• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 230439 3011
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Район: Центральный
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   10 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 11:27

так наша мамская гражданская ответственность будет именно в том, чтобы соблюдать закон по абзацу 1 а не 3...
а не выяснять, как в Николаеве, невоспитанные люди, хамят другим.

Еще раз Николаев город на Украине. Но людей, думающих по русски, мне кажется больше....
за 20 лет выучили украинский язык, ну нельзя же всех поголовно идиотами считать...
и могут на нем свободно общаться.
Но остались умники, культура воспитания лучше не стала... они то и рассказывают про малороссию и т.п...

Більшості здається, що можуть. Нехай спробують хоч добу виключно українською

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 11:58

нащо?
коли потрібно - напишуть заяву, звернуться в державні органи, нададуть відповідь дитині, що готує домашнє завдання...

щось потрібно доводити?
і де? тут на форумі?
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   10 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 12:06

нащо?
коли потрібно - напишуть заяву, звернуться в державні органи, нададуть відповідь дитині, що готує домашнє завдання...

щось потрібно доводити?
і де? тут на форумі?

ні, доводити не потрібно, так, для самоперевірки і самоцікавості.

це не вільне володіння
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   10 July 2012

А навіщо тоді вводити регіональну мову, якщо всі прямо так прекрасно володіють українською?
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
olyaaaa

olyaaaa

Заходил(а): 08.09.2021
Район: Заводской - Лески
olyaaaa
Активный пользователь
   10 July 2012
Як на мене, то в нашій країні "мовної проблеми" немає ВЗАГАЛІ! Ця ситуація,насправді, виглядає, я спроба влади (причому, доволі вдала!) відволікти увагу від більш важливих проблем. Я пам`ятаю, що одна моя знайома з Естонії розповідала,що для того, щоб отримати (чи підтвердити - вже не пам`ятаю, це було років десять тому) громадянство - потрібно було в обов`язковому порядку складати іспит з естонської.Таким чином влада намагалась подолати-так звану "мовну проблему" (тим паче, що в них, вона була набагато гостріша - населення великих міст (знайома була з Талліну) естонської мови не знали, лише російську!

От такий підхід я підтримую!!!! А не так, що - давайте краще введемо "другу державну", тому що ні Янукович, ні Азаров не в змозі вивчити мову країни - гарантом та обличчям якої вони є! Це вже просто"театр абсурду"!!!!!
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 11:58

Ось перший день пробую.
Щоправда, по роботі продовжуватиму писати та спілкуватись російською, - а то замовники трошки не зрозуміють.
Але в інших ситуаціях вже стараюсь українською. Вдома теж почала. Діти поки що не помітили різниці, бо я і раніше спілкувалась поперемінно то українською, то російською, хоча переважно російською. Правда, поки що на автоматі через раз переходжу знов на російську, в основному коли відповідаю. Побачимо, як буде далі.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 alisa 10 July 2012, 12:10

А навіщо тоді вводити регіональну мову, якщо всі прямо так прекрасно володіють українською?

потому что есть огромное количество людей, которые помнят, что какой у них родной язык...
это толерантность к другим людям...

толерантностью, иногда можно больше добиться, чем жесткостью..
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 olyaaaa 10 July 2012, 12:13
Як на мене, то в нашій країні "мовної проблеми" немає ВЗАГАЛІ! Ця ситуація,насправді, виглядає, я спроба влади (причому, доволі вдала!) відволікти увагу від більш важливих проблем. Я пам`ятаю, що одна моя знайома з Естонії розповідала,що для того, щоб отримати (чи підтвердити - вже не пам`ятаю, це було років десять тому) громадянство - потрібно було в обов`язковому порядку складати іспит з естонської.Таким чином влада намагалась подолати-так звану "мовну проблему" (тим паче, що в них, вона була набагато гостріша - населення великих міст (знайома була з Талліну) естонської мови не знали, лише російську!

От такий підхід я підтримую!!!! А не так, що - давайте краще введемо "другу державну", тому що ні Янукович, ні Азаров не в змозі вивчити мову країни - гарантом та обличчям якої вони є! Це вже просто"театр абсурду"!!!!!

Та це мені взагалі незрозуміло - як можна приймати на державну посаду людину, яка не знає державної мови!!! Нонсенс! При тому, що вивчити навіть повністю незнайому мову на більш-менш пристойному рівні можна за півроку.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   10 July 2012

І знову в ступорі - а що, у Вас зараз виникають проблеми із вашою рідною мовою? А от в мене виникають, то може час російськомовним згадати про толерантність до мови країни, в якій вони живуть?
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 10 July 2012, 12:16

потому что есть огромное количество людей, которые помнят, что какой у них родной язык...
это толерантность к другим людям...

толерантностью, иногда можно больше добиться, чем жесткостью..

