• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Мобилизация!!! Или у кого забрали мужа, брата, папу, дядю и т. д. на учения, что кому известно???

illussion   
Рукодельница   
12 March 2014 129803 1783
Лампочка

Лампочка

Заходил(а): 25.06.2015
Лампочка
Активный пользователь
   12 May 2014
Кстати,читали эту статью?Интересно,а почему не пишут почему люди ушли самовольно?А то сделали из них ай яй яй каких бессовестных,а я почему-то уверена,что мужиков достало всё это. Ссылка
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   12 May 2014
Цитата: Ссылка (12 Май 2014 11:47)
указ может издать только Президент (ну, или и.о. президента), это должен быть такой же документ, как и указы о мобилизации, и он обязательно должен быть опубликован на оф.сайтах, как все, что издает Президент. Хотя, возможно что власти предусмотрели какой-то другой, альтернативный механизм. Я тоже очень надеюсь, что не утка.

я так гадаю це може бути щось типу ротації, наприклад. Одних відпускають додому з підпискою по невиїзд, забов"язанням з"явитися за вимогою, а інших набирають і все це в рамках тієї самої мобілізації.

дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!

Анариэль

Заходил(а): 27.12.2017
Район: Центральный
Анариэль
Активный пользователь
   12 May 2014
Цитата: Ссылка (12 Май 2014 20:03)
я так гадаю це може бути щось типу ротації, наприклад. Одних відпускають додому з підпискою по невиїзд, забов"язанням з"явитися за вимогою, а інших набирають і все це в рамках тієї самої мобілізації.

да я тоже так думаю, о полной демобилизации и речи идти не может.... в новостях сказали, что новая волна пошла, а уже мобилиз. могут держать до 6 мес., опять печально....только обнадеживают, и опять(((

Лампочка

Лампочка

Лампочка
Активный пользователь
   12 May 2014
Ну капец(((по ТСН сказали,что те кого мобилизируют не будут менять тех кого уже мобилизировали((((они будут сидеть столько,сколько нужно и пол года,и год,как они сказали.
Светлана3006

Светлана3006

Заходил(а): 28.10.2015
Светлана3006
Новичок
   12 May 2014
У меня мой муж контрактник в Солянах, так он говорил, что вроде Турчинов (фамилию не запомнила) подписал какой-то указ........короче, те которые сейчас мобилизированы-отпустить домой, а новых набрать. А еще не знаю, касается ли это мобилизированых......муж говорил, что к ним приезжал какой-то депутат и сказал, мол ребята не падайте духом, но домой вы вернетесь не раньше сентября!Я вообще тут в панике!!! Мой уехали еще 3 марта......дома был только 2 раза, первый- 5 дней о то, днем в часте был, приходил только вечером часов в 8 , а второй раз приехал на 2 дня.....

Kid off sky

Заходил(а): 10.11.2019
Телефон: -
Kid off sky
VIP пользователь
   12 May 2014

Цитата: Ссылка (12 Май 2014 20:12)
да я тоже так думаю, о полной демобилизации и речи идти не может.... в новостях сказали, что новая волна пошла, а уже мобилиз. могут держать до 6 мес., опять печально....только обнадеживают, и опять(((

Муж говорил, что завтра обещали юриста с разьяснениями по поводу телефонограммы, а то там по всей части слухи, так что думаю завтра немного прояснится.

Kid off sky

Kid off sky
VIP пользователь
   12 May 2014
Цитата: Ссылка (12 Май 2014 20:03)

Так, це було б логічно, але , як говорить мій чоловік: "Это армия, и слово "логика" здесь неприменимо".

Kid off sky

Kid off sky
VIP пользователь
   12 May 2014

З 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації

Відповідно до Указу Президента від 17 березня 2014 року №303/2014 “Про проведення часткової мобілізації в Україні” з 18 березня до 2 травня 2014 проводилася часткова мобілізація. А згідно з іншим Указом Президента від 6 травня 2014 року №454/2014 починаючи з 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації. Відповідно до нього протягом наступних 45 діб продовжуватиметься проведення часткової мобілізації у визначених областях України. Цей термін не входить до терміну проходження військової служби військовослужбовцями, призваними під час мобілізації.

Під час часткової мобілізації місцевими органами державної влади через військові комісаріати здійснюється призов військовозобов’язаних і техніки національної економіки для доукомплектування військових частин Збройних Сил та інших військових формувань України до штатів воєнного часу.

Для комплектування визначеного складу військ та сил із запасу залучено мобілізаційні ресурси майже з усіх регіонів України. Сьогодні ці військовослужбовці виконують свої обов’язки згідно із Статутами Збройних Сил України та проходять військову службу у порядку, визначеному Положенням про проходження військової служби, затвердженим Указом Президента України.

Термін мобілізації 45 діб передбачає надання можливості місцевим органам влади і військовим комісаріатам здійснювати призов за рахунок військовозобов’язаних. Після призову військовозобов’язані набувають статусу військовослужбовців і проходять військову службу протягом певного періоду – місяць, рік, чи п’ять років до виходу Указу Президента “Про демобілізацію”. Тобто 45 діб це період часу, за який можна вилучати мобілізаційний ресурс.

