• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Мы- украинцы?

Машка-Степашка   
Silver   
10 сентября 2009 36406 438
dina_barta

dina_barta

Имя: Діна
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 9401
Регистрация: 05.11.2009
Заходил(а): 17.01.2021
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   29 августа 2010
И тем не менее Вы демонстрируете замечательные успехи))
Хорошо, что люди понимают друг друга))

Ксюшище

Имя: Ксюшише
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1692
Регистрация: 07.02.2010
Заходил(а): 07.02.2014
Город:
Район: Заводской - Намыв
Ксюшище
VIP пользователь
   29 августа 2010
Цитата: #1397 alisa 29 августа 2010, 08:12

Коли хочеться свіжого гімна

Творча інтелігенція Дніпропетровська вирішила замінити текст Державного Гімну України новим варіантом. З цією метою навіть конкурс організували. Правда та творча інтелігенція відома хіба в самому Дніпропетровську. Але нічого, якась художниця вже нашкрябала власний варіант, який починається словами:

Всім нам браття-українці посміхнулась доля.
Здобули ми в Україні вистраждану волю.

Так що скоро отримаємо варіанти гімну не тільки від художниць, а й від свинарок, доярок і начальників жеків.

Але треба сказати, що затія ця не нова. На початку 90-тих Дмитро Павличко теж взявся творити новий варіант гімну, за що й удостоївся карикатури в „Post-Поступі” і титулу гімнотворець. Однак ініціатива поета зійшла на пси, щоб відродитися вже у 2000 році. Тоді навіть Верховна Рада оголосила конкурс на написання нового гімну. І знову відзначився невтомний Павличко – він подав на конкурс аж два тексти – один другого гімніший.

Дурний приклад заразливий, і народ просто таки масово кинувся пекти гімни, як пиріжки. В результаті цього всенародного здвигу Рада отримала кілька тисяч віршомазій від усіх прошарків населення. Шкода, що цей скарб не було видано грубезною книжкою, аби уся нація могла тішитися тими гімнами.

Але й ця затія луснула, хоча у парламенті ніколи не бракувало охочих попорпатися у гімні. Врешті решт поміняли „Ще не вмерла Україна” на „Ще не вмерли України Ні слава, ні воля” і ампутували строфу, в якій ішлося про москалів.

Та це не задовольнило полум’яну Інну Богословську, яка вважає, що слова “згинуть наші воріженьки” не відповідають миролюбному менталітету українців. Мабуть, слід ці слова замінити іншими, наприклад: „не загинуть воріженьки”. І тут я навіть бачу здоровий глузд, бо як приказка каже, щука для того, аби карась не дрімав. Ото щоб наш народ ніколи не поринав у заспокійливий сон, мусимо ворогів своїх плекати і заохочувати на нові тузли, газові шантажі та зміїні острови. Нація тоді відразу прокидається і починає громити ворога гнівними віршованими есемесками, написами на парканах, на стінах, у туалетах і на снігу.

А ще Богословська заявила, що й герб її не задовольняє, бо там козак із мушкетом, а Україна – єдина в світі держава, яка відмовилася від ядерної зброї! Авжеж, ядерний мушкет – це страшна загроза для цивілізованого світу. Богословську підтримали комуністи, яких дуже нервує, що над тризубом зображено корону, бо Україна буцім ніколи не була королівством. Відразу видно, яку історію ті комуністи вивчали, бо хоч уся Україна й не була королівством, то була ним Галицько-Волинська держава. Окремих київських князів у Європі називали королями, а Володимира Великого – базилевсом, себто імператором.

Тому у тому варіанті державного герба, який запропонували Ганна Герман і Оксана Білозір, мушкетом і короною навіть не пахне, зате пахне пшеничною соломою, калиною і Союзом нерушимим.

Дискусія про корону викликала нове немале збудження Дмитра Павличка, який закликав зібрати кошти на відтворення корони Данила Галицького. Минуло кілька років і ось – уже є корона. Що тепер з нею робити, ніхто не знає. Але я так собі гадаю, що спинятися на цьому не варто і слід також зібрати кошти на меч Святослава, гуслі Бояна, шлюбну сукню княгині Ольги, щит князя Олега, якого він прибив на воротах Константинополя, шаблю Богуна, каламар Сковороди і Франкову кузню.

