Цитата: Ссылка (15 Май 2014 08:22)
А, что там правый сектор делает? Как помогает? Я просто не слышала такого, не читала. Вроде бы ж недавно они говорили, что на востоке их людей нет.
Не пам'ятаю, щоб вони саме так говорили, це коли було?
Конкретні деталі вони не розкривають (імена та чисельність груп, конкретні точки, які саме дії) зі зрозумілих причин. А так - наскільки я розумію, в основному точечні локальні акції по вилову сепаратистів, руйнування їх блок-постів, евакуації жителів, патрулювання, тобто нічого такого дуже масштабного не роблять, очевидно. Просто підсоблюють у дрібницях. Тим паче, що зброї ж їм не можна, доводиться якось викручуватися. Раніше ще багатьох терористів виловлювали та здавали в міліцію, але після того, як міліція тих постійно відпускала, перестали здавати. Тут я трохи плутаюсь, але начебто почали обмінювати їх на наших, яких захоплюють з тієї сторони. Ну і постійно ведуть набір і підготовку бойових груп (вчать дуже класно, в цьому якраз вони досвід десятиліть вже мають, Ярош цим давно займався ж), а ці групи, можливо (це вже моя особиста гіпотеза), в тому числі і під керівництвом вже офіційним працюють. Там зараз стільки різних підпорядкувань (Нацгвардія, міліція, якісь спецпідрозділи, якісь місцеві батальони по типу самооборони, ще купа інших), що я тут трохи гублюся вже, якщо чесно.
Може, десь трохи я і помилилася, бо ніде не описано чітко так, це я постійно моніторю інформацію про них, і з різних окремих джерел так от собі знаю (в тому числі не тільки на їх сайті чи сторінці вконтакті, а звертала увагу, що треті особи про них пишуть в конкретних якихось подіях, в тому числі офіційні особи). Так що прошу вибачення, посилань не можу дати ніяких, так щоб були якісь докази.