- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Китиха
Модератор
10 July 2012
За що я люблю наш форум та форумчанок, так це за толерантні, ввічливі та доброзичливі взаємини. І ніхто нікого не вчить як правильно жити)))
Я сподіваюсь, знайду час і прочитаю не тільки закон, але й пояснювальну записку до нього. Але чомусь мені здається (можливо, я помиляюсь), що закон цей мертвонароджений напередодні виборів. Тому і час гаяти нема бажання. Те, що я прочитала по верхах, мені здалося дуже недопрацьованим, недодуманим, зробленим на коліні, що підтверджує мою думку
Я сподіваюсь, знайду час і прочитаю не тільки закон, але й пояснювальну записку до нього. Але чомусь мені здається (можливо, я помиляюсь), що закон цей мертвонароджений напередодні виборів. Тому і час гаяти нема бажання. Те, що я прочитала по верхах, мені здалося дуже недопрацьованим, недодуманим, зробленим на коліні, що підтверджує мою думку
ленька84
Семья:
ленька84
|
Имя: ленька84 Группа: VIP пользователь Сообщений: 2475 Регистрация: 16.03.2010 Заходил(а): 11.10.2020 |
Город: Николаев Район: Центральный - Соляные Телефон: 066 457 68 37 |
ленька84
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Черника 10 July 2012, 16:54
Ну почему же тоталитарное отношение - в СССР русский язык был государственным.
Хотя в СССР был огромный процент населения, говорящих на других языках. Но государственным оставили русский, а остальные народы переучили на русский.
Так почему Украина не имеет права требовать, что бы ее граждане владели украинским языком?
Вот когда ведешь машину,а муж на переднем пассажирском---вот именно в этот момент понимаешь, что значит выражение "помеха справа"!!!!
Николь
|
Имя: Николь Группа: VIP пользователь Сообщений: 2549 Регистрация: 06.05.2010 Заходил(а): 28.07.2017 |
Николь
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 17:32За що я люблю наш форум та форумчанок, так це за толерантні, ввічливі та доброзичливі взаємини. І ніхто нікого не вчить як правильно жити)))
Так у нас все законы такие! Возьмите, например, налоговый кодекс - это кошмар какой-то)))
І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко
Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 17:32За що я люблю наш форум та форумчанок, так це за толерантні, ввічливі та доброзичливі взаємини. І ніхто нікого не вчить як правильно жити)))
возможно и мертворожденный.
я даже, почему то думаю.. что он сделан не для русскоязычного населения.. а как ход.. президент не подпишет.. скажет нельзя сеять вражду - и станет "уважаемым" человеком у украиноязычного населения. Мол не расколол страну...
Т.е. он не для... а вопреки...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Конкретно я народилась в Україні і все свідоме життя вважала себе українкою. І те, що вона в той період часу була приєднана до якоїсь іншої держави - то вторинне. І мені абсолютно незрозуміло чому я не мала можливості навчатись рідною, українською мовою, проживаючи в Україні. Так що Україна набагато толерантніша, ніж СРСР. Хоча про що я... СРСР - класичний приклад тоталітарної держави.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Китиха
Модератор
10 July 2012 Цитата: #4516 Николь 10 July 2012, 17:35
Так у нас все законы такие! Возьмите, например, налоговый кодекс - это кошмар какой-то)))
Спасибо. Я сегодня читала изменения к госзакупкам. Пора идти за поллитрой. В мутной воде многабукаф поняла я одно - кто-то под себя хорошее исключение из общего правила сделал. А те изменения, которые действительно нужны - "проблемы индейцев вождя не волнуют".
Налоговый кодекс - плохой/хороший - он один и приходится по нему жить. А закон о языках положат на полочку и будут иногда пыль сдувать перед показом иностранной делегации - вот у нас как красиво вопрос решен
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Ооооо, державні тендери це завжди було золоте дно для одних і темний ліс для всіх інших.
Регина
|
Имя: Регина Группа: Активный пользователь Сообщений: 341 Регистрация: 03.03.2012 Заходил(а): 22.11.2012 |
Регина
Активный пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 mackry85 10 July 2012, 17:29Коли пишуть "на Україні", мене аж тіпає! Брррр
А как надо? В Украине? Вы правы, так точнее, мы именно в....