Таким чином затія дніпропетровської інтелігенції далеко не нова, але не менш безглузда. Коментуючи її у пресі, викладач-психолог з Інституту МВС України Лариса Малинович заявила, що багато слів гімну для східняків є просто незрозумілими, „адже вони діалектні і притаманні більше Заходу. Адже сам Вербицький був уродженцем Лемківщини”. Пані психолог, видно, рускоязична, коли вона тих слів не розуміє. Бо при чому тут композитор Вербицький, якщо слова написав східняк Чубинський?

Просто треба знати, що більшість національних гімнів у світі, які творилися у ХVІІІ-ХІХ сторіччях, давно морально застаріли, окремі вислови в текстах неактуальні або й незрозумілі сучасному поколінню. На Вікіпедії можна ознайомитися з текстами різних національних гімнів і переконатися, що тексти ці дуже прості і конкретні, а більшість із них – примітивна графоманія. Але рідко кому спадало на думку редагувати національний гімн, а ще рідше використовувати сучасні тексти. Румуни, скажімо, затвердили свій гімн щойно у 1989 році, але текст взяли з 1848-го.

Тобто важливо було при цьому, щоб гімн мав свою сакральну історію, традицію виконання, і головне – аби творцями гімну були справжні подвижники. І учений та поет Чубинський, і композитор Вербицький на титул подвижника цілком заслуговують. Чи має моральне право писати новий гімн поет-колаборант, який аж до 1989 року невтомно кляв-проклинав буржуазних націоналістів? Чи мають право посягати на святиню представники інтелігенції, яку турбують слова гімну, але не турбує безглузда назва рідного міста?

Прапор, герб і гімн – це священне і непорушне ціле. Люди за них сідали у тюрми і вмирали з гімном на вустах чи то під кулями німців, чи то під кулями більшовиків. Як я вже казав, національні гімни не вирізняються особливим поетизмом і глибиною думки. Але наш гімн написаний цілком у традиціях української пісні, ба навіть у стилі раннього Шевченка, недарма у давніх виданнях Кобзаря можна зустріти ці слова. І до речі Вербицький, пишучи музику, думав, що пише її на слова Шевченка.

Ми можемо пишатися тим, що маємо воістину народний гімн. Росія, скажімо, такого гімну не має. У неї був спочатку царський гімн, потім сталінський, за Єльцина знову царський, але без слів, а за Путіна знову відредагований сталінський. Не мають вони також ані народного прапора, ані герба. Тим часом у нас пісень, яких прийнято слухати навстоячки, кілька.

У Польщі теж інколи кплять зі свого гімну, де є слова, які подекуди невідомо що означають для сучасного поляка. Їхній гімн, який починається схожими словами з нашим, був написаний ще у 1797 році, як маршова пісня польських легіонів в Італії. Хочу навести його дослівний переклад, щоб читачі переконалися, наскільки він далекий від сьогоднішнього часу, а однак для кожного поляка святий.

Іще Польща не згинула,
Коли ми живемо.
Що нам чужа сила взяла,
Шаблею відберемо.

Приспів: Марш, марш, Домбровський,
З землі італійської до Польщі!
За твоїм проводом
Злучимось з народом.

Пройдем Віслу, пройдем Варту,
Будем поляками,
Дав нам приклад Бонапарт,
Як звитяжити маємо.

Як Чарнецький до Познаня
По шведській навалі,
Для вітчизни порятунку
Вернемось по морю.

Каже тато своїй Басі
Цілий заплаканий:
Слухай-но – то певно наші
Б'ють у барабани.

Тут фактично окрім першої строфи усе звучить як анахронізм. А остання строфа взагалі кумедна і пасує більше до якоїсь мазурки, а не до гімну.

Додам, що у словацькому гімні висловлюється надія на те, що „словаки оживуть”. Теж можна дорікнути: а що – хіба досі не ожили? Але слова писалися не творчою інтелігенцією, не доярками і не депутатами, тому ніхто на них і не посягає.



Юрій Винничук

Спасибо, и посмеялись и поплакали
Нет не вкоем случае я не за то, чтоб современники мори делали опыты с гимном.
Ну может разве , что аранжировку менее режащюю зделают.
(вот у мужа раньше на будильнике гимн стоял, так я когда первый раз услышала, думала разрыв сердуца получу)
Спасибо за зачетную статейку
dina_barta

dina_barta

Имя: Діна
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 9401
Регистрация: 05.11.2009
Заходил(а): 17.01.2021
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   30 августа 2010
Цитата: #1397 Ana Paola 28 августа 2010, 22:07


Если вопрос о родственных языках ко мне, то совсем несложно.

