- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 dina_barta 15 August 2012, 11:42
обмежені для обмежених прийняли обмежений закон - все правильно
але причина? Вона не здається дивною?
мамы с папой не воспитывают - вот причина...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
Город: Николаев Район: Центральный - Соляные Телефон: 063-28-78-444 (viber) |
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012
Я мала на увазі причину образливого висловлювання: людина в Україні почула українську і її аж перекрутило.
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012
а русскоязычным не хамят в маршрутке?)))))
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 А хто сказав, що моя сестра говорила на особисті теми?
І куди вона мала відійти в маршрутці, якщо розмова була термінова?
А взагалі, за тими ж правилами етикету, не гарно підслуховувати чужі розмови, навіть коли є можливість.
З приводу того, на якій мові вони говорять? Та наче не чула про такі випадки.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:01
А хто сказав, що моя сестра говорила на особисті теми?
А взагалі, за тими ж правилами етикету, не гарно підслуховувати чужі розмови, навіть коли є можливість.
да я как-то тоже не слышала случаев унижения украиномовных. я в общем то тогда могу обращать внимание на каждое хамло на улице и говорить о притеснении многодетных мам. но ведь это всего лишь плохое воспитание
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Синий бублик 15 August 2012, 11:54а русскоязычным не хамят в маршрутке?)))))
Лєра, ми ж тут про ПРИЧИНУ хамства - розмову українською. Те, що Миколаїв - місто хамовите, ні для кого не секрет.
Так Женя про це і розповіла з власного досвіду.
Якщо будуть притісняти саме за багатодітність (як Асту, наприклад, в наших трамваях) - тоді так, все вірно. А інакше - перекручення.
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 А Ви спробуйте пару днів поговорити українською - буде чим поділитись.
Я до серця це не беру, але вибачте, не помічати теж не можу.
погане виховання.. нехай... але просто українська мова як причина для агресії - це вже занадто.
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:01
А хто сказав, що моя сестра говорила на особисті теми?
Вы правы, вы не уточняли, срочный не срочный был звонок.
ситуации всякие бывают. Но в принципе, насколько я знаю, в общественном транспорте не совсем здорово разговаривать по мобильному.
Поскольку мы в данной теме, не обсуждаем ни ваше поведение, ни Вашей сестры поэтому дальше в про это не беседуем. Согласны?
Оскорбляют "кавказцев", обзывая, простите, чурками. Ну может не в транспорте... но разьве у нас нет этого в городе?
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 12:08
Вы правы, вы не уточняли, срочный не срочный был звонок.
ситуации всякие бывают. Но в принципе, насколько я знаю, в общественном транспорте не совсем здорово разговаривать по мобильному.
Поскольку мы в данной теме, не обсуждаем ни ваше поведение, ни Вашей сестры поэтому дальше в про это не беседуем. Согласны?
Оскорбляют "кавказцев", обзывая, простите, чурками. Ну может не в транспорте... но разьве у нас нет этого в городе?
Так, це погано, і я це не виправдовую в жодній мірі, але кавказці - іноземці, а українці - ні. Такі самі в переважній кількості українці за паспортом ображають україномовних - це як? Це по-бидлячому.
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 dina_barta 15 August 2012, 12:06
Лєра, ми ж тут про ПРИЧИНУ хамства - розмову українською. Те, що Миколаїв - місто хамовите, ні для кого не секрет.
Так Женя про це і розповіла з власного досвіду.
Якщо будуть притісняти саме за багатодітність (як Асту, наприклад, в наших трамваях) - тоді так, все вірно. А інакше - перекручення.
это как в истории)) были причины первой мировой войны и был повод для нее)
Принцип "разделяй и властвуй" в действии. Жили не тужили, а тут опа! поделили на русских и украинцев, злоба, ненависть покатились, даже тут на форуме язвительные высказывания по поводу русскоговорящих. Да, других проблем в стране нет. Давайте ругаться друг с другом, все верно
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Синий бублик 15 August 2012, 12:05
да я как-то тоже не слышала случаев унижения украиномовных. я в общем то тогда могу обращать внимание на каждое хамло на улице и говорить о притеснении многодетных мам. но ведь это всего лишь плохое воспитание
+100...
Вам нормальные люди, я.. Синий Бублик, говорящие по-русски, говорим - ну не циклимся мы. ..
ну невоспитанные люди (не по языковому принципу, они невоспитанны, а потому что им недодали).
А вы неееет: нас пригничують, нас оскорбляют... это все потому, что мы говорим на родном языке..
причем кто? хамло из маршрутки.. которому вобще на Вас глубоко наплевать, ровно через минуту - как вы оплатили ему проезд....
Девочки, нельзя с таким подходом жить...Ну действительно, вместо того чтобы к Вам присоединиться, возникает вполне адекватный вопрос: а точно мне надо с тем, кого постоянно пригничуют....?
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:07
А Ви спробуйте пару днів поговорити українською - буде чим поділитись.
Я до серця це не беру, але вибачте, не помічати теж не можу.
погане виховання.. нехай... але просто українська мова як причина для агресії - це вже занадто.
да я разговариваю по настроению. вроде никто не плюнул еще. вообще, я во многом отличаюсь от других людей. но то ли не сталкиваюсь с хамами, то ли не замечаю их.
