• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Охрана школы и учащихся (безопасность детей)

Аннушка   
Администратор   
28 февраля 2012 10391 108

Dupree

Имя: Марианна
Группа: Новичок
Сообщений: 43
Регистрация: 11.04.2015
Заходил(а): 26.02.2019
Город: Запорожье
Dupree
Новичок
   05 сентября 2015
Цитата Ссылка 04 Ноябрь 2013 16:18
как знать - подключена моя школа к этой системе или нет? там есть поиск? или это надо в школе узнавать? нипанятна))

Наша учительница даже не соизволит на телефонный звонок ответить, не говоря уже чтобы общаться с родителями в свое свободное время.

нашу школы в этой коду к какой-то системе подключили. Стало спокойнее дышать.

Наташа76

Имя: Наталья
Группа: Активный пользователь
Сообщений: 501
Регистрация: 25.03.2012
Заходил(а): 18.11.2022
Город: Николаев
Телефон: 096 0 646 008
Наташа76
Активный пользователь
   05 сентября 2015
Цитата Ссылка 19 Март 2015 16:50

Николаевские депутаты потребовали установить светофоры возле городских школ. Ссылка

Возле 22 школы не установили.А утром и в обед там такое столпотворение машин,что даже взрослому страшно идти.Да и вряд ли установят.

Jilka

Имя: Женя
Группа: Активный пользователь
Сообщений: 129
Регистрация: 20.01.2015
Заходил(а): 13.04.2017
Город: Киев
Jilka
Активный пользователь
   06 сентября 2015
Цитата Ссылка 12 Ноябрь 2012 23:31
мамы первоклашек, расскажите, как у вас в школе с охраной?

у нас видеорегистраторы стоят на входах, вахтеры сидят, есть охранник. В школе закрытый режим, то есть как только прозвинит звонок двери закрываются. Если родителю надо поговорить с учителем, то это делается по предвариетльному звонку. А в этом году администрация школы установила какую-то программу такого плана Ссылка , чтобы родителям приходили смс, когда ребенок приходит в школу и когда покидает ее пределы. Мне, например, это очень удобно, потому что у меня сын часто сам идет домой с продленки. Плюс, я до школы его довожу наполовину, а дальше он сам. А так ненадо все время звонить классной руководительнице, мол, пришел или нет, потому что смс приходят. Как нам объяснял замдиректор, сообщения отправляются на протяжении минуты, как ребенок пришел или ушел со школы.

Марьяна1

Имя: Марьяна
Группа: Новичок
Сообщений: 1
Регистрация: 21.11.2015
Заходил(а): 21.11.2015
Город: Николаев
Марьяна1
Новичок
   21 ноября 2015

Об охране украинских школ впервые вспомнили лишь осенью 2004-го года. Именно тогда в Северной Осетии произошел захват школы в Беслане. Погибло много детей и украинские власти задумались - а какие меры предосторожности существуют для предотвращения таких ситуаций в нашей стране?

В результате анализа ситуации МВД Украины выяснило, что таких мер нет вообще. Занятия по гражданской обороне с развалом Союза благополучно канули в Лету и остались только таблички эвакуации на случай пожара. Но как ими пользоваться ученикам давно никто не объяснял. Несколько лучше дело обстоит в центральных школах крупных городов, где в основном учились дети обеспеченных людей. Там занятия на случай экстренных ситуаций проводились, но и только. Никакой охраны, никакого надзора за посещением территории школы посторонними не было. Все возлагалось на плечи учителей, у которых и без того хлопот всегда достаточно.

Конфетти

Конфетти

Имя: Світлана
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 10997
Регистрация: 20.10.2009
Заходил(а): 19.03.2024
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 0936515763
Конфетти
VIP пользователь
   01 сентября 2016

Ссылка безопасности в школах в новом учебном году

интересно, в нашем городе в этом году кто платит за "кнопку", город? скоро первое родительское собрание, будем решать вопрос и об охране в том числе.....

