• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Покращення життя вже сьогодні

Анюта*   
VIP пользователь   
23 September 2010 230943 3011
jmen_ka

jmen_ka

Заходил(а): 28.02.2020
Район: Центральный
jmen_ka
VIP пользователь
   15 August 2012
за дні після приняти закону про мови, зіткнулась вже 2 рази з неповагаю до українською мови. Їду в маршрутці, на передньому сидінні і розмовляю по телефону, закінчила розмовляти і водій питає:"а вам скоро выходить". Коли я виходила, то сказала дякую. Закриваю двері, а водій каже "по спині б тобі лопатою".
I другий випадок. Одна жіночка до якої я прийшла оформнювати документи питає "деточка, а ты что совсем не можешь на нормальном русском языке разговаривать?", я кажу що вмію, але мені і українською розмовляти непагано. А вона мені каже "А нам наконец-то дали возможность говорить на родном русском языке, официально дали возможность". На мої питання чи забороняв їй хтось до цього це робити, вона відповіла що тепер їй дозволили це офіційно і вона може не боятися розмовляти російською.
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   15 August 2012

Бачиш, сестро, бідна людина, розмовляла рідною мовою потайки, вночі, щоб поліцаї не чули.
А ми, бандерівки, понаїхали тут.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 jmen_ka 15 August 2012, 09:05
за дні після приняти закону про мови, зіткнулась вже 2 рази з неповагаю до українською мови. Їду в маршрутці, на передньому сидінні і розмовляю по телефону, закінчила розмовляти і водій питає:"а вам скоро выходить". Коли я виходила, то сказала дякую. Закриваю двері, а водій каже "по спині б тобі лопатою".
I другий випадок. Одна жіночка до якої я прийшла оформнювати документи питає "деточка, а ты что совсем не можешь на нормальном русском языке разговаривать?", я кажу що вмію, але мені і українською розмовляти непагано. А вона мені каже "А нам наконец-то дали возможность говорить на родном русском языке, официально дали возможность". На мої питання чи забороняв їй хтось до цього це робити, вона відповіла що тепер їй дозволили це офіційно і вона може не боятися розмовляти російською.

До речі, якщо мати на увазі не приватну розмову, а офіційне спілкування та ведення документації на російській мові, то офіційно такої можливості ще нема. Бо ж закон надає тільки умови для введення регіональної мови, але для надання російській статусу регіональної мови треба ще, щоб відбулося відповідне засідання ради, прийняли відповідне рішення тощо, - а цього ще не сталося (хоча й було вже подано відповідно заяву щодо міста Миколаєва).
Але ж бач воно як серед пересічних громадян сприймається... що вже й так все офіційно...
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   15 August 2012
Цитата: #4516 jozh 15 August 2012, 09:17

До речі, якщо мати на увазі не приватну розмову, а офіційне спілкування та ведення документації на російській мові, то офіційно такої можливості ще нема. Бо ж закон надає тільки умови для введення регіональної мови, але для надання російській статусу регіональної мови треба ще, щоб відбулося відповідне засідання ради, прийняли відповідне рішення тощо, - а цього ще не сталося (хоча й було вже подано відповідно заяву щодо міста Миколаєва).
Але ж бач воно як серед пересічних громадян сприймається... що вже й так все офіційно...

А ще потрібно перепис зробити. Останній був в 2001 році. За резолюцією ООН, перепис потрібно проводити раз на десять років. Кабінет міністрів планував в 2012 році, але через Євро не судилося. Тепер планується на 2013й. Хіба покладуть на оту резолюцію якоїсь там ООН і візьмуть в роботу перепис 2001 року.

Потім потрібно зібрати 10% від загалу підписів, для Миколаєва це 49,63 тисячі підписів. А потім міськрада прийме рішення. Тільки тоді буде офіційно можна буде в маршрутці вільно розмовляти російською
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   15 August 2012
ОДА інформує

Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   15 August 2012
Цитата: #4516 jozh 15 August 2012, 09:17

Пересічні громадяни хавають бігборди
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Китиха 15 August 2012, 09:36

А ще потрібно перепис зробити. Останній був в 2001 році. За резолюцією ООН, перепис потрібно проводити раз на десять років. Кабінет міністрів планував в 2012 році, але через Євро не судилося. Тепер планується на 2013й. Хіба покладуть на оту резолюцію якоїсь там ООН і візьмуть в роботу перепис 2001 року.