С утра наблюдаю за развитием темы. "Покращенням" и не пахнет, увы
Я сразу так обрадовалась, что форумчане стали переходить на украинский язык. Грешным делом подумала - а может и мне...
А к вечеру огорчилась тому, что некоторые, перейдя на украинский, превратили свои посты в базар, наезды и ругань((
Що занадто - то не здраво, не так ли? Вспомните об этом, помещая в подпись миллион фраз о языках и переходя на личности.
Давайте жить дружно
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Китиха
Модератор
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 18:16
Ооооо, державні тендери це завжди було золоте дно для одних і темний ліс для всіх інших.
Алена, це ппц!!! Я побачила в журналі, зраділа, анонс такий гарний - нарешті наведено порядок! Давай читати, з першого разу взагалі не в"їхала до чого і куди, перечитала, колега прочитала, давай по абзацам вичитувати, щоб до суті дійти, висновок один - з тендерів для своїх можна зробити виняток
liya
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 1739 Регистрация: 15.09.2010 Заходил(а): 16.09.2015 |
liya
VIP пользователь
10 July 2012
Хех, мова змінилася, сварки залишилися...
Дівчата! Давайте жити дружньо).
Дівчата! Давайте жити дружньо).
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Правильно писати в Україні.
А що, це новина?
Ну мені здавалось, що гірше, ніж в 2007 вже просто неможливо. Це коли були сертифікати, виписки і т.д.
Черника
Семья:
Черника
|
Имя: Алёна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3708 Регистрация: 07.01.2011 Заходил(а): 14.07.2018 |
Черника
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 ленька84 10 July 2012, 17:35
Хотя в СССР был огромный процент населения, говорящих на других языках. Но государственным оставили русский, а остальные народы переучили на русский.
Так почему Украина не имеет права требовать, что бы ее граждане владели украинским языком?
Я бы не сказала, что узбеков или грузинов переучили))
Черника несет в себе множество
уникальных свойств и главные
из них - способность
восстанавливать многие функции
организма и мощно
противодействовать старению.
Поэтому я такая молодая и красивая
Черника
Семья:
Черника
|
Имя: Алёна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3708 Регистрация: 07.01.2011 Заходил(а): 14.07.2018 |
Черника
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Orchid 10 July 2012, 17:46
То вже справа моя і цих деякіх форумчанок. Рефері мені не потрібен![]()
И мое тоже, потому как на мой простой пост вы среагировали резкостью.
Черника несет в себе множество
уникальных свойств и главные
из них - способность
восстанавливать многие функции
организма и мощно
противодействовать старению.
Поэтому я такая молодая и красивая
Регина
|
Имя: Регина Группа: Активный пользователь Сообщений: 341 Регистрация: 03.03.2012 Заходил(а): 22.11.2012 |
Регина
Активный пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 18:26
Правильно писати в Україні.
А що, це новина?
Ну мені здавалось, що гірше, ніж в 2007 вже просто неможливо. Це коли були сертифікати, виписки і т.д.
«В Украине» или «на Украине»: проблема предлога
Пробле́ма предло́га в Украи́не и на Украи́не — символическая политико-лингвистическая проблема использования предлога в нормах современного литературного русского и украинского языков, существующая с 1993 года.
Согласно информации Института русского языка имени В. В. Виноградова РАН, в 1993 году правительство Украины потребовало признать нормативными варианты в Украине и из Украины, чтобы получить «лингвистическое подтверждение своего статуса суверенного государства». Однако статус этого требования нуждается в прояснении: украинское интернет-издание «УРА-информ» пишет, что не смогло найти какого-либо документа, в котором были бы формализованы эти требования.
В 2011 году министр образования Украины Дмитрий Табачник отозвался об обеих формах как об «абсолютно правильных». Существовавшая до 1993 года норма "на" Украине является нормой русского языка, который — неофициально и фактически— являлся языком межнационального общения в период существования СССР, что было закреплено законодательно лишь в 1990 году.Граждане современной Украины, являясь в большинстве билингвальными (то есть владеющими двумя родственными языками), в настоящее время используют либо привычное словосочетание на Украине, либо новое словосочетание в Украине.
Ссылка
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 July 2012
Ваше посилання - на російський сайт. А думка Табачника це скоріше не аргумент, а глузування.
Приведіть мені правило, за яким можна писати "на Україні". Бо за правилами все-таки "в Україні".
Приведіть мені правило, за яким можна писати "на Україні". Бо за правилами все-таки "в Україні".
