• (2) Поддержать автора
  • Поделиться

Скільки у вас грошей витрачається на харчування?

jozh   
VIP пользователь   
29 August 2012 18858 161
PANY

PANY

Заходил(а): 19.06.2019
Район: Заводской - Лески
Телефон: 0992045571
PANY
VIP пользователь
   29 August 2012
На человека в день я не могу сказать, даже если делить на кол-во дней, еще ладно, но вопрос - а на сколько мне человек делить 3 или 5, или 4, я в растерянности. Еще за месяц я могу чисто приблизительно на всю семью сказать свой расход, но еще у меня во многом это зависит от месяца, времени года, моей загруженности (пеку ли я торты или печеньки покупаются), ходит ли мой ребенок в сад или нет и тд.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 alisa 29 August 2012, 13:39

Та суцільна коректність. Сьогодні я пішла скупилась на 500 грн і написала, а потім тиждень не витрачаю на їжу не копійки.
То мені який бюджет порахувати - в той день коли я 500 витратила чи в ті дні, коли не копійки для повної коректності?

Я не одна написала, що на день рахувати незручно. Хочете знати думку форумчан, то от її написали. Може не варто доводити, що ми тут всі дурні. Вивертати слова я теж чудово вмію.

Якщо Ви запросто можете вказати місячний бюджет сім'ї на харчування, то поділити це число на 30 та на кількість осіб в сім'ї - це задачка для початкової школи. Маю надію, що як мінімум початкова освіта в Вас є. Так саме, як і в більшості форумчан.

Але я так розумію, що просто останнім часом Ви незрозуміло з яких причин почали до мене всюди докопуватись. Не знаю, де саме я Вам вже встигла перейти дорогу, наче про щеплення вже дуже давно обговорювали.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Мурена

Мурена

Заходил(а): 18.05.2013
Мурена
VIP пользователь
   29 August 2012
у нас тыщи 2 в месяц, с учетом того, что младший питается в саду, а дома только ужинает. это я не считаю всякие киндеры-конфеты.
сейчас большая статья-питание младшего. ест уже 4 раза в день прикорм, пьет кефир-в месяц солидная сумма набегает.
вообще, чтоб меньше тратить на пропитание, надо больше времени проводить на кухне-готовить, консервировать, морозить, запасаться короче

66грн в день у меня получилось))
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   29 August 2012

Ну я цього робити не буду ))
Ця цифра абсолютно нічого не показує, вона безглузда. От і все.
Коли мова йде про садочок - то там годують в день кілька сотень дітей і виводять великий раціон із цих 8 грн на добу на людини. В родині такого нема.

Вам здалось.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Сумерки

Сумерки

Заходил(а): 07.05.2017
Сумерки
VIP пользователь
   29 August 2012

о. так.. так..)))

І, jozh, я впевнилася що ви деже полюбляєте математичні розрахунки))))

Так і для чого ця статистика?

Замовляємо Англію і Америку разом/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
Нява Малика

Нява Малика

Заходил(а): 10.01.2023
Телефон: 063 999 00 33
Нява Малика
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Сумерки 29 August 2012, 13:51

о. так.. так..)))

Мне лично было бы интересно. Это очень большая часть бюджета
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю. 
Мурена

Мурена

Мурена
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Нява Малика 29 August 2012, 14:00

Мне лично было бы интересно. Это очень большая часть бюджета

лично у нас даже бОльшая((
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Сумерки 29 August 2012, 13:51

о. так.. так..)))

Є такий недолік...

Особисто для себе - захотілося порівняти свої витрати з середніми.
І якщо вже створювати тему, то зробила більш широкі варіанти, от і все.

Ще раз звертаю увагу - прохання вказувати саме з розрахунку на одну особу на день, бо кількість людей в кожній родині різна, а це впливатиме на загальну суму, і не буде вірним для порівняння. Бо очевидно, що в багатодітній сім'ї загальна сума на харчування буде більшою, ніж у родині з однією дитиною.

