- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
провоз детей бесплатно СИДЯ в общественном транспорте
Активный пользователь
27 October 2011
26313
250
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
09 August 2012
У випадку із дитиною, яка їде сама, це питання безпеки - дитина повинна тільки сидіти і міцно триматись. В забитій маршрутці при різкому гальмуванні люди попадають на дитину. Доросла людина після такого може просто постраждати, а 10-тирічна дитина після падіння на неї 80-тикілограмового дядечки може і загинути.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Orchid
Семья:
Награды:
Orchid
|
Имя: Яна Группа: VIP пользователь Сообщений: 3111 Регистрация: 21.02.2010 Заходил(а): 17.01.2021 |
Orchid
VIP пользователь
09 August 2012 Цитата: #7568 alisa 09 August 2012, 19:58У випадку із дитиною, яка їде сама, це питання безпеки - дитина повинна тільки сидіти і міцно триматись. В забитій маршрутці при різкому гальмуванні люди попадають на дитину. Доросла людина після такого може просто постраждати, а 10-тирічна дитина після падіння на неї 80-тикілограмового дядечки може і загинути.
Згодна! А також, мені здається, доросла людина скоріш зорієнтується та втримається на ногах, а дитина може впасти і вдаритися, навіть, якщо зверху ніхто не впаде.
Тяпа
Семья:
Награды:
Тяпа
|
Имя: Наталия Группа: Хранитель форума Сообщений: 14438 Регистрация: 10.01.2011 Заходил(а): 23.09.2025 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 099 050 8599 |
Тяпа
Хранитель форума
09 August 2012 Цитата: #7568 happy2look 09 August 2012, 19:16
вот теперь вопрос! ребенок маленький,понятно: если заплатила за двоих, то дабы ребенка приучать к хорошему - или берем его на руки, или сама уступаю место. а вот если ребенку больше 7 лет? едет он в школу с ранцем тяжеленным в забитой маршрутке с мамой. как тут быть? уступить самой место или поднять ребенка? как правильно дитя воспитывать? уступить место старшим надо.
или ещё: ребенок сам едет в школу с ранцем опять же тяжеленным, его жалко, будет стоять, а его все ещё и пихать будут (бывают таааааааакииииие забитые маршрутки, там даже на ногах удержаться не возможно). НО и уступать старшим надо! как тут ребенка учить? учить уступать или жалеть его? вот ломаю голову, не понимаю. это проблема многих мамочек у меня на работе...
Согласна с теми, кто отписался выше, и еще не поняла, причем тут ранец тяжеленный? Надеюсь, не предполагается, что ранец остается на спине? Ребенок может и должен его снять в транспорте.
Когда загоняют в угол, можно стать биссектрисой, опуститься до медианы, веря в то, что третьего не дано. А оно есть, и зовут её – высота. (с) А.Попов
¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))
¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ 'ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ))
Kori
Семья:
Награды:
Kori
|
Имя: Ольга Группа: Помощник на форуме Сообщений: 5588 Регистрация: 11.01.2011 Заходил(а): 17.04.2025 |
Kori
Помощник на форуме
09 August 2012 Ох уж эти ранцы на спинах школьников!!!!!!!!! Это больной вопрос. Мамочки, ПОЖАЛУЙСТА, учите деток снимать ранцы перед входом в маршрутку. Так удобнее и деткам, и остальным пассажирам.
Мне всегда 18... Все остальное – стаж!
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
mamatanya
Награды:
mamatanya
|
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 063 491 2019 |
mamatanya
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 alisa 09 August 2012, 19:58У випадку із дитиною, яка їде сама, це питання безпеки - дитина повинна тільки сидіти і міцно триматись. В забитій маршрутці при різкому гальмуванні люди попадають на дитину. Доросла людина після такого може просто постраждати, а 10-тирічна дитина після падіння на неї 80-тикілограмового дядечки може і загинути.
а яка різниця сама дитина їде чи з батьками? виходить, що дитина ніколи і нікому не повинна поступатися місцем. а коли вже повинна? після повноліття?
а як вчити доброті та вічливості? власним прикладом, але з забороною робити так самому до того, як паспорт отримає?
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
10 August 2012 Виходить не повинна. Під час аварії в маршрутці на швидкості десь 20-25 км на годину я сиділа і в результаті мала розбитий лоб. Хлопець, який стояв біля дверей, став реально подушкою для тих, хто стояв в проході. Я точно бачила, що в нього зламана рука і явно була травма голови. Це був міцний такий хлопець років 20-22. А якби там стояла дитина?
