А як щодо того, що в більшості випадків в цій самій "правильній" моделі жінка і сприймається як ломовий кінь?
Як щодо того, що папа - годівник в більшості випадків означало - папа може маму бити, викинути за двері, навіть вбити і йому за це нічого не буде. А мамине місце - стулити пельку і годити годівникові. Оце модель якій тисячі років. В більшості народів вона виглядала саме так.
Та модель, про яку пишеш ти, Аня - вона досить сучасна і не така вже й розповсюджена, коли жінка займається дітьми, чоловік працює, але при цьому чоловік дбає про свою жінку, високо цінує її, робить все для її комфорту. Більшості чоловіків така модель абсолютно не потрібна.
От я виросла в повній впевненості що так і потрібно - мама заробляє менше, але думка її така ж важлива як батька. Батько допомагає у всьому, приймає участь у вихованні дітей, цінує свою жінку і сприймає її такою, як вона є. Більш того, я була впевнена, що в батьків традиційна родина.
А нічого подібного. Я бачу традиційні родини в сім"ї мого чоловіка. Я в шоці. В повному. Так, жінки в них не працюють, займаються дітьми. Але вибачте, вони слова зайвого сказати не можуть без дозволу чоловіка. Я мабуть єдина в їх родині із жінок, на кого не ризикують підняти голос, бо з самого початку дала зрозуміти, що зі мною цей номер не пройде. Не для того мама квітку ростила

)))