка, а разом з тим потренувати його логічне і просторове мислення і потренувати дрібну моторику рук.
   Відмінним подарунком на перший день народження може стати дитячий будиночок у вигляді розбірного намету. Така конструкція легко збирається і розбирається і в складеному вигляді займає зовсім небагато місця, але малюкові буде дуже цікаво відчути себе повноправним господарем маленького куточка, що, на думку психологів, надзвичайно важливо в цей віковий період, дозволяє розвинути самостійність, відчути свою «дорослість», пробувати новий тип гри.
    Для розвитку дрібної моторики рук крихти, координації рухів і кращого засвоєння поняття форми відмінно підійдуть яскраві і симпатичні рамки-вкладиші, мозаїки з великими і зручними для фіксації фішками і maxi-пазли, що складаються з двох-трьох елементів. Як матеріал для таких іграшок краще віддати перевагу дереву, воно більш довговічне, з такими елементами зручніше маніпулювати, а крім цього воно збагачує досвід тактильних відчуттів малюка. Можна подарувати пірамідку, пальчикові фарби, мозаїку з великими деталями (на коробці повинна стояти спеціальне маркування, що вказує вік). Такі подарунки, розвиваючі мислення крихти, можуть стати відмінним доповненням до основного подарунка-іграшці.
    Не варто забувати, що малюк може грати з Вашим подарунком не тільки в дитячій кімнаті. Актуальними для подарунка в такому віці - різні набори для гри у ванній з різними водяними млинами і гірками. Велика тачка і набір для гри в пісочниці з різними лопатками, формочками для пасок та іншими аксесуарами зможе порадувати малюка на прогулянках.
   У якості цікавого презенту для однорічної дитини можна вибрати набір тварин, особливо малюкові сподобається, якщо вони будуть видавати якісь звуки. Дітки такого віку освоюють звуконаслідування основним домашнім і диким тваринам і охоче грають зі звірятами. Такий набір буде цікавий і корисний для малюка не один рік. З його допомогою нього можна не тільки влаштовувати тематичні ігри та знайомити дитину з зовнішнім виглядом, повадками і середовищем проживання того чи іншого звіра чи птаха, а й розігрувати невеличкі сценки або казкові вистави, на яких малюк спочатку стане глядачем, а потім і головним режисером.
    Однорічному малюку можна запропонувати в якості подарунка і перші книги. Основними критеріями вибору подарункового видання повинні стати компактний розмір і щільні сторінки, так щоб книжку було зручно тримати в руках і гортати. Яскраві та реалістичні ілюстрації збагатять зорові враження малюка і зроблять процес спільного читання більш цікавим і незабутнім.
   Не варто завалювати маленького іменинника подарунками, буде достатньо 2-3 подарунків, які будуть значно відрізнятися один від одного, інакше малюк просто розгубиться від достатку нових іграшок і не зможе зосередитися на жодній із них.
   Святкову атмосферу для малюка допоможуть створити різнокольорові повітряні кульки, грати з ними люблять усі дітлахи, а якщо якийсь лопне, а мами завжди повинен бути запасний.
Перший рік життя - це, безумовно, дуже важлива віха і для малюка, і для його батьків, можливість згадати перші місяці, досягнення і курйозні моменти. Скоро горизонти дослідження світу для Вашого малюка істотно розширяться і в цьому повинні будуть йому допомогти Ваші подарунки. Але головне, щоб батьки і близькі малюка в цей день створили веселий настрій саме для нього, а не для дорослих членів сім'ї, тому зробіть свято веселим,  яскравим і невимушеним.
 
 Що подарувати дитині на 3 роки

 

    Триріччя - серйозна віха в житті підростаючого малюка, тому багатьом батькам і родичам хочеться порадувати своїх малюків у цей день красивими і цікавими подарунками, які надовго стануть улюбленими іграшками іменинника.

Не варто дарувати трирічній дитині одяг та прикраси, для крихти їх цінність поки не зрозуміла, тому особливої ​​радості від вручення їм такого презенту вони не зазнають. Тому головними на святі мають стати іграшки та різні розвиваючі посібники. Підбирати іграшки потрібно за віком, занадто складна гра може виявитися надовго закинутою в ящик.

     Відмінним подарунком для трирічного малюка може стати велосипед, триколісний самокат або електромобіль. Однак перед тим,  як купувати подібну іграшку, потрібно продумати місце, де Ви будете її зберігати.

У цьому віці малюки вже мають власні уподобання в іграх, до них теж потрібно прислухатися. Хлопчики із задоволенням грають з машинками, цікавим подарунком також може стати іграшкова залізниця. Дівчаткам в цьому віці можна запропонувати ошатних ляльок, набори іграшкової посуду, а також іграшкові коляски.