Тяпа

Тяпа

Имя: Наталия
Группа: Хранитель форума
Сообщений: 14438
Регистрация: 10.01.2011
Заходил(а): 08.03.2024
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 099 050 8599
Тяпа
Хранитель форума
   14 мая 2021

Очередной психопат расстрелял детей в школе Казани... Это та ситуация, к которой никто никогда не бывает готов. Охрана бессильна против вооруженных психов. Все, что может успеть охранник - нажать на тревожную кнопку. Что делать детям, если это произошло?

Этот текст был написан в 2018 году после подобного расстрела в Керчи. Военрук-АТОшник Ссылка поговорил со своими учениками о том, как они могут действовать в критической ситуации. Имеет смысл прочитать ученикам средних и старших классов.

- Всі чули, що в Керчі було? Що будете робити, якщо в школі почнеться стрілянина? – спитав на останньому уроці. У відповідь - різноголосся: «Втечу! Поліцію викличу! Сховаюсь!»
- Конкретні ситуації ми розберемо згодом. Спочатку - трохи теорії. Погугліть дома list of school shooting, і ви дізнаєтесь:
1) в США в школах стріляють дедалі частіше, в деякі місяці - щотижня. Про ці трагедії знімають фільми, тож явище поширюється всім світом;
2) вирахувати стрілка заздалегідь – не виходить. Вони бувають з усіх верств населення, навіть не зацьковані і успішні;
3) заборони на володіння зброєю – теж не спрацьовують. Школярі крадуть зброю у батьків (Москва, 2014 р.), або ж нападають з ножами-топорами (теж РФ, січень 2018-го).

Найголовніше: якщо людина вже прийшла в школу зі зброєю – це вже ходяча машина для вбивства. Він знає, що йому не жити, тому часто сам себе вбиває, під кінець. З ним не домовишся: «Чувак, відпусти мене, ми з тобою в футбол грали». Це психопат, який спеціально обрав місце для вбивства беззахисних жертв (така людина ніколи не піде туди, де може отримати кулю у відповідь).
Якщо такий нелюдь опиняється в закритому приміщенні з купою людей, він спробує методично повбивати усіх (як було в бібліотеці школи Колумбайн в США – це одна з найвідоміших трагедій). І тут вже питання до вас: чи будете ви терпляче чекати під столом, поки вас підстрелять – чи спробуєте чинити опір.

- Далі. Стрілянину в Керчі не будемо обговорювати- правди ми ще не знаємо.
- У нього був дробовик! Я б його на перезарядці вирубив!... – каже один із хлопців, боксер.
- Віршик з мого дитинства, для надто хоробрих:
Девочка Оля дзюдо занималась,
В драку однажды бесстрашно вмешалась.
Все с этих пор к ней внимательны были
Вставили зубы, костыль подарили.

- Хлопці, тихіше! Як на мене, то краще не кулаком в щелепу, а стільцем по потилиці. І не одиночна атака, а спланована – трьох-чотирьох людей. В Ізраїлі, до речі, повно терористів-арабів, і вони користуються не дробовиками, а автоматами. Однак дуже часто є люди, які нападають на стрілка – і знешкоджують його! Бо психопати розраховують на стан паніки своїх жертв, і часто розгублюються від зустрічної агресії.
- Та всі повсикаються! – доноситься із задніх парт.
- Щодо паніки. Коли поряд стріляють з вогнепальної зброї – так, часто буває тремор. Це коли руки трусяться і дихалка, як після стометрівки. У хлопця з нашої роти в АТО був «тунельний синдром» - коли бачиш тільки те місце, звідки загроза. З нами тут на Троєщині живе один із кіборгів, Жора Турчак – справжній командос, дуже крутий десантник. Він розповідав, що в один із перших обстрілів просто закляк – не міг поворухнутися, вилізти з підвалу.
Ви повинні знати: це все нормально! Так природа зробила – це механізм fight-flight-freeze, «бій-втікай». Мозок ссавців викидає в кров гормони, щоб ми могли адекватно реагувати на загрозу. І головне слово тут – АДЕКВАТНО! Пам’ятайте, що втекти-сховатись – не завжди варіант.

