• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

провоз детей бесплатно СИДЯ в общественном транспорте

Tamara   
Активный пользователь   
27 October 2011 26302 250
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 10:38

возити на персональному траспорті? )))) от як повинен себе поводити дорослий хлопець 18-20 років, якщо йому потрібно кожного ранку користуватись маршруткою? він сідає в порожню, а через кілька зупинок вже поруч купа бабусь, жінок з дітьми, вагітних.....пояснювати всім, що він заплатив, а вони порушують правила безпеки? і сидіти слухати і дивитись на їх обурення? а він же не хам і єгоїст, а просто не заражений совком. довго нормальна людина це витримає? чи мовчки встати і вийти з маршрутки? чи встати і їхати стоячи, порушуючи правила, і стати частиною цього совка?
просто ніяк не можу забути, як тут на форумі говорили про те, що молодь ну геть не поважає жінок, людей похилого вііку і навіть дітей! і хто з них виросте, і хіба це чоловіки і т.п.

Ага-ага, шантажувати словом у нас вміють... Робити добро треба не тому, що хтось там інакше про тебе погано подумає. А тому (і тоді), коли сам так хочеш і вважаєш за потрібне. Так що в першу чергу я б вчила дітей дивитися на ситуацію ширше, а не просто вестися на суспільну думку. Це десь подібне до подачі милостині жербакам або до дарування айфонів дітям-сиротам - ой-ой-ой, вони бідненькі та нещасні, треба їм полегшити життя... А те, що цією наче доброю дією зараз ти зробиш більшу прикрість на майбутнє - хоч хтось задумується?

Якщо є правила, за якими в маршрутці повинні бути лише сидячі місця, - значить, хто зайде у повну маршрутку і згоден стояти, то це його проблеми. За бажанням (але не за обов'язком!) можна поступитися або ні.
Але якщо це трамвай чи тролейбус, де навіть на стінах правила вказані, що треба поступатися місцем вагітним, дітям, старим людям, інвалідам, - то це зовсім інша ситуація, і треба поступатися. Все дуже просто, якщо не влазити в плутанину людських стереотипів і залякувань.

А інакше можна дійти до маразму, як у мене якось ситуація була, - на міжміському маршруті, де їхати кілька годин, і я спеціально заплатила за дитину (тоді їй було близько 5-ти років, але я заплатила, щоб було зручно їхати), якась тітонька зайшла, коли вже місць не було, і спробувала було мою дитину подвинути. Звісно, це їй не вдалося, але сам підхід мені дуже "сподобався". Що, може, й на літаках та у потягах далекого сполучення теж треба місцями поступатися? urak:
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   10 August 2012
чуть не по теме, но тоже про маршрутки. На просьбу остановить маршрутку в неположенном (не на остановке) месте, водитель в Севастополе ответил: не вопрос 1200 грн (столько тогда стоила лицензия) и я остановлю ))

Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Заходил(а): 30.07.2018
Район: Корабельный - Октябрьское
Телефон: ---
Дикий Ёж
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 jozh 10 August 2012, 10:53

Ага-ага, шантажувати словом у нас вміють... Робити добро треба не тому, що хтось там інакше про тебе погано подумає. А тому (і тоді), коли сам так хочеш і вважаєш за потрібне. Так що в першу чергу я б вчила дітей дивитися на ситуацію ширше, а не просто вестися на суспільну думку. Це десь подібне до подачі милостині жербакам або до дарування айфонів дітям-сиротам - ой-ой-ой, вони бідненькі та нещасні, треба їм полегшити життя... А те, що цією наче доброю дією зараз ти зробиш більшу прикрість на майбутнє - хоч хтось задумується?

Якщо є правила, за якими в маршрутці повинні бути лише сидячі місця, - значить, хто зайде у повну маршрутку і згоден стояти, то це його проблеми. За бажанням (але не за обов'язком!) можна поступитися або ні.
Але якщо це трамвай чи тролейбус, де навіть на стінах правила вказані, що треба поступатися місцем вагітним, дітям, старим людям, інвалідам, - то це зовсім інша ситуація, і треба поступатися. Все дуже просто, якщо не влазити в плутанину людських стереотипів і залякувань.

