- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
Город: Николаев Район: Центральный - Соляные Телефон: 063-28-78-444 (viber) |
dina_barta
VIP пользователь
02 April 2013 Цитата: #5898 moonsun 02 April 2013, 14:23Такі задачки зручно дітлахам вирішувати табличкою, шляхом виключення
Алю, я без таблички таке навіть і не знаю, як розв"язувати.
Але ж погодься, що перестрибувати пункти для 5-6-річних - це "засада".
Ось і думай потім, автори вимагають, щоб дорослі підлаштувалися під розвиток дитячий, розв"язуючи таке (наприклад, подумали б, що транспорт - то просто транспорт, без його різновидів, один трамвай на все село), чи то мізки вмикати треба всім (попри вік) і на повну.
Ось і думай потім, автори вимагають, щоб дорослі підлаштувалися під розвиток дитячий, розв"язуючи таке (наприклад, подумали б, що транспорт - то просто транспорт, без його різновидів, один трамвай на все село), чи то мізки вмикати треба всім (попри вік) і на повну.
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
02 April 2013 Цитата: #5898 dina_barta 02 April 2013, 14:36Алю, я без таблички таке навіть і не знаю, як розв"язувати.
Ось і думай потім, автори вимагають, щоб дорослі підлаштувалися під розвиток дитячий, розв"язуючи таке, наприклад, подумали б, що транспорт - то просто транспорт, без його різновидів, один трамвай на все село, чи то мізки вмикати треба всім (не зважаючи на вік) і на повну.
А де там перестрибування? Я написала іменя, як подані в умові, собачок, як розташовані на малюнку, розставила минусі по перших умовах (вважаючи, що ошийників 2), коли дійшли до Антона, вже був чіткий один варіант, далі так і йшло, 2 з трьох замінусовані, 1 з двох замінусований, і ще один залишається.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
Имя: Діна Группа: VIP пользователь Сообщений: 9401 Регистрация: 05.11.2009 Заходил(а): 17.01.2021 |
dina_barta
VIP пользователь
02 April 2013 Цитата: #5898 moonsun 02 April 2013, 14:39А де там перестрибування? Я написала іменя, як подані в умові, собачок, як розташовані на малюнку, розставила минусі по перших умовах (вважаючи, що ошийників 2)
А якщо 3? Потім виявляється, що це неважливо. Але вже після Антона. По п.1, 3, 4 відповідь без припущень. 5-6річні ще не оперують сполученнями слів "припущення хибне" (це вже 2 клас
). І до того ж у такому віці вони навряд чи намалюють табличку, мають спиратися на чіткий зоровий образ задачі. Навіщо ж тоді малюнок?))) Про спортсменів не було жодного живопису))
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
02 April 2013
гииии :) я малюнок взагалі не використовувала ждя роздумів, тільки щоб мінусики намалювати, в кого там ошийники, хто спить, тощо.
мої педагогічні таланти - це окрема сумна тема, отже як це пояснювати дітлахам, не знаю :)
мої педагогічні таланти - це окрема сумна тема, отже як це пояснювати дітлахам, не знаю :)
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Беляночка
|
Имя: Наташа Группа: VIP пользователь Сообщений: 3321 Регистрация: 08.04.2011 Заходил(а): 05.03.2023 |
Город: Николаев Район: Центральный - Соляные Телефон: 097* |
Беляночка
VIP пользователь
02 April 2013
З собаками вирішила без проблем. Як і moonsun, шляхом таблички. Спортсменів - не подолала. В школу мабуть рано ? 
Накидайте ще таких задачок, дуже цікаво вирішувати
Накидайте ще таких задачок, дуже цікаво вирішувати
Говорят я — мамин хвостик, Мне без мамы — никуда! Ну скажите, разве можно, Без меня прожить полдня? С мамой рядом я на кухне, Вместе ходим по делам, И вдвоём с ней смотрим мультик, Делим грушу пополам! Хвостик мамин я любимый, Мама тоже без меня, Жить не может ни минуты, Без любимого хвоста !!!
Вера1690
Награды:
Вера1690
|
Имя: Віра Группа: VIP пользователь Сообщений: 12410 Регистрация: 04.01.2011 Заходил(а): 26.08.2019 |
Вера1690
VIP пользователь
02 April 2013 Цитата: #5898 Беляночка 02 April 2013, 15:56З собаками вирішила без проблем. Як і moonsun, шляхом таблички. Спортсменів - не подолала. В школу мабуть рано ?
Накидайте ще таких задачок, дуже цікаво вирішувати![]()
я подолала і тих і інших, але ж майже за добу
. Є якісь нормативи для дітей по терміну вирішення?
дружина олігарха
Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг
Слава Україні!
Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг
Слава Україні!
