• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

В детский сад без прививок

Викунчик   
VIP пользователь   
14 June 2009 54648 354

lyusinda

Заходил(а): 06.10.2019
Район: Ленинский
Телефон: 0995200843
lyusinda
Активный пользователь
   19 January 2013
Девчонки, подскажите, в какой садик можно устроить ребенка без прививок? Или где купить эти прививки или справку? Можно и в ЛС.
Конфетти

Конфетти

Заходил(а): 06.05.2025
Район: Центральный
Телефон: 0969339920
Конфетти
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 jozh 27 November 2012, 13:12
Ну хоча б приблизно коли Ви чули про таку ініціативу - в цьому році, кілька років тому назад, тощо?
насколько я поняла, законопроект, который предусматривал прямую ответственность родителей за отказ от вакцинации, в т.ч. в случае заболевания ребенка болезнью, прививание от которой предусмотрено Календарем - не прошел.  На данный момент в ВР на рассмотрении находится законопроект (внесен в декабре 2012 г.), который отдает все полномочия в вопросе вакцинопрофилактики исключительно органам здравоохранения, как это принято в международной практике, прививки из Календаря остаются обязательными, прием детские учреждения - при наличии справки с указанием прививок.
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 Конфетти 20 January 2013, 12:02
На данный момент в ВР на рассмотрении находится законопроект (внесен в декабре 2012 г.)
А номер законопроекту не підкажете?
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 jozh 20 January 2013, 14:22
А номер законопроекту не підкажете?
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=45054
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 Конфетти 20 January 2013, 14:28
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=45054
Дякую!
Тільки щось Ви не зовсім коректно передали суть закону. Практично нічого й не змінилося, навіть краще стане з точки зору дитсадків:

Повнолітнім   дієздатним   громадянам    профілактичні    щеплення проводяться за їх згодою. Особам,  які  не  досягли чотирнадцятирічного віку чи визнані у встановленому законом порядку недієздатними, профілактичні   щеплення   проводяться  за  згодою  їх  обєктивно інформованих батьків  або  інших  законних  представників.
...

Прийом дітей  до  виховних,  навчальних,  оздоровчих та інших дитячих закладів  проводиться  за  наявності  відповідної  медичної довідки про стан здоров‘я дитини,  в якій обовязково зазначаються відомості про відсутність у неї інфекційних хвороб, контактів з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями та проведені  їй профілактичні  щеплення.      

У разі неблагополучної епідемічної ситуації відсутність обовязкових профілактичних щеплень за віком тягне за собою тимчасову відмову у прийнятті дитини до відповідного закладу та/або його відвідуванні.

Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   20 January 2013

«Стаття 15. Запобігання інфекційним хворобам у дитячих закладах

Прийом дітей  до  виховних,  навчальних,  оздоровчих та інших дитячих закладів  проводиться  за  наявності  відповідної  медичної довідки про стан здоров‘я дитини,  в якій обовязково зазначаються відомості про відсутність у неї інфекційних хвороб, контактів з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями та проведені  їй профілактичні  щеплення.      

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 Конфетти 20 January 2013, 14:42

«Стаття 15. Запобігання інфекційним хворобам у дитячих закладах

якій обовязково зазначаються відомості проведені  їй профілактичні  щеплення." - це означає, що така інформація повинна бути обов'язково присутня у тій довідці: які саме щеплення провели дитині. По-моєму, іншої трактовки навіть придумати не можна. Більше того, наступне ж речення чітко дає зрозуміти, що без щеплень у випадку відсутності неблагополучної епідеміологічної ситуації по суті зобов'язані приймати. Бо немає підстав для відмови, ось так!
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   20 January 2013
Цитата: #465 jozh 20 January 2013, 14:54
 Більше того, наступне ж речення чітко дає зрозуміти, що без щеплень у випадку відсутності неблагополучної епідеміологічної ситуації по суті зобов'язані приймати. Бо немає підстав для відмови, ось так!
В нас в країні вже багато років епідемія туберкульозу. 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 jozh 20 January 2013, 14:54
наступне ж речення чітко дає зрозуміти, що без щеплень у випадку відсутності неблагополучної епідеміологічної ситуації по суті зобов'язані приймати. Бо немає підстав для відмови, ось так!
есть дети, которым прививки делают с нарушением графика и с медотводами по по разным причинам, поэтому законопроект предусматривает ситуацию для них, когда прививки по возрасту нет, а эпидемия есть. автор этого законопроекта давала много разъяснений и по этому поводу в том числе.

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 alisa 20 January 2013, 14:59
В нас в країні вже багато років епідемія туберкульозу. 
Отже, без БЦЖ не повинні приймати, тут все зрозуміло.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   20 January 2013
Цитата: #465 Конфетти 20 January 2013, 14:59
есть дети, которым прививки делают с нарушением графика и с медотводами по по разным причинам, поэтому законопроект предусматривает ситуацию для них, когда прививки по возрасту нет, а эпидемия есть. автор этого законопроекта давала много разъяснений и по этому поводу в том числе.

