- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 Ioanna 29 August 2012, 22:04
Я вам про конкретный предмет - вы мне про систему вообще. Так кто не видит разницы? Я где-то написала, что тетради с печатной основой заменяют учебники? Зачем это передергивание?
Больше и не буду. Человек, который, не работая в отрасли, называет систему работы ее "фигней", собственно, сам показывает целесообразность такого спора. А с методикой нужно уметь работать - иного я нигде тоже не утверждала.
Ви десь написали, що це хороша і потрібна річ як така. А не у вигляді вимушеного компромісу, враховуючи стан нашої системи освіти.
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ioanna
Награды:
Ioanna
|
Имя: Катерина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2877 Регистрация: 23.10.2010 Заходил(а): 02.08.2018 |
Ioanna
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 Дикий Ёж 29 August 2012, 21:43Да, дети в тетрадях заполняют весь урок пропущенные слова, цифры и прочее, а учитель заполняет свои журналы, ии ходит где-то - офигеть индивидуальный подход.
Вашими же словами: то, что вам попались такие учителя, ни говорит ни слова "за" или "против" насчет тетрадей с печатной основой.
Оккупанты из космоса, роботы, бесы, орки,
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Ioanna
Награды:
Ioanna
|
Имя: Катерина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2877 Регистрация: 23.10.2010 Заходил(а): 02.08.2018 |
Ioanna
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 jozh 29 August 2012, 22:09
Ви десь написали, що це хороша і потрібна річ як така. А не у вигляді вимушеного компромісу, враховуючи стан нашої системи освіти.
В пользу этого говорит вышеописанная система преподавания хотя бы иностранного языка. С чем идут на компромисс западные издатели, выпускающие эти комплекты, по которым учатся в том числе и украинские дети? С украинской системой образования?
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 Ioanna 29 August 2012, 22:13
В пользу этого говорит вышеописанная система преподавания хотя бы иностранного языка. С чем идут на компромисс западные издатели, выпускающие эти комплекты, по которым учатся в том числе и украинские дети? С украинской системой образования?
Приватне навчання іноземним мовам має трохи іншу специфіку - в вартість навчання закладається і вартість цих зошитів. Виходить елементарно вигідніше (не для батьків, звісно) з зошитами, ніж без них. На якість навчання їх наявність чи відсутність не впливає.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Дикий Ёж
Награды:
Дикий Ёж
|
Имя: Маргарита Группа: VIP пользователь Сообщений: 7593 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 30.07.2018 |
Город: Николаев Район: Корабельный - Октябрьское Телефон: --- |
Дикий Ёж
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 Ioanna 29 August 2012, 22:10
Вашими же словами: то, что вам попались такие учителя, ни говорит ни слова "за" или "против" насчет тетрадей с печатной основой.
так объясните мне, в чем "индивидуальный подход" к ученикам, у которых одинаковые тетради с клеточками для вписывания ответов???? Где же индивидуальность???
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
29 August 2012
Сашку видали все, крім англійської.
Я приєднаюсь до тих, кому друковані зошити подобаються. Саня в них працює постійно, напівпорожніми вони не були наприкінці року. Я дивлюсь на те, як Саня з зошитами працює і тихо заздрю. Малювання - жах мого дитинства ще з садочку. Вже у середніх класах я знайшла якісь самовчителі з малюнку і живопису, і з'ясувалось, що в мене руки не зовсім не звідти виросли
А так мала б собі тверду пару з малювання, якщо б вчителям з цих предметів дозволяли псувати звітність
А з друкованим зошитом - цікаво, зручно і навчає, що треба зробити, щоб ото чи ото отримати.
З математикою я постійно сиділа і не мала, чим себе зайняти, бо ті 2 задачі підвищенної складності, що заплановано на урок, вирішувались за перші 10 хвилин, а решту часу я спостерігала, як наші гуманітарії відверто туплять
Зараз на уроці використовується підручник, друкований зошит, зошит з диференційованими контровльними завданнями, індивідуальні картки різної складності, і все це одночасно. Саня домашнє завдання пише у зошиті - 1 сторінка підручника, у друкованому - кілька різних завдань: і типу "заповніть клітинки", і ті, де треба розписувати рішення, і щось на логічне мислення, і ще щось на просторове уявлення та геометричні побудови, може ще й контрольне завдання одного з 4 рівнів складності бути або індивідуальна картка. І результати я бачу дуже явні, знання, а не сфортило-не сфортило на контрольній
Щодо рукопису... я вчилася за конспектами з 9 класу, ну не було тоді підручників, та й наша 22 не визнавала рівня підручників, потім перший набор вишу, теж конспекти замість книжок. І в молодших класах мене ганяли з цією писаниною - не допомогло
А конспекти звели на нівець і те, що було
Якщо дитина пише красиво, то вона так буде писати і в прописах, і на аркуші, і в друкованих зошитах, а якщо ні... я сама свої записи дуже рідко можу розібрати, якщо час якийсь пройшов 
Я б така, що взагалі саме зошити з друкованою основою зробила основними, а підручники звела до рангу словників, збірок таблиць, правил, тез.