Насчет активных действий государства - спасибо, порадовали.
Правда, я их пока не заметила.

Поводов порадоваться будет в избытке еще. Например, вот:
У Донецькій області почали скорочувати класи з українською мовою навчання і переводити старшокласників у школу національних меншин з російською мовою навчання.
Ссылка
Ana Paola

Ana Paola

Имя: Наталья
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1575
Регистрация: 15.11.2009
Заходил(а): 14.07.2019
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 095 384 7060
Ana Paola
VIP пользователь
   31 августа 2010
Цитата: #1397 dina_barta 30 августа 2010, 19:49

Поводов порадоваться будет в избытке еще. Например, вот:
У Донецькій області почали скорочувати класи з українською мовою навчання і переводити старшокласників у школу національних меншин з російською мовою навчання.
http://tsn.ua/ukrayina/na-donechchini-skor...-v-shkolah.html


Будем посмотреть...
 ЦВЕТЫ для САДА и ДОМА в моих товарах Меня зовут Наталья

Верю в единую, сильную и свободную Украину!

тася

тася

Имя: Наталья
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3987
Регистрация: 15.01.2010
Заходил(а): 28.04.2021
Город: Николаев
Район: Центральный
тася
VIP пользователь
   31 августа 2010
Цитата: #1397 Машка-Степашка 10 сентября 2009, 16:22
Знаете, девочки, я часто задумываюсь - как всё-таки мы подвержены влиянию тех, кто заставляет нас НЕ любить свою страну.

Я задумываюсь о том - патриот ли я? Говорю по-русски, первое моё образование - филолог русского языка...

Но - почему так обидно становится, кода начинают ругать и обижать мою страну? когда смеются над нашим языком?

В одном блоге я прочитала:

Господи! ты дал нам так много!! Дал просто так!!
у нас самая вкусная еда, самые красивые женщины, самая щедрая земля!! мы расположены в шикарном месте Европы!
Наши Карпаты могут быть горнолыжными курортами, а в Крыму интереснее, чем в Турции!
Наши леса - легкие нашей страны. Даже моря есть!! у некоторых ни одного - а у нас целых ДВА теплых моря!!
в конце-концов там даже нефть с газом уже нашли, в шельфе Черного моря!! Этих месторождений хватит с лихвой для обеспечения всех нужд страны!!
и это все на компактной территории. В конце-концов, после стольких веков - ты даровал этой стране независимость, да в таких границах - которые даже в самых смелых мечтах не могли привидиться!!
казалось бы - живи и радуйся!!

Господи, дай нам еще мозгов, а?? и честных, справедливых, сильных и умных руководителей, а??
пожалуйста.


________________________________________

Согласны?


________________________________________

И еще.
не моё
ТЕКСТ - СУПЕР!
прочтите - не пожалеете
вот это слова Украинца.
нормального. современного. живого.
а не то, что показывают по телеку, пишут в газетах, инете и вам и нам

............................................



На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники. Моя кровь красная, а не желто-голубая. Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке.

Я - украинец?

Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову. Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся. Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины. Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств. Я останусь здесь. Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков. Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике. Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно. Из сердца не вычеркнуть пятую графу.


Я - украинец.


Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты. Мне стали родными беззаботная Одессы, деловитый Донецк и легендарная Полтава. Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах. Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово. Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки. Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском...

А еще мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов. И мой сын родится здесь.

Я - украинец!

Константин Перцовский.

Студент факультета кибернетики
Киевского национального университета имени Т. Г. Шевченко

Сильно. Я тоже очень сильно переживаю когда хаят нашу страну. Кокой она не была но она наша, и я ее люблю. И никуда не хочу от сюда уезжать. Когда смотрю спорт, меня гордость одолевает, аж до слез бывает, когда наши футбольные клубы выигрывают, Кличко и остальные.

