• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Историческая тема

Счастье   
VIP пользователь   
05 February 2013 37688 832
Крокозябра

Крокозябра

Заходил(а): 16.02.2015
Район: Заводской - Лески
Крокозябра
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 17:28
Я сомневаюсь что в Советской Армии существовал подобный список:
http://antifashist.com/stat/oun-upa/814-crimes-ounupa.html
тоже не для слабонервных...

Більшість пунктів з цього списку були на озброєнні у співробітників НКВС.

МусяНью

Заходил(а): 23.01.2015
МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 Крокозябра 13 February 2013, 17:35
Більшість пунктів з цього списку були на озброєнні у співробітників НКВС.
Только не надо все в кучу. Речь идет о героизации воинов УПА. Сотрудников НКВД никто в герои не возводит.
Сумерки

Сумерки

Заходил(а): 07.05.2017
Район: Центральный
Сумерки
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 18:03
Только не надо все в кучу. Речь идет о героизации воинов УПА. Сотрудников НКВД никто в герои не возводит.
ну тоді давайте вже по справведливості викладайте інфу про жахливі вчинкі комуністів. Вони ж теж регулярно проходять до влади, пам*ятники стоять у кожному місті.

Замовляємо Англію і Америку разом/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
Крокозябра

Крокозябра

Крокозябра
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 18:03

Ну да, НКВС, радянський союз та ЧА зовсім не при чому, воїни УПА перші почали ... Це так, жарти.

Але, якби енкаведісти не використовували такі методи по відношенню до галичан, галичани не сприйняли б німців, як визволителей, і, можливо, не співробітничали з ними деякий час.

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 Крокозябра 13 February 2013, 18:13

Ну да, НКВС, радянський союз та ЧА зовсім не при чому, воїни УПА перші почали ... Це так, жарти.

Але, якби енкаведісти не використовували такі методи по відношенню до галичан, галичани не сприйняли б німців, як визволителей, і, можливо, не співробітничали з ними деякий час.

Не хочется возвращать вас на несколько страниц назад. Но напомню вам, что Галичина была присоединена к СССР в 1939 году. И свои зверства до 1941 года УПА  совершала на территории Польши, оккупированной Германией . К началу Великой Отечественной войны практически все лидеры ОУН стали сотрудничать с немецкой военной разведкой или гестапо. Примером для многих «патриотов» в этом вопросе стал Степан Бандера, что подтверждается материалами Нюрнбергского процесса.
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   13 February 2013
Дивно, невже десь хтось написав, що сприймає УПА як білих та пухнастих. Війна завжди дуже брудна річ і не вимаститись по вуха не вийде ні в кого і ніколи. 

Якщо подібні речі підняти протягом історії будь-якої країни, то і Гітлер може почати здаватись не таким вже чудовиськом. 

Що Ви намагаєтесь мені довести? Що історія моєї країни така ж кривава, які і інших? Що незалежність та свобода нікому ще не дались дарма? Що мої герої для когось вороги?

А навіщо? Я все це прекрасно знаю. 

з.і. питання риторичні, відповіді не вимагають. 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 alisa 13 February 2013, 19:27
Дивно, невже десь хтось написав, що сприймає УПА як білих та пухнастих. Війна завжди дуже брудна річ і не вимаститись по вуха не вийде ні в кого і ніколи. 

Якщо подібні речі підняти протягом історії будь-якої країни, то і Гітлер може почати здаватись не таким вже чудовиськом. 

Що Ви намагаєтесь мені довести? Що історія моєї країни така ж кривава, які і інших? Що незалежність та свобода нікому ще не дались дарма? Що мої герої для когось вороги?

А навіщо? Я все це прекрасно знаю. 

з.і. питання риторичні, відповіді не вимагають. 
************Аж мурашки по коже. И участники форума, я думаю, меня полностью поддержат.

отредактировано, причина - грубое нарушение правил форума

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 19:43
************Аж мурашки по коже. И участники форума, я думаю, меня полностью поддержат.

