jozh VIP пользователь
23 August 2012
Цитата: #9310 Конфетти 23 August 2012, 09:58
и точно также, например, во Львове? или там ситуация наоборот? Да, в Николаеве есть своя специфика, и тут точно еще лет 50 нужно
А чим Вам не подобається, що там навпаки? Таки хочеться підсвідомо особливого статусу російській мові? Ну не рівноправні ці дві мови на території України, і бути не можуть рівноправними ніколи, за визначенням!!! Я вже й не знаю, як це ще пояснювати...
Українська мова особлива - бо це мова країни! В української мови і повинні бути особливі переваги, особливий статус, особливі преференції, особливі бонуси, навіть особливе спеціальне фінансування на розвиток, та ще й знижені податки.
Тому казати щось на зразок "а чому українській мові таке-то дається, а російській - ні?" - неправильно саме тому, що це не рівноправні мови! Рівноправними на території України повинні бути всі інші мови, крім української - тобто у російської мови повинно бути строго стільки ж прав, як і у азербайджанської, болгарської, японської тощо. За бажанням громади та її власним фінансуванням можна і треба відкривати садочки (з обов'язковим вивченням української мови), різноманітні свої книги, газети тощо, розмовляти кожен має право на тій мові, на якій захоче, і оточуючі повинні з повагою ставитися до цього. Але!!! Коли якась мова (а чомусь жодна мова, крім російської, цього не робить) починає зазіхати на якісь особливі позиції и вимагати якихось особливих прав, - це порушення Конституції і взагалі здорового глузду, і треба давати по рукам! Крапка!
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим
презирством до будь-кого, хто
підтримує нинішній владний
режим хоча б за допомогою слів
типу "всі вони однакові" або
вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.