- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 13:12
почему ты думаешь, что нет? мы же евреев не спрашивали. Мы зациклились: русский- русский...
Они, может, глубоковоспитанные люди молчат себе"
но тем не менее, русскую гуманитарную гимназию в которой я училась, перевели же на украинский язык. (давно правда)
Я в то время училась. я знаю как это было. Я знаю, что отстаивали до последнего...
т.е. видишь, вроде как и не было запретов для создания.. но и оставить почему-то не все позволили.
так что я думаю, тут просто не все чисто с соблюдением законов или с контролем за их соблюдением.
местами будут (одесситы, вон как подсуетились). а в других местах может нет.
интересно как татары в Крыму, что у них выйдет...
Так отож... Бо євреї прекрасно розуміють, що пропихувати свою мову на якийсь особливий статус в Україні - це нісенітниця. І спокійнісінько собі власноруч реалізовують свої програми, розраховані на підтримку та розвиток єврейської мови та культури. І за це моя до них велика повага!
А от щодо російської мови виходить якась дивна ситуація - не існує діаспори росіян з російською культурою, які в Україні прагнули б зберегти свою мову та культуру. А є просто купа українців, які ще буквально один-два покоління тому говорили українською мовою, але з часом обрусились завдяки російськомовному оточенню, і тепер щиро вважають російську мову своєю рідною мовою ( і то, це якщо не брати до уваги якість тої мови, бо у переважній більшості під російською вони мають на увазі русько-украйонський суржик ). Про російську культуру мови не йде взагалі! Фактично, це не прагнення зберегти свою національну свідомість - це елементарні лінощі і бажання прогнути всю країну під себе особисто.
Уточню - говорю не за всіх абсолютно росіян чи російськомовних українців, а саме про ту їх частину, яка зараз дуже щаслива, що їм нарешті дозволили не ховатися по кухням, а вільно говорити російською...
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 13:38
Ви забули додати, що потім інші опоненти кажуть - та ви вигадуєте, вас не ображають.
да уж лучше с уверенными в себе людьми общаться, чем с обиженными.
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
15 August 2012 А що, я неправду написала?
А чому Ви в Синього Бублика не спитали навіщо вона так? Її мотиви Вам зрозумілі?
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
А твоя біда – не вміти бути ним
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 13:40
А що, я неправду написала?
А чому Ви в Синього Бублика не спитали навіщо вона так? Її мотиви Вам зрозумілі?
дак просто Вы свое желание высказали, она свое...
Вы отшили...
она прекратила спор.
Вы дальше на обсуждение национальностей? Зачем?
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
Город: Николаев Район: Центральный - Соляные Телефон: 063-28-78-444 (viber) |
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012 То з якого року 2 гімназія україномовна? Років з 10, так?
Так я поясню, чому не заважало і чому не дозволили залишатися російськомовною: сильні школи (у минулому російськомовні та від початку україномовні) орієнтовані на вищу школу, а вища школа в Україні україномовна, тому сильні школи країни було переведено на українську мову навчання. Наявність та відсутність заборон тут ні до чого. Не хотіла стара гвардія гімназії прикладати зусиль для вивчення укр.мови (як і влада сьогодні) - ось і причини для опору, інших я не знаю. Та нічого, якось прилаштувалися до нових вимог життя, так?
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
Синий бублик
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 alisa 15 August 2012, 13:36
А росіяни влаштовані так, що їм всі все винні. Не вони мають вчити мову країни в якій живуть, а країна має вивчити російську.
І флот не так поділили, а Аляска їм спокою не дає, і Курили. А що вже говорити про манію величності - ми в морі, ми в космосі. Тільки останнім часом куди не випливуть чи не вилетять - все пшик. Минули часи величності, а манія величності залишилась.
Ще якісь народи обговоримо?
Японців там, чи ірландців...
можете и японцев. спор ради спора-ваша прерогатива ведь)
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 13:25
ну так ведь это же мамский форум. Посмотрите, как корректно Вы объяснили маленькой девочке. Она запомнит это на всю жизнь.
Я подтверждаю, мне не запрещают говорить по русски. Но про пригничення кажуть не російскомовні.
Ну вот если все посты перечитать: разьве есть где-то прямым текстом?
Но.. пожалуйста, давайте пересмотрим и ответы опоненнтов. Они сводятся все (многие) к одному доводу:
"Вам по русски не запрещают. А меня везде домаи обижают. Так кого унижают."
Вы мне скажите, какой же ты хозяин у себя, если постоянно чувствуешь, что тебя обидели? Где? в собственной стране?
Ну что за нытики-пессимисты расти будут?...
