• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 230469 3011
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   17 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 17 July 2012, 21:44
мне кажется, было бы больше толку если бы мы непосрественно закон постатейно на форуме обсуждали..
что нравиться, что нет.. где подвох.. и что добавить.
потом собрать в кучу, и в ту же ПР отправить - вот доработала Николаевская область.

а то с 46-по 52 потом с 52с по 56 - одни и те же доводы.. одни и те же по сути высказывания.
друг на друга наезжают.. затем обижаются.

при этом местами действительно очень агрессивно, а по сути ни о чем...
на одном и том же месте.

Чесно, я не знаю, що там обговорювати. Двомовність виключили з проекту - це добре, як на мене. Виключили складання тільки регіональною мовою документів - це добре, а то взагалі ні на що не налазило. Вище був приклад складання протоколу офіцером ДАІ татарською. Документація по виборах - "і регіональною мовою" - вставили І - згодна. Документи на вимогу громадянина регіональною мовою, перекладач в держорганах і суді, володіння держслужбовцями всіма мовами - це правильно. Паспорт друга сторінка російською, трудова книжка на двух мовах - це і до цього було законодавчою нормою. Ім'я як хочеш запишуть - так і було, принаймі для моєї дитини.
Оце не зрозуміла:
Якщо особа, яка звернулась за вчиненням нотаріальної дії, не володіє державною мовою, за її заявою тексти оформлюваних документів мають бути перекладені нотаріусом або перекладачем на мову, якою вона володіє.
Якщо німець приїде і буде документи оформляти - йому тепер на законних підставах перекладуть і засвідчать?

Не подобається
1. Акти вищих органів державної влади приймаються державною мовою і офіційно публікуються державною, російською та іншими регіональними мовами або мовами меншин - чому російська виділена?

2. Акти місцевих органів У межах території, на якій поширена регіональна мова або мова меншини (мови), приймаються державною мовою або цією регіональною мовою або мовою меншини (мовами) та офіційно публікуються на цих мовах.
Або? Це вже сепаратизм називається

5. У межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), за рішенням місцевої ради такі тексти можуть розповсюджуватись у перекладі цією регіональною або російською мовою (мовами). чому не державною?

Не закон, а якась курсова робота трієчника, аби щось написати
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 17 July 2012, 22:02

по крайней мере, это будет проработано. обговорено.. и что-то сделано.

А так только говорильня. Вы же видите, что ссоримся только...

Наталья, Вы мне искренне нравитесь с позиции как вы выражаете свои мысли отстаиваете свою позицию... но почитайте еще раз форум с 46-по 52... и с 52 по 56...все идет по одному сценарию:

Есть разные точки зрения на одну и ту же позицию. начинаются обсуждения...
ну то ли не слышат то ли не готовы услышать, что хочет сказать другая сторона...
начинаются то с одной то с другой обидные слова и выражения...

Я, например, хотела бы сказать, что именно меня задело или засмущало. что меня волнует и беспокоит, но я не буду... потому что откровенно местами хамят, не услышат, не поймут, еще и сделают больно.

Ну чому ж тільки говорильня? Як мінімум, деякі люди перейшли не тільки на цьому форумі, але й у реальному житті, на українську мову. Скажете, капля в морі, - але все-таки дійсно реальний результат. Що сваримося - не страшно, не всі зміни у житті відбуваються гладенько та дружно.

А от обговорення закону постатейно, та ще й з метою передачі наших зауважень до закону діючій владі, - вибачте, але це точно даремне витрачання і часу, і сил.

Декілька років тому я дуже переймалася політичними питаннями, нервувала при читанні новин, думи думала, що б таке глобальне зробити, щоб змінити життя суспільства на краще.
І знаєте, який висновок я зробила після майже півроку серйозного вивчення цього питання?
Що єдине, на що може вплинути окрема людина в нашій країні (а може, й не тільки в нашій), - це на своє власне життя та трохи менше на своє безпосереднє оточення. Я зрозуміла, що найбільш ефективні мої дії будуть, коли я буду сама робити те, що вважаю хорошим і правильним, та буду навчати цьому своїх дітей. Причому робити це правильне навіть тоді, коли зустрічаєш опір середовища (як, в тому числі, і щодо мовного питання, он же яку негативну реакцію викликало!). Не боятися, що засудять чи засміють, не боятися, що спочатку може погано виходити, навіть не боятися, що сам можеш помилятися. Просто робити те, що вважаєш за правильне, навіть якщо ти будеш один-єдиний з цим своїм правильним, і навіть якщо поки що не можеш пояснити комусь, чому ти так вважаєш.
Ми дуже мало віримо собі, своєму серцю, своїй інтуіції, своїй совісті. І це перше, з чого треба починати - прислухатися до себе.