А інакше можна дійти до маразму, як у мене якось ситуація була, - на міжміському маршруті, де їхати кілька годин, і я спеціально заплатила за дитину (тоді їй було близько 5-ти років, але я заплатила, щоб було зручно їхати), якась тітонька зайшла, коли вже місць не було, і спробувала було мою дитину подвинути. Звісно, це їй не вдалося, але сам підхід мені дуже "сподобався". Що, може, й на літаках та у потягах далекого сполучення теж треба місцями поступатися? urak:

Особенно умиляет - может,вы ребенка на руки возьмете? Обалдеть, наверное, если я купила ребенку отдельное место, то для этого есть какие-то причины????
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!

moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
Район: Центральный
moonsun
VIP пользователь
   10 August 2012
Так і я про те саме. Якщо людина свідомо погодилась їхати рачки - це її право і відповідальність. Завжди видно, коли людина змушена заскочити в першу ліпшу маршрутку, а коли втискається, тому що просто вважає це нормальним. У першому випадку може ще щось і поворухнеться, щоб поступитися вагітній, яка вскочила і тільки потім зрозуміла, що не сяде. В другому - сам собі велосипед.
Чому для мене має більше важити комфорт якихось чужих, ніж значущих коханих? Чому я маю наражати на ризик свого чоловіка чи дитину, щоб створити кращи умови для тих, хто з самого початку був згодний на будь-що, аби доїхати.
Так, зараз ми їздимо на своїх авто, але таке щастя триває менше року. До того я багато ходила пішки, годувала таксистів і сідала в маршрутки на кінцевих чи чекала на таку, де є вільні місця, закладаючи на це все додатковий час.
Зараз у свєму авто я завжди їжджу з ременем безпеки, вимагаю цього від всіх пасажирів, а дитина не могла дочекатися, коли зріст буде більший за 140 см, щоб їздити без бустера. Це все - теж про безпеку і ставлення до того, хто має її забезпечувати.
Гроші - один із засобів взаємодії з людьми. Тому за малого я плачу повну вартість, якщо "дитячій квиток" обмежує його права. Щоб він спокійно сидів в транспорті чи залі, спав на нормальному ліжку, а не розкладному чомусь на відпочинку і т. д. і т. ін. І це питання не стільки кількості грошей, які можеш витратити, а ставлення до процесу та пріоритетів. Навіть коли ми нашкрябували на маршрутку, ми або нашкрябували на 3 місця, або йшли пішки, але якщо їхаали, то сиділи так, щоб дитина була обличчям до до напрямку руху, а напроти сидів хтось з батьків, щоб схопити, якщо щось.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

mamatanya

mamatanya

Заходил(а): 15.06.2019
Телефон: 063 491 2019
mamatanya
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 jozh 10 August 2012, 10:53

все це так, але витримати це кожен день не всі здатні.
в мене школа була близько, інститут теж, якщо кудись далеко їхати - тато на машині може підкинути, і все в мене з головою було гаразд - і про правила безпеки, і про те, кому і коли треба поступитись, а кому ні.....все просто, коли це теорія, а коли почалась постійна практика легше пішки через все місто, ніж всі ці "розборки" витримувати
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 Дикий Ёж 10 August 2012, 11:03

Особенно умиляет - может,вы ребенка на руки возьмете? Обалдеть, наверное, если я купила ребенку отдельное место, то для этого есть какие-то причины????