- Далі поговоримо не тільки про стрільбу у школі. Надто мала вірогідність; трагедія в Керчі - перша подібна в Україні (пам'ятаємо: Крим - це Україна!). До речі, окупанти самі провокують такі трагедії - роблять з Криму мілітарізовану зону...

Отже, як себе вести, коли поруч чуєте постріли, вибухи і крики.
Тут є загальні правила:
1) будьте морально\психологічно напоготові («жопа десь поруч»). На практиці це означає - у будь-якому приміщенні виробіть план "Ж", на випадок... надзвичайної ситуації!
В країні йде війна, як мінімум 400 тис. одиниць зброї «втекло» з фронту (цитата за військ. прокурором Матіосом). Єрефія в будь-який час теж може щось утнути.
Підозрілі вибухи поруч - можуть бути петарди, чи відірваний глушак. А можуть бути – гранати, чи постріли з калаша. Краще «пєрєбдєть», чим залізти в халепу через неуважність і байдужість.
Більшість вчителів і учнів в тому ж Колумбайні не сприймали серйозно і стрілянину, і двох відморозків зі зброєю, вважали це розіграшем, шукали приховану камеру – аж поки не отримували кулю…
2) якщо на вулиці почалася стрілянина чи вибухи, перша необхідність - впасти, (НЕ БІГТИ!), і відповзти в укриття - у під'їзд, наприклад, зателефонувати 102. Не ваша задача – розбиратися, хто і в кого стріляє, що там вибухає.
3) якщо ви вже в безпеці і можете оцінити обстановку – допоможіть тим, хто поводиться неадекватно. Жінки, діти чи пенсіонери можуть бігати в паніці і наражатися на кулю. Хочете бути героями – врятуйте інших.
4) Якщо ситуація безвихідна (нема куди втекти і де сховатися, і ви станете наступною жертвою вбивці-психопата) - дайте відсіч. Домовтесь з іншими людьми на координовану атаку (наприклад, якщо в барі – закидайте покидька пляшками).

Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))


Тяпа

Тяпа

Имя: Наталия
Группа: Хранитель форума
Сообщений: 14438
Регистрация: 10.01.2011
Заходил(а): 08.03.2024
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 099 050 8599
Тяпа
Хранитель форума
   14 мая 2021

- А тепер конкретні ситуації. №1: сидите в шкільній їдальні, заходить терорист з автоматом. Сховатися нема де, шкільні меблі легко прострілюються…
- Під стєночку – і не відсвічувать!
- Не раджу. Якщо автомат, може бути багато пострілів, а рикошети йдуть якраз по стінах. Я б радив впасти і повзти на кухню: там є вихід, і декілька кімнат, де можна зачинитися.
- А через вікно?
- Лише якщо ви точно знаєте, які вікна там відкриваються. Запам’ятайте, це вам і при пожежах стане у нагоді: ви не зможете швидко вибити склопакети! Це тільки у фільмах герої стрибають рибкою у вікна, в реалі – руки зламаєте чи поріжете, а скло не вивалиться.
- А стільцем?
- Ніжка стільця проб’є діру посередині, а скло по краях все одно не дасть вам вилізти. В ідеалі, склопакет треба з хвилину бити молотком (якого у вас нема). О, це вам домашнє завдання…
- ЩО??? Вибити в школі вікна? – ніколи не бачив у своїх учнів стільки ентузіазму.
- Ні! Завдання - перевірити і запам’ятати, які вікна відкриваються в їдальні і в кабінетах першого поверху!
- (спантеличені і розчаровані зойки).
- До речі, у нас ще нормальна школа! Де-не-де я бачив, що всі вікна першого поверху забрані решітками. Це, м’яко кажучи, неправильно, а проф.злодіїв не зупинить.

