• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 230722 3011

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   16 July 2012
Цитата: #4516 Orchid 16 July 2012, 14:08

Хай тоді виписують премії тим, хто замість ЖЕКів ремонтує та міняє стояки, проводку і таке інше.

вешает лампочки вставляет стекла зимой...
убирает

оним словом - поддерживаю.

Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Заводской
Orchid
VIP пользователь
   16 July 2012

А я не зрозуміла що треба робити?
Счастье

Счастье

Заходил(а): 31.03.2018
Район: Корабельный - Октябрьское
Счастье
VIP пользователь
   16 July 2012
Цитата: #4516 Orchid 10 July 2012, 14:56

А ви особисто якими проблемами турбуєтесь та приймаєте участь в їх жвавому обговорюванні, коли вже вирішили плювати на чиїсь думки та приорітети?

Лично я чаще читаю и связано это с тем, что многие форумчанки очень агрессивно реагируют на высказывания с которыми не согласны, я не вижу смысла вступать в дебаты и кому то что то доказывать. Вы лично настолько озадачились темой языка и подняли такую шумиху, что складывается впечатление, что вам регионалы доплачивают за подогревание интереса к этой теме)))

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   16 July 2012
Цитата: #4516 Счастье 16 July 2012, 23:08

Лично я чаще читаю и связано это с тем, что многие форумчанки очень агрессивно реагируют на высказывания с которыми не согласны, я не вижу смысла вступать в дебаты и кому то что то доказывать. Вы лично настолько озадачились темой языка и подняли такую шумиху, что складывается впечатление, что вам регионалы доплачивают за подогревание интереса к этой теме)))

есть такое.. тоже заметила...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Orchid

Orchid

Заходил(а): 17.01.2021
Orchid
VIP пользователь
   17 July 2012

Це ваша хвора уява!
Спочатку ви встромили в це питання свого носа, щоб сказати оці образливі слова:

А тепер ви в мій бік несете якісь нісенітниці... По собі судите? Ви, так би мовити, слідкуйте за вихлопами, бо якщо ви можете за "доплату" сказати своє "тьху" на майбутнє своїх дітей, це не означає, що інші люди з такими ж вадами.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 Счастье 16 July 2012, 23:08

Цікаво, а Ви у своєму житті щось змінюєте лише у випадку доплати від регіоналів? Ну раз інших підозрюєте у цьому, інших мотивів навіть не допускаючи.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Filiola

Заходил(а): 21.12.2021
Телефон: 0505265210
Filiola
Активный пользователь
   17 July 2012

+10000!
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   17 July 2012

Ну, я-то виходить взагалі в регіоналів на ставці вже не перший рік. Скоро за вислугу років буду доплату вимагати.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним

ribak

Заходил(а): 17.09.2020
Телефон: 0677472259, 0990985150
ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Спiвуча мова.Дiйсно,як пiсня...

ribak

ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Еще как агрессивно...Ну, думают, что это круто, что , так сказать, украшает.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 ribak 17 July 2012, 11:59

Спiвуча мова.Дiйсно,як пiсня...

Більше немає до чого причепитися, так?
Цікаво, якщо люди ображають одне одного російською мовою, чому ніхто не каже, що в цьому мова винна?
Та й взагалі, чому бажання говорити українською викликало таку дивну негативну реакцію, а?
Таки дійсно починаєш задумуватися, а може, й справді справа не тільки в мові, якою ми говоримо... А все набагато глибше...
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Николь

Заходил(а): 28.07.2017
Район: Заводской - Лески
Николь
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 jozh 17 July 2012, 12:05

Більше немає до чого причепитися, так?
Цікаво, якщо люди ображають одне одного російською мовою, чому ніхто не каже, що в цьому мова винна?
Та й взагалі, чому бажання говорити українською викликало таку дивну негативну реакцію, а?
Таки дійсно починаєш задумуватися, а може, й справді справа не тільки в мові, якою ми говоримо... А все набагато глибше...

Вот и мне, хотя я и пишу на русском языке, за украинский очень обидно. При чем тут язык?

І щось в мені таке велить
збіліти в гнів до сотого коліна!
І щось в мені таке болить,
що це і є, напевно, Україна.
(с) Ліна Костенко

Иногда мне кажется, что люди просто хотят торжества насилия, потому что торжество разума и добрососедства для них - непостижимое, фантастика

alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   17 July 2012

О, нещасна мова Вам всюди муляє.

ribak

ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Да нет, украинский язык мне очень нравится, Вам показалось.