ЛиЛисёнок:-)

Имя: ЛиЛисёнок:-)
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1080
Регистрация: 11.02.2010
Заходил(а): 20.07.2022
Город: Николаев
Район: Корабельный - Октябрьское
ЛиЛисёнок:-)
VIP пользователь
   06 октября 2010
Цитата: #1397 dina_barta 28 августа 2010, 08:27
Я вот почему-то с разбега правил форума не нашла((( Где они? Хотя когда-то они мне попадались и дословно формулировки о том, что нельзя указывать человеку на его неграмотность, я не помню. Тем не менее, к Ксюше по этому поводу претензий нет - она не кричит в каждой теме, что филолог и работодатели довольны ее работой)))
А что говорят правила форума относительно неуважения к национальному гимну? Это не противоречит действующему законодательству? Ладно там украинская литература не нравится (насчет Украинки можно спорить, это европейского уровня писательница), но такое открытое пренебрежение и неуважение к государственному символу страны?
Перепост:

вот еще:



На Филиппинах будут сажать в тюрьму за неправильное исполнение гимна страны:
Нижняя палата парламента Филиппин единодушно проголосовала за запрет на «коверкание» слов гимна Lupang Hinirang и «непатриотичный» показ национального флага. Тюремный срок за эти правонарушения составит два года. Кроме того, нарушителям полагается штраф в размере более чем $2 тысяч.

По словам автора законопроекта Сальвадора Эскудеро, филиппинские артисты меняют милитаристскую мелодию гимна, а из флагов делают рубашки и шорты, сообщает агентство Рейтер.


Теперь законопроект должен быть утвержден сенатом. Ссылка

Эх... Нам бы такой закон, но увы не с этой властью(((.
oksi

oksi

Имя: Оксана
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3818
Регистрация: 20.01.2010
Заходил(а): 24.07.2022
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 0635949898
oksi
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Павло ГЛАЗОВИЙ для Ніколая АЗАРОВА

Присвячується народному депутатові України, заслуженому геологу всєя Русі, Ніколаю АЗАРОВУ, який, втім, більше відомий широкому загалову, як автор фрази у парламенті: "ДА ПОШЛІ ВИ ВСЄ НА..."

"Залиши нам Україну,

не тягни до росіян,

Можеш пупа надірвати,

Це ж тобі не чемодан."

Ссылка
Все под одним небом живём, но горизонт у всех разный...
Все орфографические ошибки в моих ответах - исключительная вина моего безграмотного компьютера. Откуда он берет такие буквы и почему пропускает другие, я не знаю.
dina_barta

dina_barta

Имя: Діна
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 9401
Регистрация: 05.11.2009
Заходил(а): 17.01.2021
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Хорошо, что Шекспиру не приписывают никаких посвящений нашим властвующим))))
Павло Глазовий не мог написать такую "присвяту" хотя бы потому, что на момент произнесения фразы, фигурирующей в посвящении, исполнилось два года, как он умер.
oksi

oksi

Имя: Оксана
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3818
Регистрация: 20.01.2010
Заходил(а): 24.07.2022
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 0635949898
oksi
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Цитата: #1397 dina_barta 12 ноября 2010, 10:03
Хорошо, что Шекспиру не приписывают никаких посвящений нашим властвующим))))
Павло Глазовий не мог написать такую "присвяту" хотя бы потому, что на момент произнесения фразы, фигурирующей в посвящении, исполнилось два года, как он умер.


С ноября 2002 по февраль 2005 гг. Н.Азаров занимает пост Первого вице-премьер-министра, Министра финансов Украины в первом правительстве Виктора Януковича.

даже если в инете кто то ошибся, от этого произведение хуже не стало...
Все под одним небом живём, но горизонт у всех разный...
Все орфографические ошибки в моих ответах - исключительная вина моего безграмотного компьютера. Откуда он берет такие буквы и почему пропускает другие, я не знаю.
dina_barta

dina_barta

Имя: Діна
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 9401
Регистрация: 05.11.2009
Заходил(а): 17.01.2021
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Цитата: #1397 oksi 12 ноября 2010, 14:51


С ноября 2002 по февраль 2005 гг. Н.Азаров занимает пост Первого вице-премьер-министра, Министра финансов Украины в первом правительстве Виктора Януковича.

даже если в инете кто то ошибся, от этого произведение хуже не стало...

Да пусть он занимает что угодно где угодно))) В посвящении цитируется фраза (я об этом: "ДА ПОШЛІ ВИ ВСЄ НА..."), прозвучавшая через 2 с лишним года после смерти человека, которому приписали авторство посвящения)))

Я не о художественном уровне произведения. Что значит "ошибся"? Это разве нормально: я сочиню какой-то художественный текст, а потом в инете его выложат с посвящением какому-то человеку? Глазовой не писал "Павло ГЛАЗОВИЙ для Ніколая АЗАРОВА", а кроме автора никто не может посвящать тексты. Так что хотели опустить Азарова - продемонстрировали свой низкий интеллектуальный уровень (я об авторах посвящения). 1:1.
oksi

oksi

Имя: Оксана
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3818
Регистрация: 20.01.2010
Заходил(а): 24.07.2022
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
Телефон: 0635949898
oksi
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Цитата: #1397 dina_barta 12 ноября 2010, 15:22

