user

Аистенку 5 лет! Это стоит отметить! Мы благодарим всех наших клиентов за доверие и любознательность, за ваши вопросы и личный опыт, за...
подробнее...

Anastasija Anastasija г. Николаев,, +38 063 452 35 42
Отзывы посетителей

Як допомогти дитині адаптуватися до садочка?

Автор: Anastasija 20:12, 25 Августа 2020 1475 0 0


Як допомогти дитині адаптуватися до садочка?

1. Позитивно розмовляйте про садочок, діток, описуйте плюси перебування там. Завчасно прогулюйтесь до садочка, подивіться як граються там інші дітки. При дитині не обговорюйте негативні сторони садка, окрім випадків, коли сама дитина завела про це мову.

2. По-тихеньку зміщуйте графік дитини під графік садочка на 10-15 хвилин щодня (за 2 тижні до першого дня у садочку). В перший раз ви підете на період від З0 хвилин до 2 години, в різних садочках по-різному. Час перебування в садочку буде поступово збільшуватися, але це залежитиме від того, як реагуватиме дитина.

3. Окрім того також дізнайтесь у виховательки, що необхідно принести у садок. Окрім змінних речей та взуття зазвичай ще просять речі для спільного користування у групі (канцтовари, серветки, іграшки і т.ін.). Підпишіть особисті речі дитини, щоб запобігти плутанини.

4. Важливо добре виспатися перед першим походом, щоб мати гарний настрій і прийти одними з перших. Тоді у виховательки буде більше часу, щоб познайомитися з дитиною.

5. До початку походу в садочок, а також поки йде адаптація, пропонуйте дитині грати в садочок іграшками вдома. Причому дивіться, щоб дитина брала на себе різні ролі: вихователь садочка, няня, медсестра, забіяка. Якою іграшкою гратися і хто ця іграшка вибирає сама дитина. Батьки можуть лише пропонувати.

6. Часто діти побоюються що їх не заберуть. Дитина має знати, коли за нею прийдуть і хто це буде. Краще приходити на 10-15 хвилин раніше і не запізнюватися, особливо поки не пройшов період адаптації. Можна подарувати наручний годинник (якщо дитина орієнтується по годиннику) як подарунок на перший день у дитсадку, щоб маля знало як скоро за ним прийдуть.

7. Ще можна використовувати парну іграшку (зайчик і зайчиха, білка і білченя і т.ін). Білченя і білка разом з вами йдуть до садочка. Білчення залишається з вашою дитиною, а мама-білка махає лапкою і каже коли за ним повернеться. Ви, як мама, теж проговорюєте своїй дитині, коли ви за нею прийдете. Ви разом з іграшкою мати-білкою йдете, а потім разом "забираєте" своїх дітей з садочка. Таким чином у дитини в садочку є щось дороге серцю з дому. А потім, якщо дитина не хоче розповідати про щось, що сталось в садочку, мама білка може "попитати" у білчення. Дитині іноді легше говорити не за себе, а від ім'я тваринки про неприємне.

8. Влаштуйте сімейне свято першого дня вашої дитини в садочку. Виберіть вечором разом з дитиною одяг, зберіть речі, пофантазуйте, як все буде. Приготуйте святковий обід/вечерю в честь першого дня у дитячому садку, або проведіть інший святковий ритуал, який заведений у вашій родині.

9. Будьте особливо уважними до слів, почуттів, побажань, настрою дитини в період адаптації до садка. Які зміни відбуваються? Вони позитивні?

10. Якщо з адаптацією дитини виникли проблеми, то не втрачайте час і зверніться до дитячого психолога, який має бути у вашому садочку.

социальный педагог, тренер Школы родителей Аистенок Анастасия Булдыжова

Тэги: детский садик адаптация садик адаптация к садику подготовка к садику


Похожие статьи

Дорогие родители!!! Специально для НАС!!...

Психологический ЦЕНТР "УСПЕХ и СОВЕРШЕНСТВО"
Дорогие родители!!! Специально для НАС!!!

Дорогие родители!!! Специально для НАС!!! ПРАВИЛА АДАПТАЦИИ К ДЕТСКОМУ САДУ Помним, что в период адаптации к детскому саду дети часто болеют, ...

Читать далее
Адаптация детей в школах раннего развития

АДАПТАЦИЯ ДЕТЕЙ НА РАЗВИВАЮЩИХ ЗАНЯТИЯХ  Вы пришли со своим ребёнком 1-3 лет на первое занятие. Конечно же каждая мама, чтобы принять решение, х...

Читать далее
Первый раз в детский сад

Все волнения по поводу выбора детского сада уже позади. Но встает вопрос как же ваш такой маленький, но в тоже время такой взрослый малыш привыкнет к ...

Читать далее

0 комментариев

Пока нет сообщений