Власне, так воно тоді і було, причому вона не мені сказала, а дитині типу "а ну давай сядь мамі на руки!", та ще й так впевнено. І це дурниця, звісно, що їхати було кілька годин, а це була зима, ми всі немаленькі в тих куртках зимових, купа сумок з собою, а дитина в мене ще й дорогу погано переносила тоді, її укачувало... Звісно, дитину треба на руки, сумки собі на голову, і отак напівзадушено їхати...
Про те, що сторонні люди взагалі не мають права щось там малій дитині наказувати при наявності поруч їх батьків, я вже мовчу...
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 moonsun 10 August 2012, 11:04
Так і я про те саме. Якщо людина свідомо погодилась їхати рачки - це її право і відповідальність. Завжди видно, коли людина змушена заскочити в першу ліпшу маршрутку, а коли втискається, тому що просто вважає це нормальним. У першому випадку може ще щось і поворухнеться, щоб поступитися вагітній, яка вскочила і тільки потім зрозуміла, що не сяде. В другому - сам собі велосипед.
Чому для мене має більше важити комфорт якихось чужих, ніж значущих коханих? Чому я маю наражати на ризик свого чоловіка чи дитину, щоб створити кращи умови для тих, хто з самого початку був згодний на будь-що, аби доїхати.
Так, зараз ми їздимо на своїх авто, але таке щастя триває менше року. До того я багато ходила пішки, годувала таксистів і сідала в маршрутки на кінцевих чи чекала на таку, де є вільні місця, закладаючи на це все додатковий час.
Зараз у свєму авто я завжди їжджу з ременем безпеки, вимагаю цього від всіх пасажирів, а дитина не могла дочекатися, коли зріст буде більший за 140 см, щоб їздити без бустера. Це все - теж про безпеку і ставлення до того, хто має її забезпечувати.
Гроші - один із засобів взаємодії з людьми. Тому за малого я плачу повну вартість, якщо "дитячій квиток" обмежує його права. Щоб він спокійно сидів в транспорті чи залі, спав на нормальному ліжку, а не розкладному чомусь на відпочинку і т. д. і т. ін. І це питання не стільки кількості грошей, які можеш витратити, а ставлення до процесу та пріоритетів. Навіть коли ми нашкрябували на маршрутку, ми або нашкрябували на 3 місця, або йшли пішки, але якщо їхаали, то сиділи так, щоб дитина була обличчям до до напрямку руху, а напроти сидів хтось з батьків, щоб схопити, якщо щось.

ні, це порушення правил безпеки. при аварії така людина не тільки сама постраждає, вона ще може налетіти на інших і завдати шкоди їм. я за жорсткі єкономічні покарання водіїв маршруток
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 jozh 10 August 2012, 11:07

Власне, так воно тоді і було, причому вона не мені сказала, а дитині типу "а ну давай сядь мамі на руки!", та ще й так впевнено. І це дурниця, звісно, що їхати було кілька годин, а це була зима, ми всі немаленькі в тих куртках зимових, купа сумок з собою, а дитина в мене ще й дорогу погано переносила тоді, її укачувало... Звісно, дитину треба на руки, сумки собі на голову, і отак напівзадушено їхати...
Про те, що сторонні люди взагалі не мають права щось там малій дитині наказувати при наявності поруч їх батьків, я вже мовчу...

У нас в обычной маршрутке также было, я ехала с двумя собственными детьми, беременная, и еще дочка подруги ехала, за всех детей было оплачено, дочка и подружка сидели сзади меня, тут зашли две бравые приятельницы, лет так по 50, и зычным голосом потребовали у детей встать, чтобы они сели. Просто в одно мгновение дети были подняты и я даже не успела сообразить, что произошло, как дети оказались стиснутыми, при этом до поручня они не достают, а на креслах нет ручек. Так как нам оставалось две остановки, я уже не стала поднимать скандал, но очень хотелось.