Да пусть он занимает что угодно где угодно))) В посвящении цитируется фраза (я об этом: "ДА ПОШЛІ ВИ ВСЄ НА..."), прозвучавшая через 2 с лишним года после смерти человека, которому приписали авторство посвящения)))

Я не о художественном уровне произведения. Что значит "ошибся"? Это разве нормально: я сочиню какой-то художественный текст, а потом в инете его выложат с посвящением какому-то человеку? Глазовой не писал "Павло ГЛАЗОВИЙ для Ніколая АЗАРОВА", а кроме автора никто не может посвящать тексты. Так что хотели опустить Азарова - продемонстрировали свой низкий интеллектуальный уровень (я об авторах посвящения). 1:1.

А откуда Вы знаете когда Азаров сказал эту фразу? Может он ее сказал, тогда когда Глазовой был еще жив.
И Вы считаете, что Азаров высоко интеллектуальный человек, особенно после его речей и поганых дел?
Все под одним небом живём, но горизонт у всех разный...
Все орфографические ошибки в моих ответах - исключительная вина моего безграмотного компьютера. Откуда он берет такие буквы и почему пропускает другие, я не знаю.
dina_barta

dina_barta

Имя: Діна
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 9401
Регистрация: 05.11.2009
Заходил(а): 17.01.2021
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   12 ноября 2010
Цитата: #1397 oksi 12 ноября 2010, 16:49

А откуда Вы знаете когда Азаров сказал эту фразу? Может он ее сказал, тогда когда Глазовой был еще жив.
И Вы считаете, что Азаров высоко интеллектуальный человек, особенно после его речей и поганых дел?

Оксана, с чего ж это Вы взяли, что я в восторге от интеллекта Азарова?))))) Но бороться с тем, что не устраивает, нужно достойными методами, а не такими, которые умаляют умственные способности борющегося.
Крылатая фраза Азарова имела место при обсуждении госбюджета на 2007 год - стало быть декабрь 2006 oka: Сильно нашумевшая она, чтоб не знать, когда это было. Ну и год смерти земляка тоже помню, накануне революции это случилось oka:
Китиха

Китиха

Имя: Елена
Группа: Модератор
Сообщений: 9161
Регистрация: 05.01.2011
Заходил(а): 18.04.2021
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   03 января 2011
Как вам статья?
Ссылка
Инна С

Инна С

Имя: Инна С
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1450
Регистрация: 01.11.2009
Заходил(а): 24.11.2015
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
Инна С
VIP пользователь
   03 января 2011
так и есть, увы....
У кого то счастье в сыне, у кого то в дочке, у меня двойное счастье в дочке и сыночке!
Beretta

Beretta

Имя: Beretta
Группа: Gold
Сообщений: 5268
Регистрация: 12.03.2010
Заходил(а): 01.02.2018
Город:
Район: Ленинский
Телефон: 0990233710
Beretta
Gold
   03 января 2011
Даже не стала дочитывать При желании, на каждое предложение этой статьи можно найти контр-аргумент и расписать все совсем по-другому.
А такое почитаешь - и жить не хочется.
Китиха

Китиха

Имя: Елена
Группа: Модератор
Сообщений: 9161
Регистрация: 05.01.2011
Заходил(а): 18.04.2021
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   24 января 2013

Табачник замінив дисидентів на радянських партактивістів

Четвер, 24 січня 2013, 08:50 Ссылка Ссылка Ссылка

Міносвіти викреслило з програми зовнішнього незалежного оцінювання знань школярів не лише імена Степана Бандери, Романа Шухевича, але й низки дисидентів-шістдесятників.

Про це пише Ссылка.

З розділу "Україна у 1929-1938 роках" зникли згадки про лідерів Організації українських націоналістів Степана Бандеру і Романа Шухевича, а також ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Розділ, що називався в програмі 2012 року "Україна в боротьбі за збереження державної незалежності", перейменований в "Український державотворчий процес".

З нього виключені згадки про таких політичних діячів Української народної республіки, як Кость Левицький, Дмитро Вітовський, Юрій Тютюнник, а також про економіста Михайла Волобуєва, який виступав за економічну незалежність України від СРСР.

Замість цього були додані пункти про радянських воєначальників та партійних активістів.