Тут ось задумалася - мабуть, треба було додати в опитування ще пункт "Ми не рахуємо гроші на харчування". Бо дивлюся за коментарями, не всі ведуть такий строгий бюджет, як ми, це я не продумала.
В нас якраз така система, що денна норма просто накопичується, тобто кожного дня добавляється визначена сума, і потім, коли йдемо в магазин чи на базар, можна витрачати не більше цієї суми, на "завтра" не залазити (хіба що як вийняток). Система давно опрацьована, мені дуже подобається.
А років шість назад просто купляла те, чого наче треба додому, і гроші дівалися весь час невідома куди. Як тільки впорядкували саме на харчування - то і харчуватися чомусь стали набагато краще, і при цьому грошей витрачатися стало менше, така от дивина.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Сумерки

Сумерки

Заходил(а): 07.05.2017
Сумерки
VIP пользователь
   29 August 2012
Я взагалі рахую по тижднях

Замовляємо Англію і Америку разом/330ba11b217e663c6d1ff8e31a0a8c77
Код на знижку 10$ при першому замовленні з IHerb RSQ715 http://ru.iherb.com/?rcode=RSQ715
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   29 August 2012

Я рахую суму за місяць.
І веду он-лайн облік, де бачу розподілення їжарозвагиодягвеликі покупки. Коли бачу, що загальне розподілення пішло десь не туди, тоді вже аналізую і роблю висновки чому так.
Мурена

Мурена

Мурена
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 jozh 29 August 2012, 14:03

Є такий недолік...

Особисто для себе - захотілося порівняти свої витрати з середніми.
І якщо вже створювати тему, то зробила більш широкі варіанти, от і все.

Ще раз звертаю увагу - прохання вказувати саме з розрахунку на одну особу на день, бо кількість людей в кожній родині різна, а це впливатиме на загальну суму, і не буде вірним для порівняння. Бо очевидно, що в багатодітній сім'ї загальна сума на харчування буде більшою, ніж у родині з однією дитиною.

Тут ось задумалася - мабуть, треба було додати в опитування ще пункт "Ми не рахуємо гроші на харчування". Бо дивлюся за коментарями, не всі ведуть такий строгий бюджет, як ми, це я не продумала.
В нас якраз така система, що денна норма просто накопичується, тобто кожного дня добавляється визначена сума, і потім, коли йдемо в магазин чи на базар, можна витрачати не більше цієї суми, на "завтра" не залазити (хіба що як вийняток). Система давно опрацьована, мені дуже подобається.
А років шість назад просто купляла те, чого наче треба додому, і гроші дівалися весь час невідома куди. Як тільки впорядкували саме на харчування - то і харчуватися чомусь стали набагато краще, і при цьому грошей витрачатися стало менше, така от дивина.

я помню, читала в какой то теме про вашу систему-70грн на день и не больше по моему. сейчас сумма такая же и есть ли у вас хозяйство?
Нява Малика

Нява Малика

Заходил(а): 10.01.2023
Телефон: 063 999 00 33
Нява Малика
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 alisa 29 August 2012, 14:07

Я рахую суму за місяць.
І веду он-лайн облік, де бачу розподілення їжарозвагиодягвеликі покупки. Коли бачу, що загальне розподілення пішло десь не туди, тоді вже аналізую і роблю висновки чому так.