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 11:04

все це так, але витримати це кожен день не всі здатні.
в мене школа була близько, інститут теж, якщо кудись далеко їхати - тато на машині може підкинути, і все в мене з головою було гаразд - і про правила безпеки, і про те, кому і коли треба поступитись, а кому ні.....все просто, коли це теорія, а коли почалась постійна практика легше пішки через все місто, ніж всі ці "розборки" витримувати

А жити за власною думкою і велінням своєї власної совісті взагалі складніше, ніж пливсти за течією натовпу.
Якщо вже говорити про виховання дітей, - то це основне, чого я бажаю навчити своїх дітей - вміти свідомо будувати своє життя за власною думкою, прислухаючись до власного розуму і серця. А не просто "бути слухнями дітками", от коробить мене від цієї "слухняності". Бо сьогодні вони милі слухняні дітки, що не включають власну голову, а просто роблять, що їм кажуть... а завтра виростає електорат саме такий, як треба (у негативному смислі)...

ribak

Заходил(а): 17.09.2020
Телефон: 0677472259, 0990985150
ribak
VIP пользователь
   10 August 2012

Ну я считаю, что в маленьких маршрутках действительно по правилам не должно быть стоячих пассажиров, поэтому все обиженные пусть обижаются на себя, еще на что-то.Никто не должен рисковать жизнью просто потому, что кто-то не стал ждать следующую маршрутку.Правда, на некоторых оставновках просто нереально дождаться определенную маршрутку с сидячими местами, до конечной далеко(чтобы ехать сидя), люди лезут как угодно, но это их решение, сама так тоже ездила , но ни накого не обижалась.Правда, и не видела, чтобы пожилые люди в маленьких маршрутках обижались, что им не уступили место.
Если говорить за троллейбус и трамвай, то там есть места сидячие и стоячие, согласно правилам.Ну лично мне не тяжело, если я без детей и нормально себя чувствую, уступить место пожилому человеку, даме с ребенком, беременной."Совок" это или не "Совок", но лично меня такая позиция устраивает.Я и не буду возражать, если с определенного возраста мой ребенок уступит место в таком виде транспорта место .Ну подъедет в трамвае пару остановок стоя, пусть будет так.А в маршрутке конечно только сидя пусть едет.
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   10 August 2012
а як ви ставитесь до такого, коли в трамваї мамі з 2-3-річною дитиною пропонують взяти її дитину собі на руки, щоб безпечніше було? точніше одразу кажуть дитині: "йди до мене на ручки"?
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 11:17
а як ви ставитесь до такого, коли в трамваї мамі з 2-3-річною дитиною пропонують взяти її дитину собі на руки, щоб безпечніше було? точніше одразу кажуть дитині: "йди до мене на ручки"?

ой, а у меня сын не идет на руки к чужим))) И тогда мы едем стоя все). Но я редко езжу стоя, если оооочень нужно и нет другого выхода. Если уж я зашла в такую маршрутку с ребенком, то буду благодарна, даже если его посадят к себе на руки, уже легче. Ну, если нет, то нет. Это же был мой осознанный выбор.

ribak

ribak
VIP пользователь
   10 August 2012

Согласна в Вами.
Спасибо и это предложение, ведь уступать мне никто место не обязан, ну а так хоть что-то предложили.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 11:17

Коли прямо до дитини звертаються - не подобається. Я взагалі проти, щоб до маленьких дітей зверталися, минуючи їх батьків.
А так - сама завжди запитую у дорослого, хто там з дитиною, - може, дитину на руки взяти? Інколи погоджуються, а інколи й ні, в тому числі причиною буває й те, що дитина до чужого на руки не піде. І це теж правильно, вважаю. Буває також, що на руки не йде, але можна трохи посунутися (бо я й сама неширока тьотя , а якщо на двох сидіннях двоє нешироких, то тим паче ), і вона поруч спокійнісінько може вміститися, все ж легше.

ribak

ribak
VIP пользователь
   10 August 2012

Понравилось выражение.Не все , что было при "совке". так уж плохо.И не все сейчас, когда растят "потребителя", так хорошо.Мое личное субъективное мнение.Все зависит от ситуации и здравого смысла.А то в погоне за веяниями можно и себя потерять.
mamatanya

mamatanya

mamatanya
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 ribak 10 August 2012, 11:28

Согласна в Вами.
Спасибо и это предложение, ведь уступать мне никто место не обязан, ну а так хоть что-то предложили.