Я приєднаюсь до тих, кому друковані зошити подобаються. Саня в них працює постійно, напівпорожніми вони не були наприкінці року. Я дивлюсь на те, як Саня з зошитами працює і тихо заздрю. Малювання - жах мого дитинства ще з садочку. Вже у середніх класах я знайшла якісь самовчителі з малюнку і живопису, і з'ясувалось, що в мене руки не зовсім не звідти виросли
А так мала б собі тверду пару з малювання, якщо б вчителям з цих предметів дозволяли псувати звітність
А з друкованим зошитом - цікаво, зручно і навчає, що треба зробити, щоб ото чи ото отримати.З математикою я постійно сиділа і не мала, чим себе зайняти, бо ті 2 задачі підвищенної складності, що заплановано на урок, вирішувались за перші 10 хвилин, а решту часу я спостерігала, як наші гуманітарії відверто туплять
Зараз на уроці використовується підручник, друкований зошит, зошит з диференційованими контровльними завданнями, індивідуальні картки різної складності, і все це одночасно. Саня домашнє завдання пише у зошиті - 1 сторінка підручника, у друкованому - кілька різних завдань: і типу "заповніть клітинки", і ті, де треба розписувати рішення, і щось на логічне мислення, і ще щось на просторове уявлення та геометричні побудови, може ще й контрольне завдання одного з 4 рівнів складності бути або індивідуальна картка. І результати я бачу дуже явні, знання, а не сфортило-не сфортило на контрольній
Щодо рукопису... я вчилася за конспектами з 9 класу, ну не було тоді підручників, та й наша 22 не визнавала рівня підручників, потім перший набор вишу, теж конспекти замість книжок. І в молодших класах мене ганяли з цією писаниною - не допомогло
А конспекти звели на нівець і те, що було
Якщо дитина пише красиво, то вона так буде писати і в прописах, і на аркуші, і в друкованих зошитах, а якщо ні... я сама свої записи дуже рідко можу розібрати, якщо час якийсь пройшов 
Я б така, що взагалі саме зошити з друкованою основою зробила основними, а підручники звела до рангу словників, збірок таблиць, правил, тез.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 Дикий Ёж 29 August 2012, 22:46
так объясните мне, в чем "индивидуальный подход" к ученикам, у которых одинаковые тетради с клеточками для вписывания ответов???? Где же индивидуальность???
Можна я? Я не фахівець, але прискіпливо спостерігаю, і нам дуже пощастило з вчителькою.

В одному і тому ж зошиті на одну і ту ж тему є завдання різної складності, завдання, які навантажують різні навички, відточують різні знання. Різним дітям дають різні завдання, на різних стадіях вивчення теми дають різні завдання.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
29 August 2012
moonsun, та ж це все не переваги власне друкованих зошитів як таких. Це переваги просто хороших підручників та методичних матеріалів, та хорошого вчителя.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
moonsun
Награды:
moonsun
|
moonsun
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 jozh 29 August 2012, 22:58moonsun, та ж це все не переваги власне друкованих зошитів як таких. Це переваги просто хороших підручників та методичних матеріалів, та хорошого вчителя.
Так друкований зошит - це ж методичний матеріал. Чи я щось не так розумію?
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 moonsun 29 August 2012, 23:00
Так друкований зошит - це ж методичний матеріал. Чи я щось не так розумію?![]()
Так, це один з варіантів методичного матеріалу. Але доводити, що яблука краще, ніж груші, наводячи докази, які є загальними для фруктів, - невірно.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Ioanna
Награды:
Ioanna
|
Ioanna
VIP пользователь
29 August 2012 Цитата: #9404 jozh 29 August 2012, 22:20
Приватне навчання іноземним мовам має трохи іншу специфіку - в вартість навчання закладається і вартість цих зошитів. Виходить елементарно вигідніше (не для батьків, звісно) з зошитами, ніж без них. На якість навчання їх наявність чи відсутність не впливає.
Да неужели? Наличие компонента, необходимого для обучения, не влияет на качество этого обучения?
Это как это?И потом, еще чуть выше я писала и про гос.обучение иностранному языку. Тут разницы нету - эти компоненты необходимы как в частном обучении, так и в государственном. Я могу еще рассказать про специфику работы и необходимость таких вещей с точки зрения преподавания в школе зарубежной литературы, не только иностранного языка. Сейчас придет учитель математики - он докажет необходимость этого с точки зрения своей специфики. То же самое будет практически с любым предметом, физкультуру исключая. На сегодняшний день такие тетради - это необходимость.
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
Синий бублик
VIP пользователь
30 August 2012
Иоанна. у вас историю случаем не Лидия Ивановна вела?)
Ioanna
Награды:
Ioanna
|
Ioanna
VIP пользователь
30 August 2012 Цитата: #9404 Синий бублик 30 August 2012, 00:28Иоанна. у вас историю случаем не Лидия Ивановна вела?)
Нет
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
Упыри ли, масоны…
Я выстою, невредим.