отредактировано, причина - грубое нарушение правил форума

В чем нарушение????? Конфетти? Неужели вас не пробирает дрожь от заявлений данного участника????? Я всего лишь навсего заявила, что общаться с человеком, имеющим такие взгляды я не имею желания? Прошу вас как модератора вернуть мой пост и не реагировать на провокационные жалобы!
Конфетти

Конфетти

Заходил(а): 06.05.2025
Телефон: 0969339920
Конфетти
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 20:49
В чем нарушение????? Конфетти?
правила форума
4.5. На форуме запрещается переписываться с Модератором (имеется в виду — цитировать его сообщения о предупреждениях и наказаниях, после чего отвечать на них).

а также прошу перечитать и другие пункты правил

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
У меня вопрос к поставившим 6 лайков под постом о Гитлере. Вы так же думаете как автор или просто сделали это по его личной просьбе? Если вы действительно поддерживаете данное утверждение, то наше государство ожидает коллапс, потому что разруха в умах уже есть.
Лёличка

Лёличка

Заходил(а): 03.04.2023
Район: Заводской - Намыв
Телефон: 0672825428
Лёличка
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 21:32
У меня вопрос к поставившим 6 лайков под постом о Гитлере. Вы так же думаете как автор или просто сделали это по его личной просьбе? Если вы действительно поддерживаете данное утверждение, то наше государство ожидает коллапс, потому что разруха в умах уже есть.
Я лайк не ставила. Но отвечу... Не было выражено никакой симпатии Гитлеру, наоборот, говорилось, что если копаться в истории, то можно нарыть столько ужасающих фактов о всех героях бывшего СССР, что даже Гитлер на их фоне может стать "белым и пушистым". По крайней мере, данный пост я поняла так...

Я отвечаю за то, что говорю, но не отвечаю за то, что вы слышите©

alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   13 February 2013
Цитата: #10419 Лёличка 13 February 2013, 21:36
Я лайк не ставила. Но отвечу... Не было выражено никакой симпатии Гитлеру, наоборот, говорилось, что если копаться в истории, то можно нарыть столько ужасающих фактов о всех героях бывшего СССР, что даже Гитлер на их фоне может стать "белым и пушистым". По крайней мере, данный пост я поняла так...
Ну, не про всіх героїв, звісно. Але і не тільки срср. В будь-якій країні знайдеться немало дуже темних епізодів, які можна трактувати двояко.  

Згадати хоча б Ватикан і "Молот відьом". І тут, вибачте, взагалі мова про людей, які мали б бути прикладом служіння іншим.
Або штати, які, як відомо практично знищили цілі народи. 
Словом, на фоні всього цього, про "щастя, яке не варте сльози дитини" говорити ще дуже і дуже завчасно. 

з.і. про особисте прохання щодо лайків потішило :) ну, принаймні, я хоч сама собі їх не ставлю, як окремі користувачі в цій темі :)))) 

з.і.2. Подумала і ось що спало на думку -  а як можна двояко трактувати "Молот відьом". Хіба може бути якесь цьому виправдання? Типу часи були такі сумні.... 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 21:32
У меня вопрос к поставившим 6 лайков под постом о Гитлере. Вы так же думаете как автор или просто сделали это по его личной просьбе?
Уявила собі alisa, яка слізно просить форумчанок поставити їй плюсика під постом.   Ні, це щось з розряду фантастики...