Тяпа
Семья:
Награды:
Тяпа
|
Имя: Наталия Группа: Хранитель форума Сообщений: 14438 Регистрация: 10.01.2011 Заходил(а): 23.09.2025 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 099 050 8599 |
Тяпа
Хранитель форума
03 April 2013
Ой, ой, що ж я тут наробила?
Показала задачку и сутки за комп не садилась, а тут народ мозги ломает 
В первую очередь давайте не будем придираться и договоримся, что, если ошейник явно не нарисован, то его нет )))
Да, на самом деле у нас в сборнике для подготовишки есть такое задание - покажи детей, которые не держат цветок. При этом некоторые из них держат руки за спиной ))) ... или в кармане. Тут уже ребенок должен понимать, куда цветок может уместиться, а куда нет.
Теперь про задачу - проведем спецкурс для родителей :) На самом деле она решается очень просто - можно и табличкой, как показала moonsoon, а можно просто в столбик. Только нужно обязательно отмечать варианты "может быть", а не только "да" и "нет".
В таком возрасте начертить таблицу для ребенка - непосильный труд (да и большинство дошкольников с таблицами не знакомо), поэтому делаем проще. Примерно так, только промежутки побольше:
Даша Бобик
Маша Шарик
Денис Белка
Антон Тузик
Теперь читаете условия и соединяете детей и собак такими линиями:
________ (точно да)
----------- (точно нет)
................ (возможно) - когда известно, что взял либо ту, либо другую собаку.
Когда все соедините, уже будет достаточно информации, чтобы продолжить делать выводы и решить.
Для желающих повторю задачу во вложении.
Показала задачку и сутки за комп не садилась, а тут народ мозги ломает 
В первую очередь давайте не будем придираться и договоримся, что, если ошейник явно не нарисован, то его нет )))
Да, на самом деле у нас в сборнике для подготовишки есть такое задание - покажи детей, которые не держат цветок. При этом некоторые из них держат руки за спиной ))) ... или в кармане. Тут уже ребенок должен понимать, куда цветок может уместиться, а куда нет.
Теперь про задачу - проведем спецкурс для родителей :) На самом деле она решается очень просто - можно и табличкой, как показала moonsoon, а можно просто в столбик. Только нужно обязательно отмечать варианты "может быть", а не только "да" и "нет".
В таком возрасте начертить таблицу для ребенка - непосильный труд (да и большинство дошкольников с таблицами не знакомо), поэтому делаем проще. Примерно так, только промежутки побольше:
Даша Бобик
Маша Шарик
Денис Белка
Антон Тузик
Теперь читаете условия и соединяете детей и собак такими линиями:
________ (точно да)
----------- (точно нет)
................ (возможно) - когда известно, что взял либо ту, либо другую собаку.
Когда все соедините, уже будет достаточно информации, чтобы продолжить делать выводы и решить.
Для желающих повторю задачу во вложении.
Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов
¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))
Тяпа
Семья:
Награды:
Тяпа
|
Имя: Наталия Группа: Хранитель форума Сообщений: 14438 Регистрация: 10.01.2011 Заходил(а): 23.09.2025 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 099 050 8599 |
Тяпа
Хранитель форума
03 April 2013 Цитата: #5898 tasha_84 01 April 2013, 15:11у меня ребёнок до икоты плакал когда попалась задача на 4 действия а они учили только на 2 или 3 уже не помню, он не верил мне что такое может быть и что решение кот мы с ним логически получили првильное т.к. в нём действий больше чем он привык((
А о каком ребенке идет речь? Под аватаром вижу 4-летнего. Это он решал? 
И задачки для него тоже?
И задачки для него тоже?
Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов
tasha_84
Семья:
tasha_84
|
Имя: tasha_84 Группа: VIP пользователь Сообщений: 2512 Регистрация: 08.11.2009 Заходил(а): 08.02.2016 |
tasha_84
VIP пользователь
03 April 2013 Цитата: #5898 Тяпа 03 April 2013, 11:01А о каком ребенке идет речь? Под аватаром вижу 4-летнего. Это он решал?
И задачки для него тоже?
))))
У мужа есть сын от первого брака - 12 лет)))
мой бы ещё на этапе чтения условия и попытке понять что я от него хочу разрыдался бы)))
Задачки для меня)) а то я уже атрофировалась в декрете))
У мужа есть сын от первого брака - 12 лет)))
мой бы ещё на этапе чтения условия и попытке понять что я от него хочу разрыдался бы)))
Задачки для меня)) а то я уже атрофировалась в декрете))
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013
Задача, яка розв"язується методом припущення.
