• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Youtube-канали для дітей українською мовою

Тяпа   
Хранитель форума   
17 апреля 2021 1231 2


Список україномовних ютуб каналів для ДІТЕЙ 

Просимо якнайбільшого поширення та вподобайок, навіть якщо ви дорослі й у вас немає дітей

Наш критерій — дітям має бути цікаво. А якщо вони з цього ще й отримають користь і знання — пречудово! Хоча можна й просто подуркувати;-) В кожному разі, що дивитися — вирішувати тільки вам і вашій дитині. Ми лише хочемо полегшити вибір.

Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))


Тяпа

Тяпа

Имя: Наталия
Группа: Хранитель форума
Сообщений: 14438
Регистрация: 10.01.2011
Заходил(а): 08.03.2024
Город: Николаев
Район: Центральный
Телефон: 099 050 8599
Тяпа
Хранитель форума
   17 апреля 2021


Paleo Legends

Ссылка

Хто з дітей не любить динозаврів та інших доісторичних істот? Хлібом не годуй — дай потеревенити про троодонів, тиранозаврів та решту героїв Спілберґа. Хлопець, який ховається за ніком Paleo Legends, вирішив спрямувати цю порожню зацікавленість в наукове русло і створив канал про палеонтологію.
Проєкт стартував у далекому 2018 році, тож якщо дивитися відео в хронологічному порядку, можна прослідкувати, як дорослішає голос ведучого;-) Наразі на канал підписалося менше тисячі людей. Це незаслужено мало — динамічні розповіді не залишать байдужими не тільки дітей, а й дорослих. Головне — анітрохи не нудно і на одній хвилі з однолітками.

ХабблТраббл
Ссылка

Богдану сім, він ходить у другий клас і мріє стати астрофізиком. Але не тільки мріє, а й цілеспрямовано йде до своєї мети. Ось лише короткий перелік тем, які його цікавлять: чорні діри відригують, на Меркурії є вода, Сатурн має шестикутник, що змінює колір, Термінатор — це не тільки I'll be back, а й межа між днем і ніччю, квантова фізика цікавіша за мультики, Ньютон відкрив не те, про що всі думають, між Марсом і Юпітером є планета-Церера! А ще про Ейнштайна, Гокінґа, мікроби на МКС і як вони там опинилися, шатли, космічний туризм, метеорити і місця для пошуку життя в космосі. Мерщій підписуйтеся на канал і підписуйте своїх дітей. Разом пізнаємо Всесвіт)


Агент Маргарита

Ссылка

Хочете зацікавити дітей наукою, але щоб вони при цьому не почувалися, як на уроці? Тоді підпишіть їх на канал їхньої ровесниці Маргарити. Школярка в буквальному сенсі відкриває світ, збирає зразки для досліджень, розглядає рослини під мікроскопом, захоплено розповідає про живу природу, охорону рослин і тварин. Ваші діти неодмінно подружаться з нею. Наукову частину всіх випусків рецензує батько Маргарити — незрівнянний ботанік у кедах — Олексій Коваленко, відомий також, як автор Довколаботаніки ***


Новак Володя

Ссылка

Володя не лише блогер, а й справжній пластун — з рою Чорні хлопці. На своєму каналі він покаже, як готувати чіабату та пляцки. Навчить грати в «загадкові малюнки», «надувний кран» і «дрозда». Розкаже, як захиститися від коронавіруса по-пластунськи та як мандрувати під час карантину, коли табори не проводяться. А ще він знає «кричалки», які єднають друзів і роблять прогулянки веселішими.


Лука в ефірі

Ссылка

Луці Колибі десять років і він читає книжки. Але не просто читає, а й робить на них короткі відеоогляди. В середньому по одному випуску кожні два тижні. Зазвичай це дитяча та підліткова література в жанрі фентезі та детективи. Але інколи на Луку сходить натхнення і він розповідає цікаві факти про класиків — Лесю Українку, Івана Франка, Тараса Шевченка. Сподіваємося, приклад цього хлопця заразить і ваших дітей любов’ю до читання. Наразі на каналі усього 199 підписників. Побачимо, скільки буде після нашого допису;-)


Казки Лірника Сашка
Ссылка
Ссылка

Сашка Лірника називають найкращим казкарем України. Можливо так і є — важко пригадати, хто ще в нашій країні набув слави рівня Діда Панаса. До того ж Лірник не переповідає народні казки, він їх сам і вигадує. На каналі їх сила-силенна, слухати — не переслухати! Отож щовечора о 21:00 вмикайте ютуб, щоб наживо послухати нову оповідку. Але це ще не все! З автором можна навіть потеревенити. Діти можуть поставити йому запитання, на які він залюбки відповість. Де ви ще таке бачили?


Наука для дітей
Ссылка

Гей! Не лякайтеся — в науці, про яку розповідають на цьому каналі, немає і близького того, що можна почути на іспитах або контрольній роботі. Автори проводять експерименти, які можна повторити вдома. Цілком безпечні — хату не спалять. Хіба ж не цікаво? Але ці дослідження не просто «для фану» — розумахи просто й доступно пояснюють, як і чому відбуваються різні природні явища. Підписники каналу геть по-новому подивляться на науку. Дорослим, обіцяють, теж має бути цікаво.

Далі буде...

Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов

¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))


Просматривают эту тему:

Forum