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 Не я почала в цій темі виховувати мою сестру, дорослу людину. Мене обурило те, що її тицяють в правила етикету, як наче малу дитину. Ті, хто знають мою сестру, ніколи не назвуть її невихованою.
І до речі, вчити її етикету почали саме Ви.
І що з цього? Через це образи в бік українців є нормальними?
Давайте ще згадаємо жидів, чорномазих, вузькоглазих. Тобто я повинна радіти, що мені просто нахамили, а не в око дали?
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 А що, Вас хтось агітував приєднатись? Це справа добровільна.
Якщо у Вас виникає питання - то воно Вам не треба. В мене питань не виникає.
ну бачите, значить мені не щастить, або я просто більше розмовляю.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 dina_barta 15 August 2012, 12:11
Так, це погано, і я це не виправдовую в жодній мірі, але кавказці - іноземці, а українці - ні. Такі самі в переважній кількості українці за паспортом ображають україномовних - це як? Це по-бидлячому.
я сейчас попытаюсь очень корректно:
а не по- быдлячому было в 1991 году, когда переводили в обязательном порядке на изучение украинского языка, комментировать " мол сало наше жрете?"
так можно? Эти представители нашей страны имели правду обращаться, к говорящим по другому даже ради идеи?...
Я лично не обижаюсь, на происходившее. Менялся курс страны.
Но людей, которые так себя вели - счетаю невоспитанными украиномовними...
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:20
А що, Вас хтось агітував приєднатись? Це справа добровільна.
Якщо у Вас виникає питання - то воно Вам не треба. В мене питань не виникає.
ну бачите, значить мені не щастить, або я просто більше розмовляю.
да вы просто очень остро на это реагируете. пройдет время и вернется украинский язык
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 У нас тут на форумі, коли я та Женя перейшли на українську пару разів були наїзди і заклики "не страдать фигней" "писать нормально" "не віделіваться" і так далі. Щось потерли, щось лишилось.
а інших проблем і справді виходить нема, коли люди так радіють можливості розмовляти російською мовою. Видно, раніше це було заборонено.
В мене є проблема! Я хочу, щоб вихователь моєї дитини говорила українською мовою не тільки тоді, коли я чую. Я хочу, щоб мене не перепитували після фрази "Зупинка Будівельників". Я хочу купувати печериці та вершки, не пояснюючи, що воно таке. Я хочу, щоб мене припинили питати "А Ви что, с Западной?". Я багато хочу, так?
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:17
Не я почала в цій темі виховувати мою сестру, дорослу людину. Мене обурило те, що її тицяють в правила етикету, як наче малу дитину. Ті, хто знають мою сестру, ніколи не назвуть її невихованою.
І до речі, вчити її етикету почали саме Ви.
І що з цього? Через це образи в бік українців є нормальними?
Давайте ще згадаємо жидів, чорномазих, вузькоглазих. Тобто я повинна радіти, що мені просто нахамили, а не в око дали?
Потому и говорю, больше не обсуждаем.
И тут, Вы меня извините, мы не первый раз в этой теме сталкиваемся, но Вы снова не слышыте, что есть не только русский и украинский

Оскорбляют не потому, что по-украински говорите.
А потому что в обществе считается нормальным оскорблять людей по нац. признаку. и как разница кого именно по национальности оскорбили? в своей стране украинца или же кого-либо другого?
от этого что, все вокруг не люди?
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 12:27
У нас тут на форумі, коли я та Женя перейшли на українську пару разів були наїзди і заклики "не страдать фигней" "писать нормально" "не віделіваться" і так далі. Щось потерли, щось лишилось.
а інших проблем і справді виходить нема, коли люди так радіють можливості розмовляти російською мовою. Видно, раніше це було заборонено.
В мене є проблема! Я хочу, щоб вихователь моєї дитини говорила українською мовою не тільки тоді, коли я чую. Я хочу, щоб мене не перепитували після фрази "Зупинка Будівельників". Я хочу купувати печериці та вершки, не пояснюючи, що воно таке. Я хочу, щоб мене припинили питати "А Ви что, с Западной?". Я багато хочу, так?
а я хочу хорошую школу на русском языке, но тоже, видимо, многого желаю)))
вспомним, что в Николаеве 200 лет разговаривали на русском. 20 лет украинизации-это ничто. в этом направлении работать и работать
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012 І аліса вам каже, що не зациклюється.
В тому ж пості було про жіночку, яка оформлювала документи...
І Золотко розповідала про її досвід влаштування на роботу. Як ви можете казати, що ви про таке не чули навіть? З форуму навіть видно, що таке має місце.
Ну, з яким підходом - кожний сам для себе вирішує, так? І ніхто не агітує приєднуватися. Давайте все ковтати, як начебто все так, як треба відбувається - і буде повне "покращення" вкупі з традиційним процвітаючим хамством в транспорті тощо.
Лєра, щодо дошкульних висловлювань на адресу російськомовних (за те, що російською спілкуються, чи так, не по справі?) - я не маю часу вишукувати і приводити масу дошкульних висловлювань на адресу україномовних на цьому форумі лише за спілкування українською, але іх достатньо, повір.
Просматривают эту тему:
Forum