У меня еще с той Войны
записано на подкорке:
Мы победим.
novka
Семья:
novka
|
Имя: Катерина Группа: VIP пользователь Сообщений: 2434 Регистрация: 28.11.2009 Заходил(а): 30.04.2018 |
novka
VIP пользователь
30 August 2012
прочла всю темку, увидела цифры за учебники, это только первые классы 22 школы сдавали около 500 грн на учебники??? 310 - учебники, 190 английский..я в шоке!
Нам выдали пока 5 учебников 2012 года, с печатью школы. Судя по всему их надо сдать будет. А за что платили, не ясно пока.
Нам выдали пока 5 учебников 2012 года, с печатью школы. Судя по всему их надо сдать будет. А за что платили, не ясно пока.
jozh
Награды:
jozh
|
jozh
VIP пользователь
30 August 2012 Цитата: #9404 Ioanna 29 August 2012, 23:15
Да неужели? Наличие компонента, необходимого для обучения, не влияет на качество этого обучения?Это как это?
И потом, еще чуть выше я писала и про гос.обучение иностранному языку. Тут разницы нету - эти компоненты необходимы как в частном обучении, так и в государственном. Я могу еще рассказать про специфику работы и необходимость таких вещей с точки зрения преподавания в школе зарубежной литературы, не только иностранного языка. Сейчас придет учитель математики - он докажет необходимость этого с точки зрения своей специфики. То же самое будет практически с любым предметом, физкультуру исключая. На сегодняшний день такие тетради - это необходимость.
Так в чому саме та необхідність проявляється?
Жодного аргументу я не побачила на користь саме зошитів на друкованій основі як таких. Всі аргументи стосуються методичних матеріалів взагалі - підручники, роздаточний матеріал тощо.
От що є таке особливе саме в друкованих зошитах, чого не може бути в парі "хороший підручник плюс роздаточний матеріал плюс зошит"? Без чого постраждає якість навчання?
Я от лише прописи можу згадати та розмальовки - коли треба, щоб дитина обводила своєю рукою те, що вже позначено. Та й то, останні прописи, які я купувала, мене розчарували: великий товстий зошит, де власне на прописи максимум 50% місця, а решту зайнято якимись словами з перекладом, малюночками тощо. Запросто можна ж було випускати одні лише прописи, цього було б достатньо. Але - не випускають, як я розумію. І чому, запитую?
А от мінусів багато, і ці всі мінуси, повторюсь, витікають з факту одноразовості: і їх вартість, яка падає на плечі батьків; і нераціональне використання ресурсів (цікаво було б дізнатися, скільки дерев треба вирубати, щоб забезпечити всіх школярів цими зошитами, - про екологію ми вже всі успішно забули, так?), і привчання дітей до нераціонального використання ресурсів; і навіть така дрібничка, як зайва вага, яку теж треба носити.
Страшно - це коли ти
вирішується твоя
доля.
Kori
Семья:
Награды:
Kori
|
Имя: Ольга Группа: Помощник на форуме Сообщений: 5588 Регистрация: 11.01.2011 Заходил(а): 17.04.2025 |
Kori
Помощник на форуме
30 August 2012 Ну видишь. им еще и английский дают, а у нас учебник по английскому никуда не годится(((
Мне всегда 18... Все остальное – стаж!
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
jmen_ka
Семья:
Награды:
jmen_ka
|
Имя: jmen_ka Группа: VIP пользователь Сообщений: 3306 Регистрация: 30.10.2009 Заходил(а): 28.02.2020 |
jmen_ka
VIP пользователь
30 August 2012
саме прикольне що нам в школі з поглибленим вивченням математики не дали підручника з математики
Синий бублик
Семья:
Награды:
Синий бублик
|
Имя: Лера Группа: VIP пользователь Сообщений: 3313 Регистрация: 17.01.2011 Заходил(а): 25.06.2018 |
Синий бублик
VIP пользователь
30 August 2012
а 38 школа самая бедная? почему у них проблемы с учебниками?
moonsun
Награды:
moonsun
|
moonsun
VIP пользователь
30 August 2012
Думаю, що це по-перше питання централізованого постачання, а не грошей. Та й діток набирається багато. Зазвичай ближче до вересня класи забиваються більше, ніж планували.
В першому класі ми на початку року теж здавали найбільшу суму - саме на дидактичні матеріали: таблиці, роздатки, плакати і т.д. Зараз перед четвертим - вдвічі менше, але в нас в класі купується багато всяких додаткових зошитів і посібників.
jozh, ефективність засвоєння матеріалу та вироблення навички, коли "почитав-подивився приклад - написав поруч - порівняв - прочитав коментарі після завдань" набагато більша ніж, коли "почитав книжку - пописав у порожньому зошиту".
В першому класі ми на початку року теж здавали найбільшу суму - саме на дидактичні матеріали: таблиці, роздатки, плакати і т.д. Зараз перед четвертим - вдвічі менше, але в нас в класі купується багато всяких додаткових зошитів і посібників.
jozh, ефективність засвоєння матеріалу та вироблення навички, коли "почитав-подивився приклад - написав поруч - порівняв - прочитав коментарі після завдань" набагато більша ніж, коли "почитав книжку - пописав у порожньому зошиту".
Просматривают эту тему:
Forum