- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
Orchid
Семья:
Награды:
Orchid
|
Имя: Яна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3111 Регистрация: 21.02.2010 Заходил(а): 17.01.2021 |
Orchid
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 13:50
я дуже поважаю Вашу таку позицію і щодо української нації и щодо інших. Але я не розумію, чому не потребно державі зробити законним те, що існує.
Корупція існує... давайте узаконимо?
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Точно, узаконимо хабарі, анулюємо правила дорожнього руху, легалізуємо проституцію, наркоторгівлю. А що? Це все існує.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 13:56
Тимчасово існує. Якщо проводити послідовну політику, то проблема російської мови зникне взагалі.
а Вашу не підтримую, бо щоб зникла проблема, повинні зникнути носії цієї проблеми, тобто або домовитися, або заборонити...
Домовлятися не готові...
і до чого російська мова, а інші?
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 А чому мають зникати носії? Носії окремо, проблема окремо.
Не, звичайно, деякі носії роздувають цю проблему, але знову ж таки - вони теж окремо.
Кого в нас тут ще притискають? Яку мову вимагають ще зробити державною? То до чого тут російська?
Носії та етнічні руські можуть зберігати свою культуру, як це роблять усі інші в інших країнах світу. Як євреї відкривають свої садочки і школи, як українці в Канаді передають із покоління в покоління свою мову, як будь-які інші діаспори. Що тут дивного?
ribak
|
Имя: Ирина Группа: VIP пользователь Сообщений: 1317 Регистрация: 21.01.2011 Заходил(а): 17.09.2020 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 0677472259, 0990985150 |
ribak
VIP пользователь
10 July 2012 Неграмотно как-то сравнивать существование на Украине русскоязычного населения и существования коррупции.Прямо вывод напрашивается-употреблять русский во всех сферах жизни.-преступление.
Ну да, в некоторых учебных заведения Николаева общаться можно на любом, хоть на китайском.Но русский-уж извольте .Язык врага.
Все распри из-за принципиальной невависти у некоторых к русскому языку.Ассоциация с Россией, которую ненавидят.(никого конкретно с форума ввиду не имею, так, все в общем...).
А анекдотик как можно более в тему.Жизненная позиция "хлопцiв"
Действительно, кто же любит делать назло??
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 14:14
А чому мають зникати носії? Носії окремо, проблема окремо.
Не, звичайно, деякі носії роздувають цю проблему, але знову ж таки - вони теж окремо.
Кого в нас тут ще притискають? Яку мову вимагають ще зробити державною? То до чого тут російська?
Носії та етнічні руські можуть зберігати свою культуру, як це роблять усі інші в інших країнах світу. Як євреї відкривають свої садочки і школи, як українці в Канаді передають із покоління в покоління свою мову, як будь-які інші діаспори. Що тут дивного?
Ще один цікавий момент: чомусь євреї відкривають ті самі садочки та школи за власні кошти, а не за кошти державного бюджету. Аналогічно українські діаспори в Канаді теж навряд чи вимагають виділити їм фінансування з бюджету. А от російські школи утримуються саме з бюджету. Нікому не здається це трошечки неправильним?
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
olyaaaa
Семья:
olyaaaa
|
Имя: Ольга Группа: Активный пользователь Сообщений: 478 Регистрация: 23.08.2010 Заходил(а): 08.09.2021 |
olyaaaa
Активный пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 14:07
а Вашу не підтримую, бо щоб зникла проблема, повинні зникнути носії цієї проблеми, тобто або домовитися, або заборонити...
Домовлятися не готові...
і до чого російська мова, а інші?
Які інші???? Люди! Проблеми російськомовного населення не бачу взагалі!!!!!! Особисто я, все життя дома спілкувалась російською, в школі та університеті - українською. НІЯКОГО дискомфорту при цьому не відчувала! Ви можете спілкуватись так, як Вам зручно, АЛЕ державна мова має бути одна - УКРАЇНСЬКА (Ви ж живете в цій державі - зробіть ласку - вивчіть мову!). В іншому випадку (моя думка) - Україна втратить себе (як незалежна суверенна держава) і знову перетвориться в "Малоросію"!
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 ribak 10 July 2012, 14:20
Неграмотно как-то сравнивать существование на Украине русскоязычного населения и существования коррупции.Прямо вывод напрашивается-употреблять русский во всех сферах жизни.-преступление.
Ну да, в некоторых учебных заведения Николаева общаться можно на любом, хоть на китайском.Но русский-уж извольте .Язык врага.