Що стосується виклику військовозобов’язаних на збори терміном на 10 діб, то до моменту виходу Указу Президента “Про проведення часткової мобілізації в Україні” військовозобов’язаних призивали на навчальні збори терміном саме 10 діб, і військкомати на той час не знали, що буде оголошена мобілізація. Після оголошення мобілізації вони вже у військових частинах набули статусу військовослужбовців. В подальшому кількість військовослужбовців буде лише збільшуватися за рахунок мобілізованих.

Звільнення (демобілізація) військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації в особливий період, може бути здійснено за умови стабілізації воєнно-політичної обстановки навколо України. Час та порядок її проведення буде визначено відповідним Указом Президента України. В ході демобілізації буде забезпечено поетапну заміну військовослужбовців, призваних під час мобілізації, на військовослужбовців строкової служби, без зниження рівня бойової готовності військових частин.

Взято з офіційгого сайту Міністерста оборони України

Анариэль

Анариэль
Активный пользователь
   13 May 2014
Круто, так что можно на ротацию и не надеяться..... Муж говорит вчера в часть порошенко приезжал, так его роту закрыли в казармах на 2 этаже и не выпускали пока не уехал.... что это за приколы такие, непонятно... чтоб вопросов не задавали или как?
Лампочка

Лампочка

Лампочка
Активный пользователь
   13 May 2014
Цитата: Ссылка (13 Май 2014 09:09)
Круто, так что можно на ротацию и не надеяться..... Муж говорит вчера в часть порошенко приезжал, так его роту закрыли в казармах на 2 этаже и не выпускали пока не уехал.... что это за приколы такие, непонятно... чтоб вопросов не задавали или как?

Мой муж рассказывал,что в середине апреля к ним в часть тоже кто-то приезжал ещё и с журналистами,так их закрыли в складе и заставили мешки с сахаром с одной полки на другую перекладывать...и нашли какого-то клоуна,который на камеру рассказывал,как им хорошо в армии живется.Вот так вот!...так что,девочки,думаю,что в лучшем случае,нам прийдется ждать мужей до осени,а в худшем....

Анариэль

Анариэль
Активный пользователь
   13 May 2014
Девочки, ну пусть же это будет правда про ротацию.... ну сил уже нет никаких....Ссылка

Анна Семенюченко

Заходил(а): 31.03.2016
Анна Семенюченко
Новичок
   13 May 2014
Мне кажется, что не может такого быть, что кого то 17 числа отпустят(демобилизируют) а кого то нет)) я думаю что указ о демобилизации будет издан президентом один для всех. Моего мужа последний раз отпускали на пару дней с 2-4 мая, теперь отпустят а ж на выборы, что б он голосовал по месту прописки. вчера по тсн говорили, что наших солдат могуд держать впродовж року, и при этом сохраняется раб. Место и должность. Поэтому я так поняла, что их будут держать столько сколько понадобится , но больше года не имеют право.
Лампочка

Лампочка

Лампочка
Активный пользователь
   13 May 2014
Цитата: Ссылка (13 Май 2014 15:05)
Мне кажется, что не может такого быть, что кого то 17 числа отпустят(демобилизируют) а кого то нет)) я думаю что указ о демобилизации будет издан президентом один для всех. Моего мужа последний раз отпускали на пару дней с 2-4 мая, теперь отпустят а ж на выборы, что б он голосовал по месту прописки. вчера по тсн говорили, что наших солдат могуд держать впродовж року, и при этом сохраняется раб. Место и должность. Поэтому я так поняла, что их будут держать столько сколько понадобится , но больше года не имеют право.

я тоже вчера тсн слушала,какой-то мужик в погонах умничал,что "ящко треба,то вони будуть сидiти i пiвроку,i рik,i п"ять"

Анна Семенюченко

Заходил(а): 31.03.2016
Анна Семенюченко
Новичок
   13 May 2014
Девочки, как вы понимаете слово ротация? Замена военных не означает что солдат заменят и отпустят, а возможно что их переведут к примеру в другой регион.

Анариэль

Анариэль
Активный пользователь
   13 May 2014
Цитата: Ссылка (13 Май 2014 15:21)
Девочки, как вы понимаете слово ротация? Замена военных не означает что солдат заменят и отпустят, а возможно что их переведут к примеру в другой регион.

если судить по той статье, то именно одних набирают, других отпускает (им дешевле так сделать,т.к. с каждого месяца они з.п. должны чуть ли не в 2 раза поднимать), а если слушать командующих, так я боюсь как бы не отправили их куда-то в донецк, а тех сюда на отдых, а новых на защиту города....
Лампочка

Лампочка

Лампочка
Активный пользователь
   13 May 2014
Ссылка
Вера1690

Вера1690

Вера1690
VIP пользователь
   14 May 2014
Типовий зразок звернення до банківської установи з клопотанням щодо не застосування штрафних санкцій за кредитними зобов’язаннями
дружина олігарха

Слава Україні!
Вера1690

Вера1690

Вера1690
VIP пользователь
   14 May 2014
і пара технічних роз"яснень, кому може в нагоді стане