а мені це не подобається. головою розумію, що так безпечніше, тому погоджуюсь, але і дитині бачу, це не подобається, а протестувати чомусь соромиться. і дивится на мене, як на зрадницю.
я вважаю, що якщо хочешь зробити добре діло, то зроби - пусти маму з дитиною. або не роби цього взагалі, якщо є на то в тебе свої причини.
одного разу зайшла так в трамвай (треба терміново їхати, а місць нема. зі мною старша 2 років і мала десь місяця 2 їй тоді було). я й пікнути не встигла, а старшу вже якасть тітонька підхопила і собі на коліна, а потім вже мені розповідає, що вона мені вирішила допомогти ще й всю дорогу з сусідкою обговорювали, як це дітей бідних в якійсь тряпці носять (це про молодшу в слінгу). добре, що їхати треба було дві зупинки, то я вирішила промовчати, щоб старша нормально доїхала
Morkovka

Morkovka

Заходил(а): 12.08.2021
Район: Ленинский
Телефон: 063 137 00 04
Morkovka
VIP пользователь
   10 August 2012
Соглашусь с теми, кто считает, что если человек заходит в маршрутку стоя-это его личная ответственность. Я просто НЕНАВИЖУ ездить стоя, у меня плохой вестибулярный аппарат, я боюсь за свою сумку, одежду, обувь, я невысокого роста и при моих 24, все считают, что мне 16 и считаю свои долгом меня пнуть. Стараюсь не ездить стоя, у меня это получаеться достаточно успешно, знаю приблизительное время, когда моя маршрутки идёт практически пустая, ехать далеко, поэтому комфорт мне важнее. Просто люди у нас не умею уважать друг друга, я заметила, что водители стали более вежливыми, но пассажиры Меня расстраивает человеческое хамство, все меня принимают за ребёнка и считают своим долгом в маршрутке "ТЫкнуть", "деточка", "девочка" и иже с ними. беременным уступаю всегда и удивляюсь их искренней благодарности, как-будто подвиг совершила. Да,я всегда стремлюсь занят освободившееся возле меня место, не пропуская перед собой "тётю" на 10 лет старше, потому что она только зашла, а я уже пол города стоя еду. Не всегда уступаю место маме с дитёнком, провоцируя своим поведением уступить мужчин. Всё чаще сталкиваюсь с хамством людей по-старше по отношению к молодёжи (в моём случае- к подросткам ), просиш веееежливо "тётю": убрать сумку с моей ноги, не стваить мне локти на голову, на класть мне грудь на голову, не царапать меня своей сумкой и тыды(список бесконечный)-сталкиваюсь с таким потоком грязи, негатива и хамства, что хочется удавиться....(причём это отнситься как к забитым маршруткам, так и к практически пустым, меня вычисляют и обязательно ОДНА стоящая тётя на всю маршрутку нависнет именно надо мной)
У нас видимо принцип жизни такой "пни нижнего, насри на ближнего"
З, Ы, извините если офф, не отошла от утренней поездки в маршрутке на работу, а тут такая тема...
tasha_84

tasha_84

Заходил(а): 08.02.2016
Район: Центральный - Соляные
tasha_84
VIP пользователь
   10 August 2012

мабуть я занадто нервова але мене дратують такі пропозиції... не переношу коли сторонні люди торкаються моїх дітей
а ще ненавиджу коли я вже схопила коляску і виходжу з транспорту а хтось згадує що він чоловік і раптово смикає ""щоб допомогди а я при цьому випадаю з дитиною та коляскою в кращому випадку на коліна
Нява Малика