О каккой реакции Вы говорите?Я уже писала раньше, что уважаю уважаю людей, говорящих на украинском, да и язык действительно очень красив и медоличен.Но как-то странно слышать слова от одного и того же человека в этой теме призыв поддержать родной язык(украинский), и этой же теме хамить этим языком.Не я одна это заметила, странно однако, уже несколько человек делали замечание одному и тому же пользоввателю. Ну Вы же не позволяете себе хамить, четко и аргументировано просто все излогаете.Приятно читать.Негатива не возникает.Тема коснулась языка,заметьте, и просто непроизвольно все смешивается, эмоции по отношению к пользователю и каким способом , каким языком он выражается. Да, это неправмильно.Я не права.Но мне кажется, и неправильно делать такую рекламу рiдной мовi .Знаете, хороший стих или проза , или просто ответ рассудительного человека производят лучшее впечатление, чем оскорбительные реплики.

NaughtyCat

Заходил(а): 25.07.2015
NaughtyCat
Активный пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 alisa 17 July 2012, 12:08

О, нещасна мова Вам всюди муляє.
Цитата(Orchid @ 7.7.2012, 14:47)
Почнемо з малого? Закликаю всіх небайдужих, надалі, спілкуватися (по можливості) рідною мовою!
Мне вот интересно. Все тут призывают разговаривать ридною мовою...А вы знаете, что такое РОДНОЙ язык по определению?
Это язык, на котором говорили ваши родители, язык, на котором заговорили вы и сказали свои первые слова. И к государственному языку места, территории или государства проживания/рождения и т д родной язык отношения не имеет. То есть лично для меня русский родной. На нем разговаривала вся моя семья, на нем я сказала "мама,папа, дай, хочу". На нем я мыслю. А украинский мой государственный, который я выучила потом, я его знаю, могу свободно разговаривать, читать и писать. Если вы заговорили на русском, а потом выучили украинский, то родным он вам все-равно не будет как ни крути.
Я не говорю лично про кого-то. Конечно, есть у нас население, для которого украинский родной. Хотя у меня нет ни одного знакомого в Николаеве, для кого УКРАИНСКИЙ был бы родным в нормальном понимании этого слова. В лучшем случае суржик. Ужасный, страшный суржик, на котором разговаривают все защитники мовы в нашем городе. Иногда так и хочется подойти и сказать - "Выучи сначала язык нормально, а потом кричи на каждом углу о его защите"

Если вы действительно говорите на чистом, красивом украинском языке, пишите на форуме без ошибок, внятно и четко излагаете свою мысль на нем, то я только за. Всегда приятно читать и слышать красивую, правильную речь. Не важно какую. А вот страшные потуги заговорить ридною мовою, которой никогда не разговаривал, коверкая ее при этом, вставляя слова из других языков, доводя грамотность до абсурда, лишь бы не говорить на русском... Ну простите, это идиотизм
З.Ы. Я уже чувствую как полетят тапки за такое пренебрежение родным суржиком наших николаевцев, которые его хвалебно называют мовой)
«Не надейтесь, что единожды воспользовавшись слабостью России, вы будете получать дивиденды вечно. Русские всегда приходят за своими деньгами. И когда они придут — не надейтесь на подписанные вами иезуитские соглашения, якобы вас опрадывающие. Они не стоят той бумаги, на которой написаны. Поэтому с русскими стоит или играть честно, или вообще не играть" Отто фон Бисмарк ___________________________________________________________________________________________________________________________ Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, а там они вас задавят опытом

ribak

ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Уже ответила выше.Язык не причем.
.

Точно так же неправильно не любить Россию за действия их руководителей.Мне также не нравятся их действия, равно как и действия наших властей.Но я люблю Украину, это моя Родина, люблю Россию, там такие же люди, мамы ,папы, дети.Я считаю их своими братьями, не старшими и не младшими, а братьями-славянами.Так же и белорусов.Мне тоже обидно за Россию, за ее обыкновенных людей,за их язык, когда все в одну кучу смешивают.

ribak

ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Так я уже об этом писала.При всем моем уважении к украинскому языку, у многих родной русский.Так сложилось.Родились у русскоговорящих родителей.Путают понятия-родной и государственный;или желаемый для них.В меня уже тапки кидали, обувью запаслась
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   17 July 2012

Мені здається, що людина сама вибирає собі рідну мову і видавати їй для цього якісь критерії - дуже дивно.
Для мене рідна мова - українська. Це свідоме рішення, до якого я прийшла в дорослому віці.
чи Ви мене будете запевняти, що Вам видніше, яка мені мова рідна?