Потім потрібно зібрати 10% від загалу підписів, для Миколаєва це 49,63 тисячі підписів. А потім міськрада прийме рішення. Тільки тоді буде офіційно можна буде в маршрутці вільно розмовляти російською

Ви вірите, що вони будуть чесно ті підписи збирати?
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Китиха 15 August 2012, 09:37
ОДА інформує

Російську в переліку забули. От біда-біда... Дійсно таки гноблять (точніше, гнобили, бо світлий і мудрий наш президент вже виправив цю недопустиму помилку) російську мову кляті бандерівці.
Sunny-mammy

Sunny-mammy

Заходил(а): 11.09.2019
Район: Ленинский - ЮТЗ
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
   15 August 2012

Я вот раньше на политические новости не реагировала, но эта подкинула. Меня мало волнуют сексуальные меньшинства, я к ним не отношусь негативно. Но это же позор. Позор не потому что они при власти, а потому, что люди всё-равно не воспримут такие новости, как нормальные. Потому что безопасность гей-парада, значит, не обеспечили, он был сорван. А вот себе нормальное бракосочетание обеспечили, при чём там где это законно. Тоже вопрос-признаются ли они семьёй в Украине. Должно быть нормальное отношение к "не таким", чтоб свадьбы однополых власть имущих не считались позором для страны.

Не в одной ли мы с вами маршрутке ездили)))) Тоже водитель так отвечал моей дочке, когда она на украинском сказала "дякую".

t.me/zhgoogl
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Sunny-mammy 15 August 2012, 10:00

Я вот раньше на политические новости не реагировала, но эта подкинула. Меня мало волнуют сексуальные меньшинства, я к ним не отношусь негативно. Но это же позор. Позор не потому что они при власти, а потому, что люди всё-равно не воспримут такие новости, как нормальные. Потому что безопасность гей-парада, значит, не обеспечили, он был сорван. А вот себе нормальное бракосочетание обеспечили, при чём там где это законно. Тоже вопрос-признаются ли они семьёй в Украине. Должно быть нормальное отношение к "не таким", чтоб свадьбы однополых власть имущих не считались позором для страны.

Не в одной ли мы с вами маршрутке ездили)))) Тоже водитель так отвечал моей дочке, когда она на украинском сказала "дякую".

Недавно потрапили з дочкою до лікарні з підозрою на апендицит. Так лікар теж якось дивно зреагував на мою українську мову - став допитувати "с пристрастием", а чи українська для мене рідна, а чи думаю я на українській, а чому розмовляю українською... Наче й без прямих образ, але було неприємно, наче у мене третя нога виросла, і тому на мене так зацікавлено дивляться. Яка дивина - в Україні людина розмовляє українською!
jmen_ka

jmen_ka

Заходил(а): 28.02.2020
jmen_ka
VIP пользователь
   15 August 2012

я їхала на 21

Чечетов про перекриття доріг для Януковича: Не треба у це пхати носа
Ссылка

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 jozh 15 August 2012, 10:05

Недавно потрапили з дочкою до лікарні з підозрою на апендицит. Так лікар теж якось дивно зреагував на мою українську мову - став допитувати "с пристрастием", а чи українська для мене рідна, а чи думаю я на українській, а чому розмовляю українською... Наче й без прямих образ, але було неприємно, наче у мене третя нога виросла, і тому на мене так зацікавлено дивляться. Яка дивина - в Україні людина розмовляє українською!

ну правда, людям интересно...
где-то завидют внутрях, что вы можете, что это правда.. а он нет...

а про "по спине лопатаю" - да у нас тыщщи в Николаеве невоспитанных, а также выражающихся матом людей.
матюками посылают говорящих на разных языках...

не реагируйте, на дураков, не пререкайтесь с ними, не подпитывайте своей энергией...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 10:20

а про "по спине лопатаю" - да у нас тыщщи в Николаеве невоспитанных, а также выражающихся матом людей.

не реагируйте, на дураков, не пререкайтесь с ними, не подпитывайте своей энергией...