А ці, інші люди, не моглиб бути настільки толерантними, щоб вивчити мову країни в якій живуть, поважати рідну мову людей, які живуть в цій країні і хочуть новини слухати рідною мовою? Тим паче, що українська з російською схожі настільки, що це не доставить глобальних незручностей.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   10 July 2012
alisa мене випередила про толерантність))
Sunny-mammy

Sunny-mammy

Заходил(а): 11.09.2019
Район: Ленинский - ЮТЗ
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
   10 July 2012
Улыбнуло))

Ссылка
t.me/zhgoogl
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   10 July 2012
Для мене людина, яка називає себе українцем і по генам українець, а рідною мовою вважає неукраїнську - це якось неправильно з точки зору визначення українців як нації, як принадлежності цієї людини до нації українців. Це може привести до зникнення такої нації як українці. Особисто я хочу бути частиною цієї нації. Тому хочу думати українською, не тільки спілкуватися. Для цього мені потрібно провести над собою роботу. Мені не хочеться асимілюватися з якимось іншим народом, яким би великим він не був. Я хочу, щоб розвивалася українська культура, в тім числі і мовленева. Це не нормально, коли українець вимагає іншу регіональну мову, бо йому рідна мова іншого народу. Це самогубство нації.

Щодо представників інших націй-громадян України. Кажете, вони знають українську на достатньому рівні, щоб жити в цій країні - це ж добре. І я знаю, що ці представники багато чого роблять для збереження своєї мови, культурних традицій на українській землі. І це прекрасно і дуже цікаво. Хто заважає це робити росіянам? Але не потрібно це робити загальнодержавною політикою.

А закон - це добрий передвиборчий ход. Даю хвіст на відруб, після виборів всі про нього, і ми також, забудуть.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 12:31
Для мене людина, яка називає себе українцем і по генам українець, а рідною мовою вважає неукраїнську - це якось неправильно з точки зору визначення українців як нації, як принадлежності цієї людини до нації українців. Це може привести до зникнення такої нації як українці. Особисто я хочу бути частиною цієї нації. Тому хочу думати українською, не тільки спілкуватися. Для цього мені потрібно провести над собою роботу. Мені не хочеться асимілюватися з якимось іншим народом, яким би великим він не був. Я хочу, щоб розвивалася українська культура, в тім числі і мовленева. Це не нормально, коли українець вимагає іншу регіональну мову, бо йому рідна мова іншого народу. Це самогубство нації.

Щодо представників інших націй-громадян України. Кажете, вони знають українську на достатньому рівні, щоб жити в цій країні - це ж добре. І я знаю, що ці представники багато чого роблять для збереження своєї мови, культурних традицій на українській землі. І це прекрасно і дуже цікаво. Хто заважає це робити росіянам? Але не потрібно це робити загальнодержавною політикою.

А закон - це добрий передвиборчий ход. Даю хвіст на відруб, після виборів всі про нього, і ми також, забудуть.

Katrin

Katrin

Заходил(а): 23.02.2020
Katrin
VIP пользователь
   10 July 2012
Да, многим украинский язык еще учить и учить, писать то грамотно не можем, хотя и хотим((((
Мечты сбываются

liya

Заходил(а): 16.09.2015
liya
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 09 July 2012, 23:40

да ладно.. в них что, плюются что ли? или не продают хлеб в магазине?
я знаю, что во многих вузах, это даже здорово розмовляти рідною мовою.

А еще при СССР от изучения второго языка не освобождали сколиозников, или детей с плохим зрением:
освобождали детей граждан, профессии которых, были связаны с постоянным перемещением (военных, геологов, например) которые по сути своей, т.е. по команде гос-ва могли быть закинуты жить куда угодно.. т.е. сегодня в Украине, завтра в Казахстане.
поэтому основной язык - обязательно, а республиканский - по желанию.

а теперь можете ваще кидаться тапками.
но для меня украинский - це державна мова, бо моя рідна це російська.
я не читала законопроект у повному обсязі, тому й не буду підтримувати його, бо не знаю про що конкретно йдеться мова...

но и переходить на украинский в просто общении тоже не буду... сорри.

Мене звільнили. Через поганий зір.
Пиши пьяным, редактируй трезвым. Э. Хемингуэй.
Orchid

Orchid

Orchid
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Katrin 10 July 2012, 12:55
Да, многим украинский язык еще учить и учить, писать то грамотно не можем, хотя и хотим((((

Ну, наявність бажання- це вже прояв вдосконалення.
А російською всі грамотно пишуть? Навіть, ті, що стверджують, що це їх рідна мова і вони нею мислять))
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   10 July 2012

Мене завжди це дивує. Ну нема природної грамотності, ну постав собі автоматичну перевірку граматики і все. Розробники ПЗ про все подбали. Але де там... Ми простих шляхів не шукаємо.

А життя тим часом все покращується і покращується.
Ссылка

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   10 July 2012
Цитата: #4516 Китиха 10 July 2012, 12:31

я дуже поважаю Вашу таку позицію і щодо української нації и щодо інших. Але я не розумію, чому не потребно державі зробити законним те, що існує.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   10 July 2012

Тимчасово існує. Якщо проводити послідовну політику, то проблема російської мови зникне взагалі.
Просматривают эту тему:

Forum