Примітка: такі задачі містять твердження. Деякі з них істинні, деякі - хибні. У процесі розв"язання припускається істиність чи хибність одного з тверджень задачі. Якщо припущення суперечить умові - воно хибне. У такому випадку треба робити припущення далі, поки не знайдеться один можливий варіант розв"язання.
В автосервісі ремонтувалися машини "Ауді", "Вольво", "Нива". Їх власники - троє друзів: Орест, Володимир та Єгор. На запитання майстра, хто саме є власником кожної машини, вони відповіли так:
ОРЕСТ: Я власник Ауді.
ВОЛОДИМИР: Я не є власником Ауді.
ЄГОР: Я - не власник машини Вольво.
Хто є власником кожної з машин, якщо тільки один з друзів сказав правду?
Примітка: такі задачі містять твердження. Деякі з них істинні, деякі - хибні. У процесі розв"язання припускається істиність чи хибність одного з тверджень задачі. Якщо припущення суперечить умові - воно хибне. У такому випадку треба робити припущення далі, поки не знайдеться один можливий варіант розв"язання.
В автосервісі ремонтувалися машини "Ауді", "Вольво", "Нива". Їх власники - троє друзів: Орест, Володимир та Єгор. На запитання майстра, хто саме є власником кожної машини, вони відповіли так:
ОРЕСТ: Я власник Ауді.
ВОЛОДИМИР: Я не є власником Ауді.
ЄГОР: Я - не власник машини Вольво.
Хто є власником кожної з машин, якщо тільки один з друзів сказав правду?
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013
Правильно :)
Метод вилучення.
У відрядження до міста Івано-Франківська прибули троє працівників одного із заводів Києва - Мирон, Орест та Данило. Відомо, що кожний має одне із прізвищ: Іванців, Горбань, Самборський. Мирон - не Горбань. Син Ореста - п"ятикласник. Орест працює в механічному цеху, а Горбань у ремонтному. Донька Іванцева - першокласниця. Яке прізвеще кожного з відряджених?
Метод вилучення.
У відрядження до міста Івано-Франківська прибули троє працівників одного із заводів Києва - Мирон, Орест та Данило. Відомо, що кожний має одне із прізвищ: Іванців, Горбань, Самборський. Мирон - не Горбань. Син Ореста - п"ятикласник. Орест працює в механічному цеху, а Горбань у ремонтному. Донька Іванцева - першокласниця. Яке прізвеще кожного з відряджених?
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013
Щойно прочитала, що ця тема в розділі "Гумор")))
Ці задачі серйозні, чесно)
Ці задачі серйозні, чесно)
Alexandra
Семья:
Alexandra
|
Имя: Александра Группа: Активный пользователь Сообщений: 870 Регистрация: 21.02.2011 Заходил(а): 05.02.2015 |
Alexandra
Активный пользователь
06 April 2013
З собачками вийшло, хоча перші хвилин 15 я на них тупо дивилась
, зі спортсменами 15 хвилин не допомогли
, треба повернутись і розв"язати.. Хоча до школи ще час є, але якось незвично почуватись дурепою, тобто некомфортно
. А тепер ще 2 додались.. Треба вирішити, а потім на чоловікові експериментувати, як воно дитині пояснювати.. Трохи зраділа, що не тільки в мене сперва переляк від тих задачок
Допоможемо українським військовим!
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013 Цитата: #5898 alisa 06 April 2013, 21:10М – І
О – С
Д - Г
Так і є.
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013 Цитата: #5898 Alexandra 06 April 2013, 22:08З собачками вийшло, хоча перші хвилин 15 я на них тупо дивилась, зі спортсменами 15 хвилин не допомогли
, треба повернутись і розв"язати.. Хоча до школи ще час є, але якось незвично почуватись дурепою, тобто некомфортно
. А тепер ще 2 додались.. Треба вирішити, а потім на чоловікові експериментувати, як воно дитині пояснювати.. Трохи зраділа, що не тільки в мене сперва переляк від тих задачок
![]()
Зі спортсменами не гайте час, вердикт форуму: неповна умова задачі.
Ирина
Награды:
Ирина
|
Имя: Ирина Группа: VIP пользователь Сообщений: 6524 Регистрация: 08.01.2011 Заходил(а): 21.02.2018 |
Город: Николаев Район: Ленинский - ЮТЗ Телефон: 0987996800 |
Ирина
VIP пользователь
06 April 2013 Цитата: #5898 dina_barta 06 April 2013, 21:03Правильно :)
Метод вилучення.
вот тут я зависла
dina_barta
Семья:
Награды:
dina_barta
|
dina_barta
VIP пользователь
06 April 2013 Цитата: #5898 Ирина 06 April 2013, 22:41вот тут я зависла
Та ну, вона легка, намалюй табличку, або, як Тяпа радила, пунктиром)
Просматривают эту тему:
Forum