• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Буженина домашняя

Машка-Степашка   
Silver   
20 августа 2009 4693 31
cat

cat

Имя: Ирина
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1065
Регистрация: 20.10.2009
Заходил(а): 28.03.2013
Город: Николаев
Район: Ленинский - ЮТЗ
cat
VIP пользователь
   28 декабря 2011
Цитата: #945 Beretta 20 апреля 2011, 23:02
я делаю еще проще
покупаю буженинную булочку, или шею (тогда жирнее получается). На 2 кг где-то полстакана соли. Обсыпаю мясо, кладу в глубокую миску и ставлю часа на 2 в холодильник. Можно и на больше. Потом сливаю жидкость, чуть струшиваю соль. Обсыпаю немного перцем. Шпигую чесноком. Заматываю крепко ниткой. В рукав для запекания или в пакет для запекания и всё. В духовку часа на 2-2,5. Потом можно рукав снять, чтобы корочка была. а можно и не снимать. С морковкой дольше нужно тушить.

Я делала уже несколько раз по этому рецепту, правда не шпигую чесноком и без морковки, просто не люблю, получается очень вкусно и мяско сочное!
Вера1690

Вера1690

Имя: Віра
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 12410
Регистрация: 04.01.2011
Заходил(а): 26.08.2019
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   18 июля 2013
Сьогодні робила таку буженину. 

Ну як таку))) м'ясо купувала вчора зранку, то маринувалося воно добу всього. За вікном та в квартирі спека, то пекла у пакеті, у пароварці мульті, доки варився суп, а ми були на гульках. Суп тушкувався 3години/wacko, ще 2 стояв на підігріві, бо ранкова кава довга/t139064

Дуже-дуже-дуже смачне м'яско.  Може воно приготувалося і значно раніше, хто-знає, та було гаряче і ароматне, мммм...
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг


Слава Україні!
vestigial

vestigial

Имя: Ольга
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1020
Регистрация: 18.02.2011
Заходил(а): 13.12.2021
Город: Николаев
Район: Заводской
Телефон: (068)267-15-48
vestigial
VIP пользователь
   18 июля 2013
Ми робимо індичу "буженину". 
Купую індиче бедро (можна два). Вирізаю кістку (на бульон буде). Маленьким ножем надрізаю, пхаю в кожен розріз часник, духмяний перець. Внутрішню поверхню (там де кістку видалила) натираю сіллю, чи сумішшю солі зі сванською сіллю. Ззовні - залишаю шкіру, і суміш сіль+сванська сіль. 
Варіант: глазур/соус мед+лимон+товчена смородина.
В фольгу, і забути в духовці на годину.
1) Отака я бяка. Тим і пишаюся. 2) Той, хто сказав "сидіти на попі рівно" забув, що пласка від сидіння срака - з біса неприваблива
Dyusha

Dyusha

Имя: Надежда
Группа: Новичок
Сообщений: 21
Регистрация: 18.04.2011
Заходил(а): 18.02.2021
Город: Николаев
Район: Заводской - Намыв
Dyusha
Новичок
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 23:36)
Ми робимо індичу "буженину". 
Купую індиче бедро (можна два). Вирізаю кістку (на бульон буде). Маленьким ножем надрізаю, пхаю в кожен розріз часник, духмяний перець. Внутрішню поверхню (там де кістку видалила) натираю сіллю, чи сумішшю солі зі сванською сіллю. Ззовні - залишаю шкіру, і суміш сіль+сванська сіль. 
Варіант: глазур/соус мед+лимон+товчена смородина.
В фольгу, і забути в духовці на годину.
 
А скажіть, будь ласка, де ви купаєте сванську сіль. Знаю, що дуже смачна річ, але не бачила її у нас у продажу в супермаркетах


 

Анюта_80

Имя: Аня
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 2505
Регистрация: 22.04.2012
Заходил(а): 21.03.2017
Город: Николаев
Анюта_80
VIP пользователь
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 15:38)
Сьогодні робила таку буженину. 

Ну як таку))) м'ясо купувала вчора зранку, то маринувалося воно добу всього. За вікном та в квартирі спека, то пекла у пакеті, у пароварці мульті, доки варився суп, а ми були на гульках. Суп тушкувався 3години/wacko, ще 2 стояв на підігріві, бо ранкова кава довга/t139064

Дуже-дуже-дуже смачне м'яско.  Може воно приготувалося і значно раніше, хто-знає, та було гаряче і ароматне, мммм...
 