Я, власне, й не реагувала особливо, це згадала вже тут до кучі. Бо дійсно, поки розмовляла російською, не відчувала якихось незручностей взагалі (це до питання пригнічення російської мови). Ні в Києві, ні в Запорізькій області, ні в Черкаській області, ні в Миколаєві, ні в Первомайську - покатались ми трохи по Україні, багато де жили. А як тільки перейшла на українську - о-о-о-о-о! зразу на собі відчула... Наче й нічого особливо, так, у дрібницях.. Подумаєш, в аптеці чи в магазині мене перепитують, що це мені таке дивне знадобилося... теж мені, проблема, в поліклініці дивляться як на інопланетянина... але разом ці всі дрібниці дещо неприємні, наче це я тут "понаехала", наче я тут чужа.
І це ще в Первомайську, де все-таки багато хто розмовляє українською, а що вже говорити про Миколаїв, Крим, східні області? Тож яку мову таки пригнічують насправді?
Ioanna

Ioanna

Заходил(а): 02.08.2018
Ioanna
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 10:20

Я вот в таких случаях понимаю, что и дураков у нас много, и скотов. Но вот такие оскорбления молча глотать не умею. Если быдлу позволять вести себя как быдло, оно, чего доброго, уверится в том, что имеет на это право. Запомнить имя водителя, висящее у них на бейджике над головой; запомнить, какая компания обслуживает маршрут - там обычно рядом с названием висят и телефоны, часто с указанием отдельного телефона, куда можно позвонить с претензией или жалобой; выйдя из маршрутки, записать номер транспортного средства. После звонка и жалобы в компанию (можно параллельно еще в управление по защите прав потребителей) водителю самому "по спине лопатой" будет не горюй. Штрафанут как минимум - это замечательный повод. Спорить и что-то ему доказывать - соглашусь, нет смысла. А спускать с рук такое скотство - извините...Пусть хоть рублем будет наказан, в следующий раз, глядишь, и придержит свое БПЦМ при себе.
Оккупанты из космоса, роботы, бесы, орки,
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:

Мы победим.

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 Ioanna 15 August 2012, 10:36

Я вот в таких случаях понимаю, что и дураков у нас много, и скотов. Но вот такие оскорбления молча глотать не умею. Если быдлу позволять вести себя как быдло, оно, чего доброго, уверится в том, что имеет на это право. Запомнить имя водителя, висящее у них на бейджике над головой; запомнить, какая компания обслуживает маршрут - там обычно рядом с названием висят и телефоны, часто с указанием отдельного телефона, куда можно позвонить с претензией или жалобой; выйдя из маршрутки, записать номер транспортного средства. После звонка и жалобы в компанию (можно параллельно еще в управление по защите прав потребителей) водителю самому "по спине лопатой" будет не горюй. Штрафанут как минимум - это замечательный повод. Спорить и что-то ему доказывать - соглашусь, нет смысла. А спускать с рук такое скотство - извините...Пусть хоть рублем будет наказан, в следующий раз, глядишь, и придержит свое БПЦМ при себе.

ну я собственно имела ввиду - не вступать в контакт.

а другими экономическими методами - очень даже педагогически.
Ruslik

Ruslik

Заходил(а): 19.02.2020
Район: Центральный - Варваровка
Телефон: (380) 994-92-95
Ruslik
VIP пользователь
   15 August 2012

Ни в коем случае не оправдываю хамства, но вообще-то разговор на переднем сидении отвлекает водителя. Да и не особо приятно слушать когда с тобой рядом сидят и обсуждают свои проблемы по телефону.
А то что язык воспринимают черти как и смотрят как на пришельца-тут удивляться нечему
Десятилетиями искореняли его, не одно поколение выросло, говоря на русском. Но обидно что в своей стране не знаешь своего языка.. Только в нашей стране дураков народ не умеет говорить на родном языке.
"- Вы любите Кафку? Да, особенно грефневую!"
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   15 August 2012

Цю проблему можна вирішити принаймні двома цивілізованими методами - ввічливо попросити припинити або повісити об"яву.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Sunny-mammy

Sunny-mammy

Заходил(а): 11.09.2019
Район: Ленинский - ЮТЗ
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
   15 August 2012
Свобода слова рулит)

Ссылка
t.me/zhgoogl
dina_barta

dina_barta

Заходил(а): 17.01.2021
Район: Центральный - Соляные
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   15 August 2012

обмежені для обмежених прийняли обмежений закон - все правильно

але причина? Вона не здається дивною?

Анюта_80

Анюта_80
VIP пользователь
   15 August 2012
Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 11:31

Цю проблему можна вирішити принаймні двома цивілізованими методами - ввічливо попросити припинити або повісити об"яву.

это правила этикета

"Не нужно говорить на личные темы в присутствии посторонних. Впрочем, это касается не только телефонных, но и обычных разговоров.

и

Чтобы поговорить по телефону, по возможности отойдите от людей на несколько метров – уважайте их личное пространство."
Просматривают эту тему:

Forum