Одного дня я таки вирішила з"ясувати як же зробити справжній торт "чорний ліс". Гугл просто вразив мене різноманітними рецептами, починаючи від пропозиції купити готові коржі і перемазати їх вершками з балончика (яка гидота) і закінчуючи якимось неймовірним рецептом із пісочного, бісквітного коржа, безе та желе.
Тепер ще одним рецептом в інтернеті стане більше

Тісто:
6-8 яєць (залежить від розміру яєць і бажаної висоти торта)
2 стакана цукру
1 стакан муки
0,5 стакана крохмалю
0,5 стакану (але я беру просто пачку 100 грам) какао-порошку
100-120 грамів масла
Крем:
1 л. вершків.
5-6 столових ложок цукрової пудри
вишня консервована без кісточок - кількість за смаком, але не менше ніж 300-400 грам
Сироп:
Сироп із консервованої вишні
30-50 грамів сухого винаконьякугорілки

тощо (за бажанням)
Шоколад чорний та вишня для прикрашання.
Змішати муку, крохмаль, какао і пересіяти.
3-4 яйця збити з 1 стаканом цукру в піну, додати половину суміші із мукикрохмалюкакао, влити розтоплене і трохи охолоджене масло. Збити. Вилити в форму. Я користуюсь мікрохвильовкою. Випікаю 7-9 хвилин на максимальній потужності. В духовці випікати при температурі 170-200 С до готовності. Готовність перевірити дерев"яною паличкою.
Так само зробити другий корж.
Якщо є дві однакові форми і можливість випікати коржі одночасно то можна зробити одразу все тісто.
Збиваємо вершки з цукровою пудрою. В більшості рецептів написано що вершки треба брати без цукру, але я чомусь не звикла до такого крему.
Коржі добре охолоджуємо (в ідеалі їм треба дати полежати 10-12 годин), розрізаємо кожен корж на 2 коржа (можна один лишити цілий і покласти його першим, а розрізати тільки один) і починаємо збирати торт.
Коржі при збірці добре змащуємо вишневим сиропом з спиртним з обох боків. Викладаємо на кожен корж вишню, покриваємо кремом, кладемо наступний корж.
Верх та боки змащуємо кремом, прикрашаємо вишнями та тертим шоколадом.