Все распри из-за принципиальной невависти у некоторых к русскому языку.Ассоциация с Россией, которую ненавидят.(никого конкретно с форума ввиду не имею, так, все в общем...).
Цікаво, із якого переляку раптом російська мова зайняла таку особливу позицію? Можливо, все-таки трошечки посприяли тому самі російськомовні, вимагаючи собі якихось особливих благ та пробуючи витіснити українську?
Це вже не кажучи про політичні моменти...
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
olyaaaa
Семья:
olyaaaa
|
Имя: Ольга Группа: Активный пользователь Сообщений: 478 Регистрация: 23.08.2010 Заходил(а): 08.09.2021 |
olyaaaa
Активный пользователь
Неграмотно как-то сравнивать существование на Украине русскоязычного населения и существования коррупции.Прямо вывод напрашивается-употреблять русский во всех сферах жизни.-преступление.
Ніхто не ненавидить російську мову, більш того, у нас в місті нею спілкуються мінімум відсотків 80! Справа не в тому.... Навіщо вона, як "друга державна"????? Обгрунтуйте свою позицію, будь ласка! (дуже цікаво).
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 14:14
А чому мають зникати носії? Носії окремо, проблема окремо.
наверное, Вы не поняли формулировки моего поста:
яимела ввиду, что существуют люди в стране, для которых украинский не родной язык (давайте отойдем от русского).
таких людей в одном регионе может насобираться до 10%, т.е. их много.
вы пишете "Тимчасово існує. " ну что это такое.... куда людей то?..
))я ни разу не сказала, что притисняют или прошу какой-либо другой язык сделать государственным..
Вы уверены, что в других странах нет закона, определяющих как именно и что можно в рамках одного государства таким диаспорам?
ну а на счет легализовать коррупцию, Дамы, это уже стеб...
а то так же отвечу
) не платите.. не давайте взяток...Про легализацию коррупции, давайте, где нибудь в другой теме поговорим
))
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 July 2012
А чому ненавидять саме Росію? Чому Росію ненавидять сусіди? От в нас із Польщею така кривава спільна історія, а ненависті нема. А знаєте, як вчинили в Прибалтиці? Там росіян назвали окупантами і просто змусили їх покинути країну, або забути про активну демонстрацію своєї національної належності.
Щось тут не те, не знаходите? Чому ж це саме Росію так всі не люблять? Може не дарма? Може є причина?
Щось тут не те, не знаходите? Чому ж це саме Росію так всі не люблять? Може не дарма? Може є причина?
Николь
|
Имя: Николь Группа: VIP пользователь Сообщений: 2549 Регистрация: 06.05.2010 Заходил(а): 28.07.2017 |
Николь
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 14:33
наверное, Вы не поняли формулировки моего поста:
яимела ввиду, что существуют люди в стране, для которых украинский не родной язык (давайте отойдем от русского).
таких людей в одном регионе может насобираться до 10%, т.е. их много.
вы пишете "Тимчасово існує. " ну что это такое.... куда людей то?..))
я ни разу не сказала, что притисняют или прошу какой-либо другой язык сделать государственным..
Вы уверены, что в других странах нет закона, определяющих как именно и что можно в рамках одного государства таким диаспорам?
ну а на счет легализовать коррупцию, Дамы, это уже стеб...
а то так же отвечу) не платите.. не давайте взяток...
Про легализацию коррупции, давайте, где нибудь в другой теме поговорим))
Намного проще выучить язык той страны в которой живете. И нет проблем! имхо
І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко
Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 jozh 10 July 2012, 14:21
Ще один цікавий момент: чомусь євреї відкривають ті самі садочки та школи за власні кошти, а не за кошти державного бюджету. Аналогічно українські діаспори в Канаді теж навряд чи вимагають виділити їм фінансування з бюджету. А от російські школи утримуються саме з бюджету. Нікому не здається це трошечки неправильним?![]()
так по идее - евреи, смогут попросить денег из бюджета. и пусть им только откажут
))я ж и говорю, в Канаде, наверняка, существует закон - упорядывающий вопросы финансирования и т.п...
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 olyaaaa 10 July 2012, 14:23
Які інші???? Люди! Проблеми російськомовного населення не бачу взагалі!!!!!! Особисто я, все життя дома спілкувалась російською, в школі та університеті - українською. НІЯКОГО дискомфорту при цьому не відчувала! Ви можете спілкуватись так, як Вам зручно, АЛЕ державна мова має бути одна - УКРАЇНСЬКА (Ви ж живете в цій державі - зробіть ласку - вивчіть мову!). В іншому випадку (моя думка) - Україна втратить себе (як незалежна суверенна держава) і знову перетвориться в "Малоросію"!
