moonsun VIP пользователь
09 February 2013
Цитата: #1037 Аннушка 09 February 2013, 21:02
а игрушки только с этого бюджета покупаются???
сколько он должен копить на набор лего? 3 месяца?
В нас іграшки вже досить рідко купляються - переростає :) Звичайно, іграшки просто куплялись, бо це необхідність для дитини :) Зараз він сам собі купує лєго, бо довго обирає, чого саме ще не вистачає для повного щастя, просить знайти час для його походу в його магазин, це вже трошки інший ритуал - скоріше самостійна покупка, ніж отримання іграшки.
Нещодавно, перерахувавши суму після свят і кількох місяців напруженого графіка, коли було не до магазинів, він назвав суму за 600 грн, ми з чоловіком ледь не впали :) Отже, точно вистачає. :)
Лєго коштує досить вагому як для дитини суму, ми навмисно не підіймаємо кишенькові гроші до більшої суми, щоб Саня не втратив відчуття вартості грошей. Те, що батьки мають щось у гаманці має бцти для нього не приводом для понтів "а я захочу, і мені куплять", а постійним нагадуванням, що треба впахувати, щоб щось мати. Якщо у дитини молодшого шкільного віку не буває відчуття певних меж, то навіщо їй напружуватись?
Нещодавно Саня спитав, чому комусь там з однокласників батьки за гарні оцінки дають гроші. Я готову відповідь і своє ставлення одразу не казала, стала його розпитувати. Відповіддю задоволена на всі 100: "це, безумовно, приємно, але до чого тут батьки? ми ж вчимося, щоб у майбутньому досягати чогось, мати змогу заробляти, за що ж платити?" Так, я розумію, що це наше з батьком ставлення, яке дитина перейняла, але він це прийняв, отже, спрацювало. Якщо я помічаю щось нераціональне з грошима, починаю про це говорити, висловлювати незадоволення з якогось приводу, він не лякається, що перестануть давати гроші, що треба бути "пай-хлопцем", він спокійно розпитує, що до чого, сперечається. Це саме той результат, якого ми і хотіли: гроші не важель впливу на дитину, а просто ще одна сфера навчання і життя. От зараз він вже з тиждень забуває нагадати про необхідність виплати, почекаю ще пару днів і знов повернусь до теми, що про свої гроші треба питати, не треба ніяковіти в фінансових питаннях, гроші "люблять" чіткість і передбачуваність.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.