Я більше не заходжу в маршрутку, де немає місць. Навіть якщо дуже поспішаю. Цього ж буду вимагати від дитини. Доки маршрутки будуть працювати в тому вигляді і на тих засадах, що і зараз, я буду вчити дитину поступатись місцем тільки у виняткових ситуаціях. Доросла людина, що входить у маршрутку, сама приймає рішення їхати стоячі і ризикувати своїм життям. Навіть гіпотетично чужа дитина не повинна ризикувати відповідати за її рішення.
Ан_нА
Семья:
Ан_нА
|
Имя: Анна Группа: VIP пользователь Сообщений: 2413 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 02.12.2017 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 066-382-80-53 |
Ан_нА
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 00:06
а яка різниця сама дитина їде чи з батьками? виходить, що дитина ніколи і нікому не повинна поступатися місцем. а коли вже повинна? після повноліття?а як вчити доброті та вічливості? власним прикладом, але з забороною робити так самому до того, як паспорт отримає?
Я вам открою секрет, что уступают место только в странах "бывшего Союза" - нас так научили и это сидит у нас в головах. Мы когда ехали в трамвае в Дрездене и зашли дети со школы, они сели где были места и никто не встал и не уступил место за весь проезд, а ехали мы очень долго. Я не говорю, что это правильно, хотя мне за всю беременность 1 раз место уступили и то после того, как водитель крикнул на весь автобус: "Мне что самому место уступить?". Я старалась или не ездить в полных маршрутках, или ездила, но понимала чем я рискую. Мое мнение: в нашей стране вряд ли кто Вам оплатит лечение и Вашему ребенку. Так что тут дело не в доброте и вежливости.
Так хочется быть слабой женщиной, но то кони скачут, то
избы горят 
Мой блог: http://a- berina.blogspot.com/

Мой блог: http://a- berina.blogspot.com/
ribak
|
Имя: Ирина Группа: VIP пользователь Сообщений: 1317 Регистрация: 21.01.2011 Заходил(а): 17.09.2020 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 0677472259, 0990985150 |
ribak
VIP пользователь
10 August 2012 Ну да, мы в детстве уступали места старшим, нас так учили.Но ездили мы на троллейбусах и трамваях, больших автобусах.Обратите внимание, в этих видах транспорта есть поручни даже на креслах, ребенок может стоять и крепко держаться, да и едут трамвайчики и троллики неспеша, движение начинается плавно.А что сейчас на дорогах?Водители маршруток "летят" в погоне за очередной гривной,не успел зайти, уже рванул, во многих маршрутках мягкие сиденья, держаться за них неудобно, только вверху планка, ребенок до нее не дотянется.Есть маршрутки с очень узким проходом(было таких много на маршруте № 10), не перевариваю их, если там стоишь, то постоянно тебя пинают все проходящие.Ребенка там вообще затрут.
Да и вообще парадокс-в машине ребенок должен сидеть строго в кресле с ремнями(согласно правилам дорожного движения, тема вроде даже тут обсуждалась)) , а в маршрутке с бешенным водителем-стоять в проходе.
Понимаю мамочек, переживающих за здоровье детей .Ужасный транспорт.
mamatanya
Награды:
mamatanya
|
Имя: mamatanya Группа: VIP пользователь Сообщений: 8122 Регистрация: 17.04.2010 Заходил(а): 15.06.2019 |
mamatanya
VIP пользователь
10 August 2012
я догадывалась, что это наша "совковая" привычка
я полностью согласна с тем, что на наших дорогах, с нашим транспортом и водителями безопасно только дома сидеть и близко к ним не приближаться
но вот опять же - обсуждали, как молодые и наглые ни старикам ни беременным места не уступят, но это же и есть вчерашние дети, которых учили думать о своей безопасности, а не о чужой.
вот из-за этих всех вопросов я общественный транспорт ненавижу лютой ненавистью и стараюсь не пользоваться без самой крайней необходимости
я полностью согласна с тем, что на наших дорогах, с нашим транспортом и водителями безопасно только дома сидеть и близко к ним не приближаться
но вот опять же - обсуждали, как молодые и наглые ни старикам ни беременным места не уступят, но это же и есть вчерашние дети, которых учили думать о своей безопасности, а не о чужой.
вот из-за этих всех вопросов я общественный транспорт ненавижу лютой ненавистью и стараюсь не пользоваться без самой крайней необходимости
*Elena*
Семья:
*Elena*
|
Имя: ЕЛЕНА Группа: Активный пользователь Сообщений: 458 Регистрация: 30.08.2011 Заходил(а): 23.05.2017 |
*Elena*
Активный пользователь
10 August 2012
я конечно за то что бы уступал мой сын, но 1- только беременным и пожилым (пока деток не беру если с таковыми заходят усаживаем их вдвоём), 2-всегда оплачиваю место (хоть ему 5), 6-оцениваю ситуацию с водителем (мы ждёём маршрутку со свободными местами, если сели где всё забито, то почему то мне с грудным ребёнком и сыном никто не уступает, правда мне и не надо если я зашла в забитую , то понимала что буду ехать стоя, почему мы дождавшись пустую, потом должны уступать, мне его на голову садить????,(но честно беременных как вижу вставала даже с 4 месячной манюней, так как её бедную в живот все пинали , а потом ой извините не видели, моя хоть пнуть могла , да и заметить её несложно)
Ногтевой сервис, Ресницы. Работаю с 2003 года, принимаю район пл. Победы (на дом не выезжаю). Благодарю за Ваше доверие.