Я не знаю, що там пояснювала автор законопроекту, але в тексті законопроекту все чітко написано. Щеплення строго за згодою батьків, в садочок не допускають без щеплень у випадку епідемій, все!
А оті трактовки закону як кому захочеться - мене завжди бісить...
Конфетти

Конфетти

Конфетти
VIP пользователь
   31 January 2013
эта тема для обсуждения юридических моментов оформления в д\с не привитых детей, с лирикой - перемещаемся в тему Прививки.

пенелопа

Заходил(а): 16.12.2019
Район: Заводской
Телефон: 063 266 93 26
пенелопа
Новичок
   05 March 2013
Девочки, и все таки, что делать если не можем в сад попасть(ДШО не ставит печать). У ребенка нет нескоторых прививок, боимся делать, она кашляет более полугода, ели нашли причину (грибы) прошли 3 раза терапию, а она кашляет. Участковый врачь никогда не заставляла делать прививки, о медотводе и разговора небыло ... К кому обращаться с этой мед реформой, ходили в поликлинику на Декабристов, а сад относится к Садовой. 
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

Заходил(а): 02.09.2014
Район: Заводской - Лески
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 free_ket 06 October 2009, 22:41

да ты что ???? не возможно ???? у нас почти весь сад переболел краснухой а МЫ НЕ ПРИВИТЫ ..... прикинь не заболели ....
в этом году пронесло ...в следующем не факт ..... значит будет лечить
И я с этим согласна, каждый человек болеет ветрянкой, краснухой, корью и чем раньше эта болезнь настанет, тем легче она переноситься!
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 пенелопа 05 March 2013, 21:50
Девочки, и все таки, что делать если не можем в сад попасть(ДШО не ставит печать). У ребенка нет нескоторых прививок, боимся делать, она кашляет более полугода, ели нашли причину (грибы) прошли 3 раза терапию, а она кашляет. Участковый врачь никогда не заставляла делать прививки, о медотводе и разговора небыло ... К кому обращаться с этой мед реформой, ходили в поликлинику на Декабристов, а сад относится к Садовой. 
Привет, а кто у тебя врачь на Декабристов? Вы делали манту? Мы тоже в сад в августе собрались, нет только этой прививки, и что делать если нет вакцины, покупать? или ждать?...
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   28 May 2013
Цитата: #465 ☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆ 28 May 2013, 14:20
И я с этим согласна, каждый человек болеет ветрянкой, краснухой, корью и чем раньше эта болезнь настанет, тем легче она переноситься!
Не кожен, від кору та краснухи люди роблять щеплення. 
А в цивілізованих країнах - ще і від вітрянки. В нашій країні, на жаль, не тільки держава на вакцину від вітрянки грошей пошкодувала, але й купити вакцину за гроші дуже складно. 
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 Конфетти 20 January 2013, 12:02
насколько я поняла, законопроект, который предусматривал прямую ответственность родителей за отказ от вакцинации, в т.ч. в случае заболевания ребенка болезнью, прививание от которой предусмотрено Календарем - не прошел.  На данный момент в ВР на рассмотрении находится законопроект (внесен в декабре 2012 г.), который отдает все полномочия в вопросе вакцинопрофилактики исключительно органам здравоохранения, как это принято в международной практике, прививки из Календаря остаются обязательными, прием детские учреждения - при наличии справки с указанием прививок.
А если рогдители хотят сделать вакцинацию, а вакцины нет... тогда кто виноват? сколько раз мы приходили в поличклинику, нам говорят, что нет и нет, уже переехали в другой район города - тоже нет! Раньше хоть оповещали о наличии прививки, а теперь, если хотите - покупайте(((
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 ☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆ 28 May 2013, 14:25
А если рогдители хотят сделать вакцинацию, а вакцины нет... тогда кто виноват? сколько раз мы приходили в поличклинику, нам говорят, что нет и нет, уже переехали в другой район города - тоже нет! Раньше хоть оповещали о наличии прививки, а теперь, если хотите - покупайте(((
Державні діячі ввинні.
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!
k-vitka

k-vitka

Заходил(а): 11.01.2019
k-vitka
Активный пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 ☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆ 28 May 2013, 14:22
Привет, а кто у тебя врачь на Декабристов? Вы делали манту? Мы тоже в сад в августе собрались, нет только этой прививки, и что делать если нет вакцины, покупать? или ждать?...
можно ждать, если нет вакцины, нам писали, что нет прививки по этой причине и мы шли в сад, потом делали как появилась
☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆

☆˙·٠•● Валюшка ●•٠·˙☆
Активный пользователь
   28 May 2013
Цитата: #465 k-vitka 28 May 2013, 14:29
можно ждать, если нет вакцины, нам писали, что нет прививки по этой причине и мы шли в сад, потом делали как появилась
Спасибо огромное)))
Просматривают эту тему:

Forum