Нява Малика

Заходил(а): 07.02.2026
Телефон: 063 999 00 33
Нява Малика
VIP пользователь
   10 August 2012
Цитата: #7568 Morkovka 10 August 2012, 11:41
Соглашусь с теми, кто считает, что если человек заходит в маршрутку стоя-это его личная ответственность. Я просто НЕНАВИЖУ ездить стоя, у меня плохой вестибулярный аппарат, я боюсь за свою сумку, одежду, обувь, я невысокого роста и при моих 24, все считают, что мне 16 и считаю свои долгом меня пнуть. Стараюсь не ездить стоя, у меня это получаеться достаточно успешно, знаю приблизительное время, когда моя маршрутки идёт практически пустая, ехать далеко, поэтому комфорт мне важнее. Просто люди у нас не умею уважать друг друга, я заметила, что водители стали более вежливыми, но пассажиры Меня расстраивает человеческое хамство, все меня принимают за ребёнка и считают своим долгом в маршрутке "ТЫкнуть", "деточка", "девочка" и иже с ними. беременным уступаю всегда и удивляюсь их искренней благодарности, как-будто подвиг совершила. Да,я всегда стремлюсь занят освободившееся возле меня место, не пропуская перед собой "тётю" на 10 лет старше, потому что она только зашла, а я уже пол города стоя еду. Не всегда уступаю место маме с дитёнком, провоцируя своим поведением уступить мужчин. Всё чаще сталкиваюсь с хамством людей по-старше по отношению к молодёжи (в моём случае- к подросткам ), просиш веееежливо "тётю": убрать сумку с моей ноги, не стваить мне локти на голову, на класть мне грудь на голову, не царапать меня своей сумкой и тыды(список бесконечный)-сталкиваюсь с таким потоком грязи, негатива и хамства, что хочется удавиться....(причём это отнситься как к забитым маршруткам, так и к практически пустым, меня вычисляют и обязательно ОДНА стоящая тётя на всю маршрутку нависнет именно надо мной)
У нас видимо принцип жизни такой "пни нижнего, насри на ближнего"
З, Ы, извините если офф, не отошла от утренней поездки в маршрутке на работу, а тут такая тема...

Возможно Вы и не поверите, но подавляющее большинство людей ненавидят ездить стоя :-) Или просто не любят. Или им тоже тяжело и неудобно :-)
Меня часто спрашивают: "Как ты все успеваешь с двумя детьми. В чем секрет?". Мой секрет прост - я нихрена не успеваю. 
moonsun

moonsun

Заходил(а): 20.10.2017
moonsun
VIP пользователь
   10 August 2012
У тому транспорті, який може перевозити пасажирів, що стоять, все зрозуміло. Є місця для пасажирів з дітьми, вагітних і т.д. В такому транспорті поступитися місцес не означає наразити себе на небезпеку. Я завжди була проти того, щоб хтось чужий торкався моєї дитини. Сама з огидою згадую, як мене намагалися зручно всадити до себе якісь чужі тітки, міцно тримали, тобто передавлювали, чи навпаки я бовталася, майже падаючи, а схопитися за чужу тітку було незручно. Одна з найнеприємніших згадок за життя.
Я не впевнена, що це безпечніше. Якщо мою дитину затисне між спинкою переднього сидіння і кимось важким, що в цьому безпечного? Хто там що скаже або подумає - особисті радощі автора згодна, що головне - навчити дитину думати і розуміти, що керує його діями, а не бути автоматом, яким керує чиясь думка, щось там прийняте в якихось колах і т. ін. Дитина має бути чемною, тому що вона доброзичлива, а не тому, що боїться чиєїсь оцінки, проте і дати відсіч нахабам незалежно від їхнього віку теж має вміти.
В великому транспорті на мою думку люди середнього віку мають поступатися і малим і старим, бо останні слабші і можуть не зорієнтуватись з необхідною швидкістю. А ставити дитину постояти, щоб людина похилого віку присіла, якщо поруч сидять молоді люди - не погоджусь.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.

Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.

Просматривают эту тему:

Forum