Я поставила плюс, бо теж впевнена, що жодній країні ще незалежність не давалась просто так. Можливо, що тому й не цінують українці нинішню незалежність, насміхаються та знецінюють, бо вона була начебто подарована, просто так, після розвалу СРСР. А от якби своєю кров'ю полили ту незалежність, то було б зовсім інше відношення...
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Крокозябра

Крокозябра

Крокозябра
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 18:20
Не хочется возвращать вас на несколько страниц назад. Но напомню вам, что Галичина была присоединена к СССР в 1939 году. И свои зверства до 1941 года УПА  совершала на территории Польши, оккупированной Германией . К началу Великой Отечественной войны практически все лидеры ОУН стали сотрудничать с немецкой военной разведкой или гестапо. Примером для многих «патриотов» в этом вопросе стал Степан Бандера, что подтверждается материалами Нюрнбергского процесса.
Ви не дуже в темі.  УПА  була сформована у 1942 р., точніше - 14 жовтня 1942 р, на Покрова. Так що ніяких "звєрств" УПА в 1941 році чинити не могла, бо ще не існувала.

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Но были ОУН а в последствии и батальон "Нахтигаль" где Шухевич в чине гауптмана (капитана) занимал должность украинского заместителя командира. Кстати этот батальон 22 июня 1941 года  вместе с немецкими войсками принял участие во вторжении на территорию СССР, действуя в составе полка «Бранденбург».
Крокозябра

Крокозябра

Крокозябра
VIP пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 МусяНью 13 February 2013, 22:40
Но были ОУН а в последствии и батальон "Нахтигаль" где Шухевич в чине гауптмана (капитана) занимал должность украинского заместителя командира. Кстати этот батальон 22 июня 1941 года  вместе с немецкими войсками принял участие во вторжении на территорию СССР, действуя в составе полка «Бранденбург».

Відповім вам вашими ж словами...

"Только не надо все в кучу. Речь идет о героизации воинов УПА. "

Про інших речі не було.

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   13 February 2013
Цитата: #10419 Крокозябра 13 February 2013, 23:08

Відповім вам вашими ж словами...

"Только не надо все в кучу. Речь идет о героизации воинов УПА. "

Про інших речі не було.

Кучи не было. Именно так вопрос в обществе и висит "героизация воинов ОУН-УПА", так что все правильно.

Ссылка

moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   14 February 2013
Поясніть, будь ласка, про що йде суперечка? Як я бачу, з одного боку ті, хто вважають, що знищення кількох прошарків населення (заможне селянство, буржуа та інтелігенція) - це просто "переґіби на мєстах" під час ощасливлювання України радянською владою. Звісно, вони вважають війну проти цього режиму неправедною, а воїнів злодіями.
з іншого боку ті, хто читав і слухав не радянську, а потім РФівську пропаганду, а книжки різні і різного віку читали та зі свідками спілкувались, тому мають іншу думку, далеку від ідеалізації жодної сторони, скоріше спрямовану на розуміння всіх сил, що впливали і враховувались як ризики при прийнятті рішень нашими дідами та прадідами.
Точки зору, яка влаштувала б опонентів, не існує.
То ж про що йдеться?
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

ПравдаЛюбка

Заходил(а): 08.06.2018
ПравдаЛюбка
VIP пользователь
   14 February 2013

Я, думаю, что кто- то из родственников или близких знакомых  МусяНью воевал против УПА. Вот девочка и росла среди обиды, злобы и ненависти к ним. Что сейчас и выливается здесь. Сразу, оговорюсь, что мой дед воевал в КА. Был ранен, правда немцами. И при всем этом, мне и сестре рассказывал не только ужасы войны, но и др. вещи. Говорил, что у всех народов есть "хорошие" и " плохие" люди (мы были малые и высоких матерей не понимали). Рассказывал, как они с молодым немцев бегали вокруг старой хаты, что б убить, а когда встретились, то разбежались в разные стороны, не выстрелив... И что мой дед предатель, смалодушничал или просто хотел жить и подарил жизнь такому же пареньку...? У каждого своя правда и свои герои и враги.

Николь

Заходил(а): 28.07.2017
Николь
VIP пользователь
   14 February 2013
Цитата: #10419 ПравдаЛюбка 14 February 2013, 14:14

У каждого своя правда и свои герои и враги.

Согласна.

И хуже всего, что у некоторых только одно правильное мнение - свое.

І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко

Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика

Просматривают эту тему:

Forum