    Малюки трьох років обожнюють музику, а можливість відтворювати звуки самостійно на справжнісіньких, нехай і дитячих інструментах, безумовно, приведе їх у захоплення. Можна подарувати юному музиканту іграшкову гітару або піаніно, барабан або металофон. Подібний подарунок здатний розвинути музичний смак і слухове сприйняття малюка, пробудити її творчі здібності. Хорошим подарунком стане книжка-піаніно.

     Ваш малюк любить малювати і розфарбовувати, вирізати і клеїти? У такому випадку цікавим подарунком для нього можуть стати також розмальовки з великими картинками і перші набори для творчості, дозволяють зробити яскраві аплікації та інші вироби. Такі презенти здатні стати відмінним тренуванням для дрібної моторики рук, навчать азам гармонійного поєднання кольорів, дозволять дати волю уяві і навчать діяти за інструкцією.

Не варто забувати і поширену істину про те, що кращим подарунком є ​​книга. Для трирічного малюка ця істина не менш актуальна, особливо якщо Ви даруєте збірник чарівних казок або  дитячих віршів. Вибираючи книжку, зверніть увагу на те, щоб ілюстрації у виданні були реалістичними і яскравими, але при цьому книжка не перетворювалася на комікс з підписами. Шрифт книжки краще вибирати чіткий і великий, особливо якщо ви вже почали освоювати абетку. Трирічній дитині буде приємно отримати в подарунок  книгу, що говорить.

    Хорошим подарунком, здатним прищепити любов до вивчення нових  знань, можуть стати розвиваючі книги із завданнями за віком, а також різні набори магнітних абеток та наборів цифр. Для малюка посидючого  і люблячого грати самостійно можна придбати дитячий міні-комп'ютер, в таких ігрових посібниках вправи спеціально розроблені з акцентом на самостійне виконання завдань. Граючи з таким комп'ютером, малюк навчиться читати і рахувати, розвине логічне мислення і уважність, потренується спритність пальчиків.

Актуальними сувенірами, що розвивають мислення і координацію рухів малюка, є різні набори пазлів і мозаїк. Сподобається трьохлітки і набір кубиків, з яких можна збирати зображення кумедних казкових персонажів, а можна просто будувати будиночки і башти.

    У три роки малюку можна запропонувати як подарунок перші настільні ігри, наприклад, дитяче доміно або лото. Такі ігри навчать малюка грати в команді, красиво програвати і радіти перемогам інших. Крім цього в ігровій манері вони допоможуть сформувати посидючість і увагу, логічне мислення, потренується пам'ять і швидкість реакції, спостережливість і посидючість.

    Можна зробити подарунок для малюка не тільки красивим, але і функціональним і піднести імениннику красиву коробку, в яку він зможе складати іграшки. Такий подарунок може допомогти малюкові розвинути акуратність,  адже в чарівний скринька прибирати іграшки набагато цікавіше, ніж у звичайний шафа або стелаж.

Не менш корисним може стати покупка дитячого розвиваючого столика або парти з яскравою стільницею. Однак при виборі такого подарунка важливо, щоб меблі підходила малюкові по віку, а в квартирі було місце, щоб зручно розмістити стіл і стілець. Такий подарунок зможе надати першим заняттям більш захоплюючий характер і сформувати позитивний емоційний настрой на здобуття нових  знань.

     Якщо місце дозволяє, відмінним подарунком, стимулюючим гармонійний фізичний розвиток молодшого дошкільника, може стати спортивний комплекс, що включає в себе різні сходи і канати, турніки і гойдалки. Такий куточок сподобається і хлопчикам, і дівчаткам, адже полазити тепер можна буде не тільки на дитячому майданчику, а прямо у себе вдома.

    Можна вибрати один основний та один-два невеликих презенту, при цьому який би подарунок Ви не обрали - головним для маленького іменинника є той настрій, з яким Ви його підносите. Тому постарайтеся не просто купити найдорожчий подарунок, а знайти час не тільки вручити, а й пограти разом з малюком, зробити день народження - днем, який Ви присвятите саме йому. Надуйте повітряні кулі, купіть торт і запаліть свічки, які буде задувати Ваш подорослішав малюк, можна запросити кілька малюків-однолітків або поєднати святкування міні-ювілею з поїздкою в зоопарк або походом в кафе.

 Що подарувати дитині на 5 років

 

     До п'яти років у дитини чітко формуються смаки та інтереси, тому до вибору подарунка на день народження для дитини 5 років потрібно підходити продумано і відповідально, аби якась яскрава дрібничка його вже навряд чи захопить на відміну від малюка. При виборі презенту варто віддати перевагу іграшкам і посібниками, які крім розважальних функцій несуть розвиваючі елементи, такий подарунок навряд чи набридне малюкові в перший же день.