Такий же суржик в нас називають і "язиком". Нічим не краще. Тільки коли він український, то всім чомусь вуха ріже, а російський суржик - те, що треба.

Я починала розмовляти на суржику і постійно вдосконалюю свою мову. А якщо до мене хтось підійде і почне розповідати, що мені робити спочатку, щоб потім розмовляти українською, то відповідь він отримає саме ту, на яку заслуговує. Бо це ніщо інше, як хамство, невихованість і неподобство.

Борцям за чистоту мову - переключайтесь на язик, там поле неоране!
Не хочете поговорити про грамотність написання російською мовою. От мої улюблені помилки такі "граммотность" (супер, правда?), "сливка", "фрукта". Мене просто вражає впертість, з якою люди вживають ці слова. Але бажання їм щось сказати - не виникає. Думаю, кожен сам має відповідати, за те, як він говорить.

ribak

ribak
VIP пользователь
   17 July 2012

Мне и русский суржик уши режет, когда в рууский язык вставляют слова других языков .На мой взгляд, на любом языке надо стремиться разговаривать чисто.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   17 July 2012
Цитата: #4516 ribak 17 July 2012, 13:14

Да нет, украинский язык мне очень нравится, Вам показалось.

О каккой реакции Вы говорите?Я уже писала раньше, что уважаю уважаю людей, говорящих на украинском, да и язык действительно очень красив и медоличен.Но как-то странно слышать слова от одного и того же человека в этой теме призыв поддержать родной язык(украинский), и этой же теме хамить этим языком.Не я одна это заметила, странно однако, уже несколько человек делали замечание одному и тому же пользоввателю. Ну Вы же не позволяете себе хамить, четко и аргументировано просто все излогаете.Приятно читать.Негатива не возникает.Тема коснулась языка,заметьте, и просто непроизвольно все смешивается, эмоции по отношению к пользователю и каким способом , каким языком он выражается. Да, это неправмильно.Я не права.Но мне кажется, и неправильно делать такую рекламу рiдной мовi .Знаете, хороший стих или проза , или просто ответ рассудительного человека производят лучшее впечатление, чем оскорбительные реплики.

На 100% згодна з Вами.
Я навіть погоджусь, що говорити на суржику гірше, ніж російською мовою.

Але ж треба хоча б з чогось починати, а вже по дорозі і свої помилки виявляти-виправляти, і знаходити кращі варіанти та рішення. Бо якщо сидіти рівно на попі та стверджувати, що все виходить погано, мовляв, чого ганьбитися перед людьми... то у тому ж місці і будеш сидіти все своє життя.

Я і вдома весь цей час розмовляю вже українською. І мені стало страшно - я росла в українській родині, з дитинства в мене була рідною мовою українська, але за такий довгий час спілкування російською я вже почала забувати мову! Мені вже доводиться деякі малопоширені слова дивитися у словнику, під час спілкування подекуди пролазят російські слова, мені стало складно вести більш-менш серйозні (а не просто побутові) розмови українською, і так далі.
Причому це не було моїм усвідомленим дорослим рішенням вибрати спілкуватися російською - це іменно що так склалося в житті, що російське середовище, а отже, вже і я розмовляю російською.

Але все не так песимістично. За цей час вже помітила деякі зрушення: все частіше автоматично починаю розмову українською (на початку доводилось кожен раз собі нагадувати), все легше якісь такі глибокі філософські розмови тощо можу вести українською, сформулювати свою думку без заглядання у словник через слово, а також звідучора спіймала себе на тому, що думати почала знову українською, а ще при переписці з російськомовними замовниками почалися пориви відповідати їм українською, ну хоча б ще вдається вчасно перейти на російську.

Так що все це лише питання звички та часу. Поменше дурної толерантності по відношенню до російськомовних співбесідників (мається на увазі, переходити на російську з поваги до нього), і поступово щось почне змінюватися. Не та ситуація зараз, щоб дозволити собі зайву толерантність.
Просматривают эту тему:

Forum