http://vk.com/elena_zelenina
http://odnoklassniki.ru/alesyapti4ka.zeleninaosadchaya
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 01:11я догадывалась, что это наша "совковая" привычка![]()
я полностью согласна с тем, что на наших дорогах, с нашим транспортом и водителями безопасно только дома сидеть и близко к ним не приближаться![]()
вот из-за этих всех вопросов я общественный транспорт ненавижу лютой ненавистью и стараюсь не пользоваться без самой крайней необходимости![]()
Молоді і зухвалі виховуються аж геть не на одних прикладах не поступатися місцем старших, особливо рахунок власної безпеки. Так що не переживайте.
Якщо у дитини є досить прикладів турботи про інших, тим паче розумної турботи, то все буде в порядку. А варіанти типу "віддати сторонній людині останню сорочку, а самому сидіти і замерзати" мені ніколи не подобались - бо це вже не доброта, а відсутність клепки в голові.
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
mamatanya
Награды:
mamatanya
|
mamatanya
VIP пользователь
10 August 2012 а чому, наприклад, 20-річний хлопець повинен думати про безпеку вагітної, яка полізла в повну маршрутку? тоді знов повертаємось до того, що ніхто нікому не повинен поступатись
хоча якщо вже так стоїть питання, то і стояти в маленьких маршрутках проти правил безпеки, і великі не повинні бути забитими під самий дах.
Дикий Ёж
Награды:
Дикий Ёж
|
Имя: Маргарита Группа: VIP пользователь Сообщений: 7593 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 30.07.2018 |
Город: Николаев Район: Корабельный - Октябрьское Телефон: --- |
Дикий Ёж
VIP пользователь
10 August 2012
А у меня их двое и пузо, на руках сидит младший, а за старшую плачу. И постоянно в маршрутке конфликты - обязательно найдется бравая бабушка, на которой, простите, пахать и пахать, и начинает моего ребенка поднимать, чтобы ей место уступили. То, что полмаршрутки, простите, боровов молодых сидит, ничего, моего ребенка нужно поднять. Я раньше как-то стеснялась, иногда могла промолчать, но теперь уже не молчу - я место оплатила, ждите маршрутку со свободными местами. А то мой ребенок должен стоять и по маршрутке его мотылять будет. Дети не должны стоять в транспорте, а взрослые, залезая в полную маршрутку, априори готовы к тому, что будут стоять, а не к тому, что нужно поднять слабого и маленького.
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
10 August 2012
Я займаю у цих питаннях егоїстичну і прагматичну позицію - кожен сам повинен забезпечувати собі комфорт та безпеку. Згодна, що "совок" привчив до переповненного транспорта, де треба поступатися місцем, адже варіантів інших не було - наступний автобус прийде десь за годинку, з роботи за запізнення звільнять, ще й посадити можуть як дармоїда. В гостинній, на званій вечері молодь має впевнетись, що всі літні та поважні зручно влаштовані, і тільки потім займати місця - ось це ввічливо, а висіти на поручні і товктися у проході - це совок.
Щодо ранців на спині - так, неприємно об них битися, але навіщо носити ранець, якщо тримаєш його за ручку? Якщо дитина сидить, її сумка нікому не заважає, а якщо стоїть чи йде, то нехай робить це з рівною спиною і вільними руками - ціліша буде. А ще я дуже добре пам'ятаю чарівне відчуття, коли ти з одного боку, твоя рука з ранцем з іншого, а між вами натовп, тебе штовхають в один бік, сумку в інший, всіх твоїх "дозвольте, перепрошую" не чують чи ігнорують, і тільки коли ти рванеш на себе сумку, тебе помітять і обкладуть в 3 поверхи за нечемність.... Бррррр, ненавиджу совок і натовп.
Машрутки будуть їздити набитими, поки пасажири згодні рачки їхати. КОли я ще користувалася маршрутками, неоднаразово дивувалася, що на кінцевій новий автобус стоїть, поки не займуть вся місця, потім стоїть ще, і літні люди заходять і починають "всім своїм видом чекати", коли їм поступляться місцем, хоча он, у 20 метрах стоїть наступна, яка поїде за 15-20 хвилин, і там можна сісти.
upd
По темі
Так, дитина має право їхати сидячи; ні, водій не зобов'язаний возити дитину безкоштовно; батьки зобов'язані забезпечити безпеку дитини, тому повинні слідкувати, щоб дитина їздила тільки сидячи.