"інші мови"
я имела ввиду, например, татарский язык в Крыму
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Ну якісь певні закони, що регулюють діяльність громад та організацій звичайно є. Але вони є і у нас. Я ж кажу - євреї собі спокійно за власні кошти вчать дітей власній культурі і мові. І все в них виходить. Було б бажання.
я не плачу - це позиція принципова.
але ж я не можу заплющити очі і сказати, що цього не існує. То що, дійсно легалізувати, раз таке є?
А що таке тимчасово? Ще може бути рік, а може бути і 50 років. Що вам не зрозуміло?
Особливо р"яні стануть діаспорою, а хтось натуралізується, стане українцем.
Сумерки
Семья:
Награды:
Сумерки
|
Имя: Виктория Группа: VIP пользователь Сообщений: 6183 Регистрация: 02.11.2009 Заходил(а): 07.05.2017 |
Сумерки
VIP пользователь
10 July 2012 Где вы прочли про ненависть к России и русскому языку? Тут об этом не упоминалось и не думалось даже. Не лейте масла в огонь!
Враг - не язык и его носители. Враги те, кто делают этот вопрос острым! Враги те, кто будут использовать права русскоязычных и україномовних в своих собственных целях, в целях наживы, узурпирования власти.
Руский не притесняли и притеснять не собирались.
ось це ми і намагаємося пояснити.

Замовляємо Англію і Америку разом
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
ribak
|
Имя: Ирина Группа: VIP пользователь Сообщений: 1317 Регистрация: 21.01.2011 Заходил(а): 17.09.2020 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 0677472259, 0990985150 |
ribak
VIP пользователь
10 July 2012 Я тоже не понимаю, почему русский язык занял такую позицию.Объясните.Здесь на форуме обсуждалосЬ, к сожалению не помню темы, что в неком учебном заведении запрещалось говорить на русском даже на переменах.Вот на английском можно, а на русском -нет.Вдумайтесьь-на переменах.Речь не идет об уроках, о преподавании, о документации.Речь идет просто об общении.Не перегиб?Все в норме?А где же толерантность к меньшинству?Если ребенок хочет учиться в этом заведении, так как там изучают более глубоко некоторые предметы, не претендуя на изучение русского в данной заведении , то в чем все-таки для него выражается требование особенных благ, какким образом он хотел вытеснить украинский язык?Тем, что пообщался с другом на перемене?Не смешите.Гитлера тоже евреи раздражали.Самое смешное, что если бы кто-то заговорил, скажем, на румынском, то все нормально, даже похвалили бы.А так...
Действительно, с чего все начинается.Уважааю украинский язык, уважаю украинцев, но терпеть не могу фанатичных националистов.В любой стране, кстати.Нацистов напоминают.
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 olyaaaa 10 July 2012, 14:29
Ніхто не ненавидить російську мову, більш того, у нас в місті нею спілкуються мінімум відсотків 80! Справа не в тому.... Навіщо вона, як "друга державна"????? Обгрунтуйте свою позицію, будь ласка! (дуже цікаво).
Мені здається, що 99% прихильників введення російської мови в офіційну сферу не зовсім розуміють суті. Адже про відміну української мови не йде, тобто фактично буде двомовність, а отже, в два рази більше паперової писанини тощо. Чиновники повинні будуть знати обидві мови, паспорти на двох мовах, всі документи чи вивіски на двох мовах, і так далі. Я не розумію, навіщо люди самі добровільно хочуть ускладнити своє життя?
На мій погляд, саме одна-єдина державна мова для країни - це розумно, просто, логічно і економно. Хай відкриваються російські чи там румунські школи та садочки, але українська мова повинна бути обов'язковою для вивчення, і вся офіційна сфера повинна вестися на державній мові.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Orchid
Семья:
Награды:
Orchid
|
Имя: Яна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3111 Регистрация: 21.02.2010 Заходил(а): 17.01.2021 |
Orchid
VIP пользователь
Це ви мене обвинувачуете в неграмотності?
Перечитайте свій піст, з орфографічним словником в руках, а потім ще декілька розділових знаків додайте- це по-перше.А по-друге- грамотність- не є визначенням поведінки та вчинків, цим словом опреділяють ступінь володіння навичками письма и читання рідною мовою))) То хто з нас неграмотний?
Просматривают эту тему:
Forum