Ну і ще трохи зусиль можна приділити розповсюдженню своєї думки.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 17 July 2012, 22:02

по крайней мере, это будет проработано. обговорено.. и что-то сделано.

А так только говорильня. Вы же видите, что ссоримся только...

Наталья, Вы мне искренне нравитесь с позиции как вы выражаете свои мысли отстаиваете свою позицию... но почитайте еще раз форум с 46-по 52... и с 52 по 56...все идет по одному сценарию:

Есть разные точки зрения на одну и ту же позицию. начинаются обсуждения...
ну то ли не слышат то ли не готовы услышать, что хочет сказать другая сторона...
начинаются то с одной то с другой обидные слова и выражения...

Я, например, хотела бы сказать, что именно меня задело или засмущало. что меня волнует и беспокоит, но я не буду... потому что откровенно местами хамят, не услышат, не поймут, еще и сделают больно.

Тим самим Ви наперед програєте. Бо своєю бездіяльністю Ви наперед дозволяєте хамству домінувати в тому числі й на цьому форумі. Бо Ваша думка навіть не буде народжена тут, - боячись нерозуміння та болі, Ви просто вирішуєте не проявляти її взагалі.

Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 17 July 2012, 22:12

Чесно, я не знаю, що там обговорювати. Двомовність виключили з проекту - це добре, як на мене. Виключили складання тільки регіональною мовою документів - це добре, а то взагалі ні на що не налазило. Вище був приклад складання протоколу офіцером ДАІ татарською. Документація по виборах - "і регіональною мовою" - вставили І - згодна. Документи на вимогу громадянина регіональною мовою, перекладач в держорганах і суді, володіння держслужбовцями всіма мовами - це правильно. Паспорт друга сторінка російською, трудова книжка на двух мовах - це і до цього було законодавчою нормою. Ім'я як хочеш запишуть - так і було, принаймі для моєї дитини.
Оце не зрозуміла:
Якщо особа, яка звернулась за вчиненням нотаріальної дії, не володіє державною мовою, за її заявою тексти оформлюваних документів мають бути перекладені нотаріусом або перекладачем на мову, якою вона володіє.
Якщо німець приїде і буде документи оформляти - йому тепер на законних підставах перекладуть і засвідчать?

Не подобається
1. Акти вищих органів державної влади приймаються державною мовою і офіційно публікуються державною, російською та іншими регіональними мовами або мовами меншин - чому російська виділена?

2. Акти місцевих органів У межах території, на якій поширена регіональна мова або мова меншини (мови), приймаються державною мовою або цією регіональною мовою або мовою меншини (мовами) та офіційно публікуються на цих мовах.
Або? Це вже сепаратизм називається

5. У межах території, на якій поширена регіональна мова (мови), за рішенням місцевої ради такі тексти можуть розповсюджуватись у перекладі цією регіональною або російською мовою (мовами). чому не державною?

Не закон, а якась курсова робота трієчника, аби щось написати

Невже Ви не розумієте, що це "або" в цьому законі є головним?
Хай навіть спочатку на місцевому рівні...
А там простіше простого такі місцеві рівні визначити по всій абсолютно території України...

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 jozh 17 July 2012, 22:18

Ну чому ж тільки говорильня? Як мінімум, деякі люди перейшли не тільки на цьому форумі, але й у реальному житті, на українську мову. Скажете, капля в морі, - але все-таки дійсно реальний результат. Що сваримося - не страшно, не всі зміни у житті відбуваються гладенько та дружно.

А от обговорення закону постатейно, та ще й з метою передачі наших зауважень до закону діючій владі, - вибачте, але це точно даремне витрачання і часу, і сил.

Декілька років тому я дуже переймалася політичними питаннями, нервувала при читанні новин, думи думала, що б таке глобальне зробити, щоб змінити життя суспільства на краще.
І знаєте, який висновок я зробила після майже півроку серйозного вивчення цього питання?
Що єдине, на що може вплинути окрема людина в нашій країні (а може, й не тільки в нашій), - це на своє власне життя та трохи менше на своє безпосереднє оточення. Я зрозуміла, що найбільш ефективні мої дії будуть, коли я буду сама робити те, що вважаю хорошим і правильним, та буду навчати цьому своїх дітей. Причому робити це правильне навіть тоді, коли зустрічаєш опір середовища (як, в тому числі, і щодо мовного питання, он же яку негативну реакцію викликало!). Не боятися, що засудять чи засміють, не боятися, що спочатку може погано виходити, навіть не боятися, що сам можеш помилятися. Просто робити те, що вважаєш за правильне, навіть якщо ти будеш один-єдиний з цим своїм правильним, і навіть якщо поки що не можеш пояснити комусь, чому ти так вважаєш.
Ми дуже мало віримо собі, своєму серцю, своїй інтуіції, своїй совісті. І це перше, з чого треба починати - прислухатися до себе.