     Відмінним подарунком, які зроблять захоплюючими прогулянки і хлопчиків і дівчаток, а також дозволять їм стати сильніше, можуть стати двоколісні велосипед або самокат, ролики або ковзани, лижі. Однак перед покупкою варто заздалегідь у ненав'язливій формі поцікавитися побажаннями і мріями майбутнього ювіляра. У деяких випадках малюкам може бути цікавий і інший спортивний інвентар - набори кеглів та дитячі ключки, м'ячі.

 І хлопчикам і дівчаткам будуть цікаві різні набори для творчості - п'ятирічній дитині можна подарувати набір для відливання барельєфів, вітражі для розпису, набори для ліплення,  набори для виготовлення панно, мозаїку, фрески з кольорового піску. Подарувавши дитині набір для творчості, можна направити невичерпну енергію п'ятирічки в корисне русло. При виборі такого подарунка звертайте увагу на інтереси малюка: якщо він обожнює малювати, можна запропонувати йому спробувати себе у розписі по дереву або створенні гравюри або картинки в техніці випалювання. Юним модницям запропонувати набори з плетіння справжнісіньких шкіряних брелків або пасків і т.п. Любителям ліплення можна запропонувати набір зі створення забавних брелків або барельєфів з гіпсу.

     Універсальним подарунком для п'ятирічного малюка може стати тематичний конструктор. Зараз існує величезна різноманітність подібних наборів, що розрізняються розмірами деталей, матеріалами і кількістю елементів в конструкторі. При цьому за допомогою таких конструкторів можна не тільки збирати вдома, але і створювати цілі сюжети з улюблених мультфільмів. Наприклад, при виборі тематичного конструктора для дівчаток можна звернути увагу на набори з будівництва ферми або зоопарку для тварин. Хлопцям стане цікаво відчути себе справжнім будівничим і зробити замок з конструктора зі справжніми цеглинками, що відрізняються від справжніх лише розмірами, або зібрати модель машини і літака з металевого конструктора, з'єднавши деталі справжнісінькими гвинтами і гайками.

Магнітні конструктори з різною кількістю деталей - прекрасний варіант подарунка для п'ятирічки. Якщо дитина захоплюється технікою, можна подарувати йому електронний конструктор Знаток.

     Старші дошкільнята обожнюють настільні ігри, тому подарувавши дитині настільну гру, Ви також не помилитеся. Ігри-ходілкі пропонують малюкам неймовірну кількість захоплюючих сюжетів з найрізноманітнішими пригодами. При цьому малюк вчиться грати і спілкуватися з однолітками і дорослими, діяти за правилами, бути уважним. Також малюкові в 5 років можна подарувати дитяче лото або доміно, набори карток із серії Мемо, а також настільні варіанти «Морського бою», «Ерудит» або «хрестики-нулики».

До п'яти років малюки вже зазвичай добре знають алфавіт і починають читати, тому красиво ілюстрована книга, надрукована великим і добре читаним шрифтом, може стати відмінним подарунком для малюка. У цьому віці йому будуть цікаві історії про пригоди Незнайка та крокодила Гени, Еллі і Тотошку, безстрашного Чіпполіно і бременських музикантів і багато інших.

    Не втрачають для малюків цього віку привабливості та розмальовки, особливо якщо вони присвячені улюбленим ними казковим або мультиплікаційним сюжетів. Можна також зупинити свій вибір на варіантах розмальовок, займаючись з якими, дитина зможе вдосконалити навички рахунку та навчитися проводити чіткі й рівні контуру, іншими словами, варіанти, де дитині потрібно розфарбовувати зображення по номерах і домальовувати різні елементи картинки.

     У такому віці дитина вже готовий до самого справжнього свята, напевно у нього вже з'явилися перші друзі і подруги, яких він би хотів запросити на своє свято. Тому крім власне подарунків варто приділити не меншу увагу створенню святкової атмосфери - це і повітряні кулі різних кольорів і форм, і красивий торт із запаленими свічками.



Похожие статьи

Народження дитини в іншому шлюбі, не є безумовною підставою для зміни розміру аліментів

Законодавство України дає право батькам згодом змінити встановлений розмір аліментів в сторону його збільшення або зменшення у зв’язку із змін...

Читать далее
Детская комната мечты

Здравствуйте девочки , планируем открытие в центре города, детской комнаты , которая максимально будет интересна для деток разного возраста с...

Читать далее
Купить яйца не дорого

Если вы готовитесь к первому прикорму и думаете, в каком возрасте можно давать яйца детям, берите на вооружение полезную информацию! Яйца, бесспорно, ...

Читать далее

0 комментариев

Пока нет сообщений