Про що і йде мова - українці вже й не почувають себе хазяїнами у власній країні, через те що розмовляють українською мовою!
А чому не почувають - он скільки прикладів вище накидали. І ще раніше скільки. Але ні - то все здається, а тут ще й, виявляється, самі винні в тому, що почувають себе ображеними.
Знаєте, я не почуваю себе ображеною. Я почуваю себе так, як наче прийшли окупанти, а я безпорадна, і не можу нічого зробити. Дуже неприємне відчуття, скажу я Вам. Щоправда, ця ситуація з російською мовою на загальному фоні це дійсно дрібниця, але від того не легше.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 dina_barta 15 August 2012, 13:48
То з якого року 2 гімназія україномовна? Років з 10, так?
Так я поясню, чому не заважало і чому не дозволили залишатися російськомовною: сильні школи (у минулому російськомовні та від початку україномовні) орієнтовані на вищу школу, а вища школа в Україні україномовна, тому сильні школи країни було переведено на українську мову навчання. Наявність та відсутність заборон тут ні до чого. Не хотіла стара гвардія гімназії прикладати зусиль для вивчення укр.мови (як і влада сьогодні) - ось і причини для опору, інших я не знаю. Та нічого, якось прилаштувалися до нових вимог життя, так?
Больше. лет 15.
Перестроились.
И старая гвардия, к сожалению боольшинства нет...(сразу поясню: я тут не про язык,. а ро то, что хорошие преподаватели поумирали)
Вашу точку зрения почему не оставили - я услышала.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 jozh 15 August 2012, 13:53
Про що і йде мова - українці вже й не почувають себе хазяїнами у власній країні, через те що розмовляють українською мовою!
А чому не почувають - он скільки прикладів вище накидали. І ще раніше скільки. Але ні - то все здається, а тут ще й, виявляється, самі винні в тому, що почувають себе ображеними.
Знаєте, я не почуваю себе ображеною. Я почуваю себе так, як наче прийшли окупанти, а я безпорадна, і не можу нічого зробити. Дуже неприємне відчуття, скажу я Вам. Щоправда, ця ситуація з російською мовою на загальному фоні це дійсно дрібниця, але від того не легше.
)))) Знаете, я начинаю непонимать чего мы хотим?Я подбадриваю - что нормальных людей больше. не зацикливайтесь - Нееет! нам все равно неприятно..
говоришь: да... так сложилось. Есть тут и невоспитанные, и рускоговорящих тут больше. потому и удивляются - ну и чтооо... вот закон...
говоришь: давайте - сделайте себя небеспомощными. Я говорю по русски, но может Вы меня заинтересуете. Я может, разделю Вашу точку зрения. Вы же за идею - нееет... Мы вас не агитируем, раз Вам не надо так не надо...
говоришь: ну так сделайте, Вы же за свои интересы, проработайте - нееееетт. Вы Аня, глупость несете, никто читать закон не будет...
-------------
зато про тряпки и про покупки, коляски.. это легко...это организовывается, и осуществляется...
Это же ж проще...
Аннушка
Семья:
Аннушка
|
Имя: Анна Группа: Администратор Сообщений: 15378 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 14.12.2024 |
Аннушка
Администратор
15 August 2012
Как только моя мама перешла на украинский язык, даже знакомые/друзья переспрашивают: Люд, ты что? русский забыла? тебе что делать нечего? и обращаясь ко мне "хоть ты как то повлияй.."
сами - вполне нормальные люди.. НО для них НОРМА - не уважать свою страну, свой народ, свой язык.
никогда не думала, что тут настолько не патриотичные люди
сами - вполне нормальные люди.. НО для них НОРМА - не уважать свою страну, свой народ, свой язык.
никогда не думала, что тут настолько не патриотичные люди
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012
Да.. если на счет того, что сделала в подержку украинского языка:
да пусть мало, но при том, что я русскоговорящий человек, я купила в подарок к 1 сентябрю своему ребенку книжку на украинском языке, укаринского издательства. Замечательного писателья Всеволода Нестайко: Тореадори з Ваюсюківці.
Супер позитивная книжка!
Чего и Вам собственно желаю: позитива и опимизма.
да пусть мало, но при том, что я русскоговорящий человек, я купила в подарок к 1 сентябрю своему ребенку книжку на украинском языке, укаринского издательства. Замечательного писателья Всеволода Нестайко: Тореадори з Ваюсюківці.
Супер позитивная книжка!