Ну і ще трохи зусиль можна приділити розповсюдженню своєї думки.

это результат.
и про начать с себя и вокруг себя, я тоже давно к этому пришла.

может и пустая трата времени, а может и нет...
вот так пять человек отмахнется.. а пять фанатиков-ентузиастов нет )) и пропихнут новое что-нибудь.. будем потом гадать, откуда взялось ))

Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!

liya

Заходил(а): 16.09.2015
liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 dina_barta 17 July 2012, 22:02

Тоже согласна, но, Света, что в реале получаем? Например, нужна "Дюймовочка" (я не говорю пока об украинских текстах), есть 2 предложения: русских издательств дешево и украинских (на русском и украинском) дорого. Что купят? Нужен украинский текст, который не выпускают русские издательства. Сколько будет стоить и при нынешней культуре чтения сколько людей купит? Давят, тут нечего отрицать. У национального должны быть преимущества, льготы.

Аня, плевали они на чьи-то доработки. Это наивно.

Так, була би політична воля, зробили б. Знаєте, як в Грузії привчили чеки видавати? Розігрували призи для покупців від податкової по номерам чеків. Ті, звісно, пильнували і збирали чеки аж бігом.
Так і у нас. Дали б пільги всім, хто по роду діяльності може популяризувати мову - ЗМІ, рекламщикам, друкарням...Все, що на українскій - мінус 50% податку. Все, що на россійскій - плюс 50% податку. От я б тоді подивилася, шоб бізнесмени робили...Виробляли як миленькі, ще й раділи)))).
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 jozh 17 July 2012, 22:22

Тим самим Ви наперед програєте. Бо своєю бездіяльністю Ви наперед дозволяєте хамству домінувати в тому числі й на цьому форумі. Бо Ваша думка навіть не буде народжена тут, - боячись нерозуміння та болі, Ви просто вирішуєте не проявляти її взагалі.

нет.. я не проиграю. я расскажу однодумцам, людям вокруг себя, которые меня понимают..

А не проявлять, я решаю там, гдя я вижу, к примеру, что человеку делают замечание, а он продолжает в том же тоне.
Я действительно не буду воспитывать его. я просто не буду с ним общаться ))

я и в реальном мире так себя веду. Я просто не общаюсь с людьми, с которыми мне не комфортно общаться )))

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 liya 17 July 2012, 22:35

Так, була би політична воля, зробили б. Знаєте, як в Грузії привчили чеки видавати? Розігрували призи для покупців від податкової по номерам чеків. Ті, звісно, пильнували і збирали чеки аж бігом.
Так і у нас. Дали б пільги всім, хто по роду діяльності може популяризувати мову - ЗМІ, рекламщикам, друкарням...Все, що на українскій - мінус 50% податку. Все, що на россійскій - плюс 50% податку. От я б тоді подивилася, шоб бізнесмени робили...Виробляли як миленькі, ще й раділи)))).

согласна.. сработало бы.
т.к. как ни крути - финансовая сторона вопроса, мощный стимул.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 17 July 2012, 22:37

нет.. я не проиграю. я расскажу однодумцам, людям вокруг себя, которые меня понимают..

А не проявлять, я решаю там, гдя я вижу, к примеру, что человеку делают замечание, а он продолжает в том же тоне.
Я действительно не буду воспитывать его. я просто не буду с ним общаться ))

я и в реальном мире так себя веду. Я просто не общаюсь с людьми, с которыми мне не комфортно общаться )))

Якщо я правильно Вас зрозуміла, то Ви не пишете/не говорите тоді, коли бачите відсутність смислу цього, тобто людина Вас все одно не сприйме? Якщо так, то погоджусь, це конструктивна позиція.
Але не забувайте, що форум - це дещо інше, ніж спілкування один на один. Особисто я, коли пишу щось на форумах, звертаюсь не стільки до конкретного співрозмовника, скільки до всіх потенційних майбутніх читачів теми. І нехай навіть в якійсь темі будуть одні троллі чи недалекі люди, я все одно хоча б п'ять копійок свої вставлю. Щоб вони там не дуже комфортно себе почували, а читачі не думали, що їх думка єдине вірна.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 liya 17 July 2012, 22:35

Ой-ой, а як же покричати, що притісняють російську мову?
Я вже уявляю, скільки галасу здійнялося б...

liya

Заходил(а): 16.09.2015
liya
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 jozh 17 July 2012, 22:49

Ой-ой, а як же покричати, що притісняють російську мову?
Я вже уявляю, скільки галасу здійнялося б...