Zol_otko
Семья:
Zol_otko
|
Имя: Оля Группа: VIP пользователь Сообщений: 2329 Регистрация: 27.09.2010 Заходил(а): 06.09.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 050-96-555-33, 066-50-36-224 |
Zol_otko
VIP пользователь
10 July 2012
Ви знаєте,читаю тут пости і так сумно. З одного боку приємно,що на форумі є не байдужі люди,які ТАК почали відстоювати українську мову,а з іншого.......
Від себе хочу сказати,що і при переїзді сюди (в Миколаїв) на початку,що і тепер,я себе почуваю не комфортно коли доходить справа до вирішення якихось питань в різних установах,влаштуванні на роботу і т.д. Мене часто не розуміють (або роблять вигляд),доводиться все повторювати по 2-3 рази,або в кінцевому результаті по слову таки видавати фрази російською
І це у рідній країні з рідною українською мовою!
Не приємно,коли ти хочеш влаштуватись на роботу,а тобі кажуть: А шо ето ви со Львова? А шо ето ви на украинском разговариваете? А как ви будете разговаривать с клиентами?
Образливо, якщо чесно
І скажете,що в південних і східних регіонах українську мову не тиснуть?
Не приховаю,приємно,коли заходиш в ту чи іншу установу і деколи люди захоплюються твоєю мовою,але при тому ВСІ вони кажуть,що у нас так гарно не розмовляють, у нас тільки суржиком люди вміють, а чистою українською - ні! А я їм завжди відповідаю: а ви попробуйте,і ви будете вміти!
Але на тому все і закінчується
Ви знаєте,а щодо дискусії тут - про грамотність,то я вважаю так: Не настільки вже важливо ідеально правильно писати українською,знати правила вживання всіх розділових знаків і т.д.,головне мати українську мову в голові,а Україну в серці
Від себе хочу сказати,що і при переїзді сюди (в Миколаїв) на початку,що і тепер,я себе почуваю не комфортно коли доходить справа до вирішення якихось питань в різних установах,влаштуванні на роботу і т.д. Мене часто не розуміють (або роблять вигляд),доводиться все повторювати по 2-3 рази,або в кінцевому результаті по слову таки видавати фрази російською
І це у рідній країні з рідною українською мовою!Не приємно,коли ти хочеш влаштуватись на роботу,а тобі кажуть: А шо ето ви со Львова? А шо ето ви на украинском разговариваете? А как ви будете разговаривать с клиентами?
Образливо, якщо чесно
І скажете,що в південних і східних регіонах українську мову не тиснуть?Не приховаю,приємно,коли заходиш в ту чи іншу установу і деколи люди захоплюються твоєю мовою,але при тому ВСІ вони кажуть,що у нас так гарно не розмовляють, у нас тільки суржиком люди вміють, а чистою українською - ні! А я їм завжди відповідаю: а ви попробуйте,і ви будете вміти!
Але на тому все і закінчується
Ви знаєте,а щодо дискусії тут - про грамотність,то я вважаю так: Не настільки вже важливо ідеально правильно писати українською,знати правила вживання всіх розділових знаків і т.д.,головне мати українську мову в голові,а Україну в серці
Серцем і душею з ними.......!
Orchid
Семья:
Награды:
Orchid
|
Имя: Яна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3111 Регистрация: 21.02.2010 Заходил(а): 17.01.2021 |
Orchid
VIP пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 Черника 10 July 2012, 18:35
И мое тоже, потому как на мой простой пост вы среагировали резкостью.
Ні, діалог то справа двох сторін. У випадку з "деякими форумчанками" - то справа моя і їхня, а у випадку з вами і мною- справа не тільки ваша, а й моя. Не бачу жодної причини для вас задавати мені провокаційні питання, навіть, якщо на вашу думку, я з кимось до вас повела себе нечемно.
Регина
|
Регина
Активный пользователь
10 July 2012 Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 18:45Ваше посилання - на російський сайт. А думка Табачника це скоріше не аргумент, а глузування.
ок, соглашусь
Но по-русски мне комфортнее говорить и писать "на Украине".
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 July 2012 Чому, Ви ж тільки що насміхались над цим. А тепер вже погоджуєтесь...
До речі, за правилами, прийнятими в РФ, дійсно "на Україні". Імперські замашки
))
Просматривают эту тему:
Forum