Sunny-mammy
Семья:
Sunny-mammy
|
Имя: Mary Группа: Ведущий конкурсов Сообщений: 4588 Регистрация: 24.05.2011 Заходил(а): 11.09.2019 |
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 14:11)))) Знаете, я начинаю непонимать чего мы хотим?
Я подбадриваю - что нормальных людей больше. не зацикливайтесь - Нееет! нам все равно неприятно..
говоришь: да... так сложилось. Есть тут и невоспитанные, и рускоговорящих тут больше. потому и удивляются - ну и чтооо... вот закон...
говоришь: давайте - сделайте себя небеспомощными. Я говорю по русски, но может Вы меня заинтересуете. Я может, разделю Вашу точку зрения. Вы же за идею - нееет... Мы вас не агитируем, раз Вам не надо так не надо...
говоришь: ну так сделайте, Вы же за свои интересы, проработайте - нееееетт. Вы Аня, глупость несете, никто читать закон не будет...
-------------
зато про тряпки и про покупки, коляски.. это легко...это организовывается, и осуществляется...
Это же ж проще...
Если Вы не вдохновились идеей в поддержку языка, когда только начиналось обсуждение закона, то как Вас можно заинтересовать? Все заинтересованные уже давно разговаривают на украинском языке.
Про покупки и одежду - это жизненная необходимость для всех. А разговаривать на украинском - не для всех жизненно важно.
И материальные блага легче организовать, чем воспитывать патриотизм у взрослых людей
t.me/zhgoogl
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 14:19Да.. если на счет того, что сделала в подержку украинского языка:
Супер позитивная книжка!
"Тореадори з Васюківки" ще й видані в чи не найкращому нашому видавництві, до якості якого багатьом іноземним крокувати не один десяток років.
Sunny-mammy
Семья:
Sunny-mammy
|
Имя: Mary Группа: Ведущий конкурсов Сообщений: 4588 Регистрация: 24.05.2011 Заходил(а): 11.09.2019 |
Sunny-mammy
Ведущий конкурсов
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 14:19Да.. если на счет того, что сделала в подержку украинского языка:
Супер позитивная книжка!
В поддержку языка вы бы название правильно написали
Тореодори з Васюкiвки
t.me/zhgoogl
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Анюта_80 15 August 2012, 14:11)))) Знаете, я начинаю непонимать чего мы хотим?
Я подбадриваю - что нормальных людей больше. не зацикливайтесь - Нееет! нам все равно неприятно..
-------------
Это же ж проще...
Та ні, не все так вже й страшно, як Ви тут намалювали.
В 99,99% часу все нормально, і навіть не згадується про якісь мовні проблеми. Але інколи буває так - то, як написали, в маршрутці хтось покаже свою невиховану натуру, то той бігборд про языки побачиш, то ще щось таке - ну і отримаєш свою маленьку дозу неприємного відчуття. Раз не звернеш увагу, другий раз віджартуєшься, на третій раз напишеш скаргу, на четвертий вже захочеться і різке слово у відповідь сказати. Не завжди вистачає мудрості та спокою, щоб реагувати адекватно.
А щодо того, що в цій темі наче всі жаліємося, - так теж недивно. Тема ж відповідна!
От і висловлюємо вже одним махом все, що зачепило було.Але ж воно дійсно простіше, ніж суспільство змінити, чи не так?
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Sunny-mammy 15 August 2012, 14:21
Если Вы не вдохновились идеей в поддержку языка, когда только начиналось обсуждение закона, то как Вас можно заинтересовать? Все заинтересованные уже давно разговаривают на украинском языке.
Про покупки и одежду - это жизненная необходимость для всех. А разговаривать на украинском - не для всех жизненно важно.
И материальные блага легче организовать, чем воспитывать патриотизм у взрослых людей
почему нет? разьве человек не может ошибаться.. или менять свои взгляды в течение жизни?
меня может и нельзя, может сейачс нельзя,
а расскажу кому-вокруг, что такое дело, так может еще кто поддержит..
я ведь несмотря на то, что русскоговорящий, все равно гражданин этой страны?
))
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
Супер позитивная книжка!
Моя сім'я теж дуже любить цього письменника!
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 Sunny-mammy 15 August 2012, 14:24
В поддержку языка вы бы название правильно написали![]()
Тореодори з Васюкiвки
исправлюсь
))
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
15 August 2012 Цитата: #4516 dina_barta 15 August 2012, 14:22
"Тореадори з Васюківки" ще й видані в чи не найкращому нашому видавництві, до якості якого багатьом іноземним крокувати не один десяток років.
думаю, что в лучшем: в том где куча букв А
))
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
15 August 2012
Так, Абабагаламага
Просматривают эту тему:
Forum