а я ж писала, що я в душі диктатор, як тільки за мову справа заходить?)))))))))
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 liya 17 July 2012, 22:51

а я ж писала, що я в душі диктатор, як тільки за мову справа заходить?)))))))))

Так сама ідея щодо податку мені дуже сподобалася, я б теж всіма лапами "за" була за таку ідею.
Та й взагалі, вважаю, було б бажання та трохи клепок в голові, наші можновладці давно вже могли б спокійно розібратися і з мовою, і з податками, і навіть з пенсіями чи там собаками на вулицях. Але немає ні того, ні другого, є тільки великі матеріальні запити та відсутність совісті.
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   17 July 2012
Цитата: #4516 jozh 17 July 2012, 22:25

Невже Ви не розумієте, що це "або" в цьому законі є головним?
Хай навіть спочатку на місцевому рівні...
А там простіше простого такі місцеві рівні визначити по всій абсолютно території України...

3.За рішенням місцевої ради в окремих випадках, з урахуванням конкретної ситуації такі заходи можуть застосовуватися до мови, регіональна мовна група якої складає менше 10 відсотків населення відповідної території.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 17 July 2012, 22:58

3.За рішенням місцевої ради в окремих випадках, з урахуванням конкретної ситуації такі заходи можуть застосовуватися до мови, регіональна мовна група якої складає менше 10 відсотків населення відповідної території.

О, як бачите, все це вже передбачено.
Можна і в Закарпатті чи Львові спокійнісінько запровадити російську мову через оте АБО. І ніхто й не пикне - все за законом!

Мята

Заходил(а): 07.12.2021
Район: Заводской
Мята
VIP пользователь
   19 July 2012
Поки ми гриземо мовну кістку, хтось чув про що ж домовилися в Ялті Путін із Януковичем ? Все дуже скромно озвучено, питання між тим доволі цікаве - делімітація україно-російського морського простору. Що я сьогодні почула по ТБ - підписаний був російський проект, розробка шельфу буде здійснюватись спільно двома країнами. Начебто за це Україна отримає знижку на газ. Спочатку Харківські угоди, потім Ялтинська...Нас продають, по шматочку, та ще й задешево.
В конце всего мы будем помнить
не оскорбления наших врагов,
а молчание наших друзей.

МАРТИН ЛЮТЕР КИНГ

Мята

Заходил(а): 07.12.2021
Район: Заводской
Мята
VIP пользователь
   19 July 2012
Цікава стаття виійшла Ссылка

Шах закону про мови: за англійську як регіональну в Києві

Автор пропонує скористатися з недосконалості та недолугості нашого мовного закону , згідно з яким будь-яка група лудей (місто, або район міста, або будинок) можуть встановити мовою спілкування будь-яку мову. І знову ж таки, за законом це має бути затверджено та обов"я зково виконане, а це значить спілкування з органами влади, жеком, навіть навчання в школі чи вузі можна зажадати на тій мові.
Альтернатива, чи не так ?
В конце всего мы будем помнить
не оскорбления наших врагов,
а молчание наших друзей.

МАРТИН ЛЮТЕР КИНГ

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 July 2012
Цитата: #4516 Мята 19 July 2012, 01:00
Поки ми гриземо мовну кістку, хтось чув про що ж домовилися в Ялті Путін із Януковичем ? Все дуже скромно озвучено, питання між тим доволі цікаве - делімітація україно-російського морського простору. Що я сьогодні почула по ТБ - підписаний був російський проект, розробка шельфу буде здійснюватись спільно двома країнами. Начебто за це Україна отримає знижку на газ. Спочатку Харківські угоди, потім Ялтинська...Нас продають, по шматочку, та ще й задешево.

Знову газ подорожчає... Скільки ж опалення коштуватиме?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   19 July 2012
Цитата: #4516 Мята 19 July 2012, 01:06
Цікава стаття виійшла http://www.pravda.com.ua/columns/2012/07/16/6968907/

Шах закону про мови: за англійську як регіональну в Києві

Автор пропонує скористатися з недосконалості та недолугості нашого мовного закону , згідно з яким будь-яка група лудей (місто, або район міста, або будинок) можуть встановити мовою спілкування будь-яку мову. І знову ж таки, за законом це має бути затверджено та обов"я зково виконане, а це значить спілкування з органами влади, жеком, навіть навчання в школі чи вузі можна зажадати на тій мові.
Альтернатива, чи не так ?