Так в чем тогда проблема посчитать сумму в день на человека? Если есть конкретная сумма на месяц? И более того на несколько месяцев?
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю. 
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   29 August 2012

Тому що ця цифра не має ніякого сенсу. От і все.
До того ж, мене мало цікавить сума витрат на харчі сама по собі. Я оцінюю її відносно інших витрат та прибутку. Якщо бачу, що харчі починають "забирати" більший відсоток від загальних витрат, то відкриваю перелік витрачених сум (моя програма заносить кожну суму окремо, видно на що конкретно витрачено. Ну і плюс в мене є всі чеки за останній рік )) ) і тоді вже дивлюсь, чому так.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Сумерки 29 August 2012, 14:05
Я взагалі рахую по тижднях

тижнях
ALYJANA

ALYJANA

Заходил(а): 02.09.2019
Телефон: +380932470737
ALYJANA
Активный пользователь
   29 August 2012
Ой, больная тема... День на день не приходится, если по дням считать... Когда почти ничего, макарошками питаемся с зажаркой, а когда больше сотни - мужа бывает тянет на какую нибудь "деликатесину" заоблачной стоимости))
в среднем, если сумму за месяц разделить на количество дней и на нас двоих - получается около 20грн. на человека...
Создать линейки для форумов
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Мурена 29 August 2012, 14:07

я помню, читала в какой то теме про вашу систему-70грн на день и не больше по моему. сейчас сумма такая же и есть ли у вас хозяйство?

Зараз 80 грн. на чотирьох, плюс зараз саме пік своїх овочів-фруктів. На весну точно будемо знову "коефіцієнт інфляції" враховувати, бо явно вже не вистачатиме для нормального харчування.
До речі, якраз і помітила - сутужно харчуватися на поточну суму стає іменно навесні, практично кожного року навесні і підвищуємо.
Мурена

Мурена

Мурена
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 jozh 29 August 2012, 14:37

Зараз 80 грн. на чотирьох, плюс зараз саме пік своїх овочів-фруктів. На весну точно будемо знову "коефіцієнт інфляції" враховувати, бо явно вже не вистачатиме для нормального харчування.
До речі, якраз і помітила - сутужно харчуватися на поточну суму стає іменно навесні, практично кожного року навесні і підвищуємо.

это только строго на питание?
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 ALYJANA 29 August 2012, 14:36
Ой, больная тема... День на день не приходится, если по дням считать... Когда почти ничего, макарошками питаемся с зажаркой, а когда больше сотни - мужа бывает тянет на какую нибудь "деликатесину" заоблачной стоимости))
в среднем, если сумму за месяц разделить на количество дней и на нас двоих - получается около 20грн. на человека...

Власне, ALYJANA ось і дала відповідь, чому цифра (а точніше, число) на день таки має сенс. Якраз для того, щоб такого не траплялося - "то густо, то пусто", а йшов більш-менш рівномірний розподіл між днями. Варіант "отримали зарплату - ужралися по самі вуха - далі сидимо на одних макаронах до наступної зарплати" я вже проходила, і він мені особисто геть не подобається. Зараз в нас навпаки - кожного дня їмо корисне і здорове, але відносно недороге, тобто гарантовано забезпечується необхідне для організму. А якщо я бачу, що трохи грошей залишається в накопиченому бюджеті зверх обов'язкових речей (з врахуванням наявності норми запасів круп тощо в домі), то дозволяємо собі і щось таке особливе - або дорожчі фрукти із заморських, або м'ясні делікатеси, або якусь відносно малокорисну смачняшку тощо. Знаєте - суттєво дисциплінує!
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 Мурена 29 August 2012, 14:39

это только строго на питание?

Туди ще потрапляють мило-зубна паста-туалетний папір тощо, але вони несуттєво впливають.
З іншого боку, є невеличкий город та сад, але скільки саме вони в грошовому відношенні додають, якось не рахувала. Корови немає, курей теж, лише коти.
Мурена

Мурена

Мурена
VIP пользователь
   29 August 2012
Цитата: #9412 jozh 29 August 2012, 14:50

Туди ще потрапляють мило-зубна паста-туалетний папір тощо, але вони несуттєво впливають.
З іншого боку, є невеличкий город та сад, але скільки саме вони в грошовому відношенні додають, якось не рахувала. Корови немає, курей теж, лише коти.

да, с кота супа не сваришь...
Просматривают эту тему:

Forum