Так, цього року на ЗНО школярів чекають питання про подвиги червоного командира часів Громадянської війни Миколи Щорса, діяльності першого секретаря ЦК Компартії України Георгія П'ятакова і голови президії Центрального виконавчого комітету СРСР від УРСР Григорія Петровського.

З розділу про розвиток України в період 1945-початку 1950-х років вилучено згадки про десталінізацію і припинення репресій.

Замість цього додалися прізвища першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова, професора Бориса Патона і авіаконструктора Олега Антонова.

Міносвіти також виключило з програми питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв'язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного.

http://www.pravda.com.ua/news/2013/01/24/6982111/

moonsun

moonsun

Имя: Аля
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3018
Регистрация: 03.11.2009
Заходил(а): 20.10.2017
Город: Николаев
Район: Центральный
moonsun
VIP пользователь
   24 января 2013
Цитата: #1397 Китиха 24 января 2013, 20:56

Табачник замінив дисидентів на радянських партактивістів

Четвер, 24 січня 2013, 08:50 Версія для друку Коментарі 120

Міносвіти викреслило з програми зовнішнього незалежного оцінювання знань школярів не лише імена Степана Бандери, Романа Шухевича, але й низки дисидентів-шістдесятників.

Про це пише Комерсант-Україна.

З розділу "Україна у 1929-1938 роках" зникли згадки про лідерів Організації українських націоналістів Степана Бандеру і Романа Шухевича, а також ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Розділ, що називався в програмі 2012 року "Україна в боротьбі за збереження державної незалежності", перейменований в "Український державотворчий процес".

З нього виключені згадки про таких політичних діячів Української народної республіки, як Кость Левицький, Дмитро Вітовський, Юрій Тютюнник, а також про економіста Михайла Волобуєва, який виступав за економічну незалежність України від СРСР.

Замість цього були додані пункти про радянських воєначальників та партійних активістів.

Так, цього року на ЗНО школярів чекають питання про подвиги червоного командира часів Громадянської війни Миколи Щорса, діяльності першого секретаря ЦК Компартії України Георгія П'ятакова і голови президії Центрального виконавчого комітету СРСР від УРСР Григорія Петровського.

З розділу про розвиток України в період 1945-початку 1950-х років вилучено згадки про десталінізацію і припинення репресій.

Замість цього додалися прізвища першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова, професора Бориса Патона і авіаконструктора Олега Антонова.

Міносвіти також виключило з програми питання про діяльність дисидентів і шістдесятників, зокрема письменника і політв'язня Євгена Сверстюка, художниці Алли Горської, літературознавця Івана Дзюби, поета Івана Світличного.

http://www.pravda.com.ua/news/2013/01/24/6982111/

шоколадку тому, хто сформулює думку без матюків...
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.


 
jozh

jozh

Имя: Н
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 6265
Регистрация: 26.05.2011
Заходил(а): 17.12.2013
Город: Николаев
jozh
VIP пользователь
   24 января 2013
Цитата: #1397 moonsun 24 января 2013, 21:13
шоколадку тому, хто сформулює думку без матюків...
А якщо одним словом "покращення" - рахується?
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
moonsun

moonsun

Имя: Аля
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 3018
Регистрация: 03.11.2009
Заходил(а): 20.10.2017
Город: Николаев
Район: Центральный
moonsun
VIP пользователь
   24 января 2013
Цитата: #1397 jozh 24 января 2013, 21:18
А якщо одним словом "покращення" - рахується?
ні... це вже не покращення - це вже повний (от саме тут мені забракувало слів).
десь майже сторіччя тому одразу після таких змін у трактовках і формулюваннях почалі саджати і стріляти, поки незгодні розводили толерастію і намагалися зібрати думки в купу...
блін, Олено, вот нафіга таке проти ночі?! тілька кілька годин тому малий розпитував про жовтневий переворот у розрізі історії нашої родини... судячи з очей, вразився.. в його дитячому світі такого навіть в жахливих казках не буває.. блін, настрій капець
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.


 
Китиха

Китиха

Имя: Елена
Группа: Модератор
Сообщений: 9161
Регистрация: 05.01.2011
Заходил(а): 18.04.2021
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   24 января 2013
Цитата: #1397 moonsun 24 января 2013, 21:25
блін, Олено, вот нафіга таке проти ночі?!
мазохістсвую...
бо песимізм переважає тотально
мля,  в цю школу піде моя дитина
Просматривают эту тему:

Forum