- Ситуація №2. Ви сидите в класі на уроці, 3-й поверх. Чуєте стрільбу і страшні крики десь знизу, біля входу.
- Піду у ваш кабінет, візьму гвинтівку…
- А-а-а. Гвинтівки замкнені, і пневматика вас не врятує проти вогнепальної зброї. Ми вже розбирали, чому навіть пневматичний пістолет не можна вважати справжнім засобом самозахисту.
- Тоді що – урок продовжувати?
- Бігати всліпу коридорами – варіант не найкращий. Ключів від інших виходів у вас нема – а біля центрального ви чули постріли. Якщо нема диму і пожежі, я б радив зачинитися в кабінеті і викликати 102. У вас двері відчиняються назовні. Вибити замок пострілом – не так вже і легко, як у фільмах показують. За дверима можна поставити шафу, ще парти посунути - ту барикаду не так легко розібрати. Стрільці в школі шукають легку здобич, а не завали з меблів.
І домашнє завдання №2: взнати, у кого з вчителів є ключі від запасних виходів. У вас в школі їх повинно бути 4-5. От я точно знаю, де ключі від найближчих. А ви? (чую: «Я знаю! В 12*-му! І в 12*-му є!»)

- Ситуація №3. У вас фізкультура на стадіоні, раптом на майданчику щось вибухає, і ви чуєте постріл, орієнтовно - з даху школи. Є такі психопати-снайпери, що засядуть десь на даху чи на вежі, і влаштовують «полювання на живі мішені».
Голоси: «Я – через паркан і до побачення!», «Якщо стати під стіною, він не побачить!».
- Варіант «через паркан» мені подобається більше. З даху добре видно все, що під стінами. А як ви думаєте – для чого ще й вибух? У стрільця в Керчі було повно саморобних бомб.
Голоси: «Поранити!», «Щоб паніка була!».
- Саме так, для паніки. Попередні результати експертизи свідчать, що від тих вибухів ніхто не помер. Якщо буде паніка, люди біжать, куди попало, не думають свідомо. А у вас завжди повинен бути план з декількох пунктів: що роблю зараз, що потім.
- Може, цей план буде не найкращий – але ви не повинні перетворюватися на тварин, охоплених жахом! І домашнє завдання №3: обійти школу, і знайти місця, де б ви могли сховатися, чи де будете бігти, щоб ваш маршрут перекривався деревами та іншими перешкодами.
На наступних уроках поговоримо про захоплення транспорту, про теракти на ринках і в ресторанах, тощо.

А останнє домашнє завдання – на вашу уважність. Стрілянина в школі – це фінал довгої кропіткої роботи, багатомісячної підготовки. У кожному з випадків school shooting хоча б одна людина знала, що планується щось погане! Психопат не живе в вакуумі – він каже про своє незадоволення однокласникам, іноді навіть озвучує конкретні плани! А його друзі просто не звертають на це уваги…

Тож, завдання:
1) Проаналізуйте, чи є однокласники, які часто кажуть про школу, вчителів і учнів агресивні речі.
Якщо кажуть з гумором – то нормально, у нас в дитинстві був віршик «Маленький мальчик нашёл пачку тола, долго горела любимая школа...». Без жартів: школа – це чудове місце, цінуйте її! Інститут – вже гірше, робота – болото, а як одружитесь – то вже триндець! (upd. хлопці мій сарказм сприймають адекватно. Іноді я згадую про щасливу родину, як запоруку щасливого життя - і навожу себе, як приклад)))
2) Складіть лист учнів, у кого є доступ до зброї (через батьків, родичів). Хто любить стріляти і часто це робить.
У нас в класі я точно знаю про *** і *** (називаю імена двох хлопців, вони встають під оплески).
Моя думка - це наші герої-захисники, Капітани Америка! Якщо ж в класі з'явиться "темний володар ситхів" - краще розкажіть мені! (сміх).
3) Якщо хтось з пп.1 і пп.2 співпадає – подумайте, чи все зараз в цієї людини гаразд дома, в школі… Що у нього в Інстаграмі чи фб? Може, теж прославляє героїв Новоросії, як Росляков з Керчі?
Щодо ваших дорослих знайомих алгоритм 1-3 теж працює, до речі. А для однокласників - є ще найголовніший пункт:
4) не знущайтеся один з одного! Булінг, або цькування, призводить до багатьох трагедій.
Живіть мирно, і будьте напоготові!

Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))


Просматривают эту тему:

Forum