Автору респект.
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   19 July 2012
Майдан и бульдозер. Что показала голодовка под Украинским домом
Печать
Майдан и бульдозер. Что показала голодовка под Украинским домом
Виталий Портников, журналист
19.07.2012 11:30
Политическая оппозиция и общество будут проигрывать власти, пока не предложат собственную повестку дня, пишет журналист Виталий Портников
Возле Украинского дома завершилась уже вторая за последние недели голодовка - на этот раз общественная. Как и после первой, депутатской, ее участники говорят о своей победе, о новой фазе, о широком общественном движении. После окончания депутатской голодовки говорили об акции "Украина без Януковича". Не сомневаюсь, что широкое общественное движение важно - и акция "Украина без Януковича" тоже. Но что мы имеем в сухом остатке?

А то, что раскалывающий общество языковой закон так и остался в подвешенном состоянии. Власть точно поняла, что нажала на нужную клавишу: эскалация протестов в случае принятия этого закона обязательно вызовет взрыв недовольства в Киеве и во Львове - и позволит ставить палатки защитников русского языка в Харькове и Донецке. Следовательно, у власти остается великолепная возможность вернуться к скользкой теме накануне парламентских выборов - и снова расколоть общество. Приемы тут могут быть самые разные - можно устроить переголосование и "честно" принять закон, который подпишет успокоившийся спикер. Можно не устраивать переголосование - но сменить спикера, благо Конституционный суд, эта драгоценная отмычка для узурпации власти, дал регионалам такую возможность. Новый спикер подпишет закон, отправит его президенту - и будет новый взрыв недовольства! Президент может ничего и не подписывать, зачем ему, он поставит подпись уже после выборов. А может вообще вето наложить - чтобы продемонстрировать, какой он доблестный защитник украинского языка... Это было бы совершенно по-путински - видите, какой я продвинутый, не то что все мои ошалевшие соратники. Я - единственная ваша защита от них! И что тогда делать оппозиции? Доказывать, что Янукович все сам устроил? А в это время в закон внесут какие-нибудь поправки - и примут уже новым составом парламента. Или приберегут к президентским выборам, чтобы дать Януковичу возможность предстать в нужной роли...
Оппозиция и общество постоянно обороняются от действий атакующей власти, не понимая, что так не выиграть ни битву, не войну. Для победы нужна своя собственная повестка дня. Именно ее-то и не существует

Беда украинского общества - в том, что оно реагирует на импульс, как рыбки в аквариуме. Оппозиция и общество постоянно обороняются от действий атакующей власти, не понимая, что так не выиграть ни битву, не войну. Для победы нужна своя собственная повестка дня. Именно ее-то и не существует. Цель одна - остановить Януковича. И получается, что у президента полная свобода действий. Он прет, куда хочет. Иногда останавливается, когда слишком много тел набивается под гусеницы, и переводит дух. Протестующие расходятся, думая, что победили - а он продолжает движение в заданном направлении. Потому что он и не собирался ехать туда, где его остановили, он готов поворачивать направо или налево.

Для того, чтобы атака власти захлебнулось, общество должно осознать проблемы, которые сегодня действительно важно решать - и предложить собственную повестку дня. Это еще в большей степени касается оппозиции. Правильно - распустить нынешний состав Конституционного суда, поправший право. Но сразу надо сказать - как обеспечить независимость судей. Правильно - отстаивать статус и положение в обществе государственного языка. Но нужно сказать, как гармонизировать языковые отношения. Правильно - обвинять власти в тотальной коррумпированности. Но важно сказать, что нужно сделать, чтобы коррупции не было. Правильно - констатировать провал скоростного железнодорожного движения в стране. Но нужно сказать, как его организовать. Правильно - констатировать монополизацию авиасообщения. Но нужно сказать, как ее преодолеть. Правильно - говорить о возможном крахе гривны. Но нужно объяснить, как обеспечить стабильный курс национальной валюты. Таких вопросов - миллион. Ответов - нет. А пока профессиональных ответов не будет, власть проходимцев и неучей будет торжествовать и уничтожать.

Ссылка

ЛиЛисёнок:-)

Заходил(а): 20.07.2022
Район: Корабельный - Октябрьское
ЛиЛисёнок:-)
VIP пользователь
   19 July 2012
Продовження білбордів та реклами

Просматривают эту тему:

Forum