снизу варился суп, а на решетке тушили мясо? (Орион, если не ошибаюсь?)
 
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Вера1690

Вера1690

Имя: Віра
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 12410
Регистрация: 04.01.2011
Заходил(а): 26.08.2019
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 16:37)
 
снизу варился суп, а на решетке тушили мясо? (Орион, если не ошибаюсь?)
 
 


так.
У пакеті для запікання. 
Ці пакети в мене як додаткова каструля, я усе у них готую, аби двічі мультю не ганяти

 
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг


Слава Україні!

Анюта_80

Имя: Аня
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 2505
Регистрация: 22.04.2012
Заходил(а): 21.03.2017
Город: Николаев
Анюта_80
VIP пользователь
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 16:39)
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 16:37)
 
снизу варился суп, а на решетке тушили мясо? (Орион, если не ошибаюсь?)
 
 


так.
У пакеті для запікання. 
Ці пакети в мене як додаткова каструля, я усе у них готую, аби двічі мультю не ганяти

 
 
т.е. если суп не варить. просто на поддон - пароварки?
я тушу мясо в мульте. но на режиме тушение.
А если одним куском - все никак не решусь засунуть...

 
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
vestigial

vestigial

Имя: Ольга
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 1020
Регистрация: 18.02.2011
Заходил(а): 13.12.2021
Город: Николаев
Район: Заводской
Телефон: (068)267-15-48
vestigial
VIP пользователь
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 09:56)
Цитата: Ссылка (18 Июль 2013 23:36)
Ми робимо індичу "буженину". 
Купую індиче бедро (можна два). Вирізаю кістку (на бульон буде). Маленьким ножем надрізаю, пхаю в кожен розріз часник, духмяний перець. Внутрішню поверхню (там де кістку видалила) натираю сіллю, чи сумішшю солі зі сванською сіллю. Ззовні - залишаю шкіру, і суміш сіль+сванська сіль. 
Варіант: глазур/соус мед+лимон+товчена смородина.
В фольгу, і забути в духовці на годину.
 
А скажіть, будь ласка, де ви купаєте сванську сіль. Знаю, що дуже смачна річ, але не бачила її у нас у продажу в супермаркетах
 

На Центральному Ринку, там де овочi пiд дахом, бiля узбецьких сухофруктiв, такий собi дядько з рiзними спецiями - не минете, пахне так, що НЕ знайти проблема
1) Отака я бяка. Тим і пишаюся. 2) Той, хто сказав "сидіти на попі рівно" забув, що пласка від сидіння срака - з біса неприваблива
Dyusha

Dyusha

Имя: Надежда
Группа: Новичок
Сообщений: 21
Регистрация: 18.04.2011
Заходил(а): 18.02.2021
Город: Николаев
Район: Заводской - Намыв
Dyusha
Новичок
   19 июля 2013
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 18:00)


На Центральному Ринку, там де овочi пiд дахом, бiля узбецьких сухофруктiв, такий собi дядько з рiзними спецiями - не минете, пахне так, що НЕ знайти проблема
 


/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77дякую
 
Анжела Пасий

Анжела Пасий

Имя: Анжела
Группа: Gold
Сообщений: 2887
Регистрация: 04.01.2011
Заходил(а): 21.06.2020
Город: Николаев
Район: Ленинский
Анжела Пасий
Gold
   19 июля 2013
 
А если одним куском - все никак не решусь засунуть...

 
 

А я запросто и без всяких пакетов и в самой кастрюле, не на поддоне, буженина получается обалденная, и в горячем и в холодном виде.
Просто кладу замаринованный кусок мяса кило на 2 в мультю и включаю жарку на 15 минут со всх сторон, а потом тушение на 2,5-3 часа. Последний раз не обжаривала, и так нормально получилось.
 
Вера1690

Вера1690

Имя: Віра
Группа: VIP пользователь
Сообщений: 12410
Регистрация: 04.01.2011
Заходил(а): 26.08.2019
Город: Николаев
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   20 июля 2013
Цитата: Ссылка (19 Июль 2013 16:54)
т.е. если суп не варить. просто на поддон - пароварки?
я тушу мясо в мульте. но на режиме тушение.
А если одним куском - все никак не решусь засунуть...

 
 
так,
просто я заразом усе готую, окремо кожну страву виготовлювати- не така я гарна господиня, якби окремо то так, у каструлі б запекла, без фольги та пакетів/24076097343b86acee9b8e7bc8d25137

нормально буде все


 
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг


Слава Україні!
Просматривают эту тему:

Forum