Ссылка

Роз’яснення щодо забезпечення гарантій збереження за громадянами, призваними на військову службу під час мобілізації, робочого місця (посади) та середнього заробітку

1 квітня 2014 року вступив в силу Закон України від 27 березня 2014 року № 1169-VII «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації», яким доповнено частинами другою та третьою статтю 39 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», а саме, що за громадянами України, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форм власності.Також внесено зміни до статті 119 Кодексу законів про працю України, якою визначено, що працівникам, які призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше одного року, гарантується збереження місця роботи, посади і середнього заробітку.Що стосується військовозобов’язаних, які були призвані на військову службу під час мобілізації 21 березня 2014 року до набуття згаданим Законом України законної сили, то трудові відносини з роботодавцем передбачали їх звільнення з роботи у зв’язку з призовом на військову службу без збереження місця роботи та середнього заробітку. Таким чином у разі звільнення з роботи вони втратили право на отримання заробітної плати, збереження місця роботи та посади.З метою законодавчого врегулювання згаданих проблемних питань та забезпечення соціальних гарантій громадянам, призваним на військову службу під час мобілізації, Міністерством оборони України розроблено та подано до Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення проведення мобілізації та гарантії громадянам, які проходять військові службу за призовом під час мобілізації», в якому зазначено, що гарантії соціального захисту призваних на військову службу під час мобілізації, зокрема по збереженню місця роботи, посади та середнього заробітку, вступають в законну силу з початком мобілізації. Враховуючи викладене, до прийняття зазначених змін в законодавство цим військовозобов’язаним пропонується звернутися до роботодавця за колишнім місцем роботи із заявою щодо поновлення на роботі. У разі відмови роботодавця від поновлення на роботі, громадяни мають право звернутися за соціальною та правовою допомогою до військового комісаріату за місцем проживання або безпосередньо до суду.Слід наголосити, що військовослужбовцям, призваним на військову службу під час мобілізації, виплачується грошове забезпечення в розмірах, які встановлені Кабінетом Міністрів України у відповідності до їх штатних посад, військових звань та вислуги років.
дружина олігарха

Слава Україні!
Вера1690

Вера1690

Вера1690
VIP пользователь
   14 May 2014

Ссылка

Відповідно до Закону України, за призваними на збори військовозобов’язаними та резервістами зберігається середня зарплата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності

Департамент фінансів Міністерства оборони України інформує:
1. Щодо грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації.Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2014 року № 111 «Питання грошового забезпечення військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період», військовослужбовцям, призваним під час мобілізації, грошове забезпечення виплачується в порядку та розмірах, установлених для осіб офіцерського складу, осіб рядового сержантського та старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом.Цим військовослужбовцям щомісячне грошове забезпечення виплачується за місцем перебування у списках особового складу військових частин, до яких вони призначені:з дня зарахування до списків особового складу та до дня вступу до виконання обов’язків за посадою, на яку вони призначені, — оклад за військовим званням, посадовий оклад (офіцерам: мінімальний посадовий оклад, передбачений за первинною типовою офіцерською посадою «командир взводу» /750 грн./; особам рядового, сержантського та старшинського складу: мінімальний посадовий оклад за І тарифним розрядом /450 грн./),надбавка за вислугу років;з дня вступу до виконання обов’язків за посадою — оклад за військовим званням, посадовий оклад за займаною посадою, надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія, щомісячна додаткова грошова винагорода.Приклад. Мінімальне місячне грошове забезпечення рядового з усіма виплатами становить 2340 грн. Командир взводу (лейтенант) отримує 3800 грн., командир батальйону (підполковник) — 5660 грн.Конкретний розмір грошового забезпечення призовника залежить від займаної посади, військового звання, вислуги років, виконуваних обов’язків.
2. Щодо грошового забезпечення військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні збори.2.1. Відповідно до частини 11 статті 29 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», за призваними на збори військовозобов’язаними (на весь період зборів) та резервістами (на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві)зберігається середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2006 № 1644 «Про порядок і розміри грошового забезпечення та заохочення військовозобов’язаних та резервістів», витрати на виплату середньої заробітної плати зазначеним підприємствам відшкодовуються Міністерством оборони.Відповідно до частини 15 статті 29 зазначеного Закону України, військовозобов’язаним, які на день призову на збори не працюють (на весь період зборів), та резервістам з числа непрацюючих (на весь термін виконання ними обов’язків служби у військовому резерві) виплачується грошове забезпечення в розмірі мінімальної заробітної плати (на цей час 1218 грн.).2.2. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2006 № 1644, військовозобов’язаним та резервістам, призваним на збори, за кожний день перебування на зборах виплачуються добові у відсотках добових у разі службового відрядження залежно від військових звань (від 6 до 15 грн.).
дружина олігарха

Слава Україні!

onp2008

Заходил(а): 21.08.2018
Телефон: 0676039018. 0993413207
onp2008
Рукодельница
   14 May 2014
ПриватБанк отменил начисление процентов по кредитам заемщикам, мобилизованным в украинскую армию. Кредитные каникулы действуют на все время прохождения клиентами военной службы.
Ссылка
Просматривают эту тему:

Forum