Щодо ранців на спині - так, неприємно об них битися, але навіщо носити ранець, якщо тримаєш його за ручку? Якщо дитина сидить, її сумка нікому не заважає, а якщо стоїть чи йде, то нехай робить це з рівною спиною і вільними руками - ціліша буде. А ще я дуже добре пам'ятаю чарівне відчуття, коли ти з одного боку, твоя рука з ранцем з іншого, а між вами натовп, тебе штовхають в один бік, сумку в інший, всіх твоїх "дозвольте, перепрошую" не чують чи ігнорують, і тільки коли ти рванеш на себе сумку, тебе помітять і обкладуть в 3 поверхи за нечемність.... Бррррр, ненавиджу совок і натовп.
Машрутки будуть їздити набитими, поки пасажири згодні рачки їхати. КОли я ще користувалася маршрутками, неоднаразово дивувалася, що на кінцевій новий автобус стоїть, поки не займуть вся місця, потім стоїть ще, і літні люди заходять і починають "всім своїм видом чекати", коли їм поступляться місцем, хоча он, у 20 метрах стоїть наступна, яка поїде за 15-20 хвилин, і там можна сісти.
upd
По темі
Так, дитина має право їхати сидячи; ні, водій не зобов'язаний возити дитину безкоштовно; батьки зобов'язані забезпечити безпеку дитини, тому повинні слідкувати, щоб дитина їздила тільки сидячи.
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
Україні фактично оголошено війну. Кожний, хто підтримує словом і ділом країну-агресора, РФ, є військовим злочинцем. Ваша, зрадники, точку зору є підставою для неповаги, ненависті і всіх інших почуттів і дій, на які нормальний громадянин держави здатний до нападників і їхніх прибічників.
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
10 August 2012 де там, за 5-7 хвилин поїде, а все одно заходять стоячи.
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 09:21
а чому, наприклад, 20-річний хлопець повинен думати про безпеку вагітної, яка полізла в повну маршрутку? тоді знов повертаємось до того, що ніхто нікому не повинен поступатисьхоча якщо вже так стоїть питання, то і стояти в маленьких маршрутках проти правил безпеки, і великі не повинні бути забитими під самий дах.
Взагалі-то за правилами так і є.
Але в нас, як завжди, у гонитві за зайвою гривнею або за економією часу на це уваги не звертають...
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
mamatanya
Награды:
mamatanya
|
mamatanya
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 jozh 10 August 2012, 09:46
Взагалі-то за правилами так і є.![]()
![]()
![]()
Але в нас, як завжди, у гонитві за зайвою гривнею або за економією часу на це уваги не звертають...
я ж про це і кажу
куди подіти "совок", якщо він в голові?
moonsun
Награды:
moonsun
|
Имя: Аля Группа: VIP пользователь Сообщений: 3018 Регистрация: 03.11.2009 Заходил(а): 20.10.2017 |
moonsun
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 mamatanya 10 August 2012, 09:56
я ж про це і кажукуди подіти "совок", якщо він в голові?
З себе потроху вишкрябувати, а дитину одразу на заражати
Перемогла в собі толерастію. Відверто не поважаю тих, хто бажає нашим дітям і онукам того, від чого страждали наші батьки і діди. Зневагу проявляю у будь-який незаборонений законодавством і правилами форуму спосіб. Роблю це навмисно і з задоволенням.
mamatanya
Награды:
mamatanya
|
mamatanya
VIP пользователь
10 August 2012 Цитата: #7568 moonsun 10 August 2012, 10:01
З себе потроху вишкрябувати, а дитину одразу на заражати![]()
возити на персональному траспорті? )))) от як повинен себе поводити дорослий хлопець 18-20 років, якщо йому потрібно кожного ранку користуватись маршруткою? він сідає в порожню, а через кілька зупинок вже поруч купа бабусь, жінок з дітьми, вагітних.....пояснювати всім, що він заплатив, а вони порушують правила безпеки? і сидіти слухати і дивитись на їх обурення? а він же не хам і єгоїст, а просто не заражений совком. довго нормальна людина це витримає? чи мовчки встати і вийти з маршрутки? чи встати і їхати стоячи, порушуючи правила, і стати частиною цього совка?
просто ніяк не можу забути, як тут на форумі говорили про те, що молодь ну геть не поважає жінок, людей похилого вііку і навіть дітей! і хто з них виросте, і хіба це чоловіки і т.п.
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
10 August 2012
Я почти 3 года жила в Севастополе. Там были маршрутки, типа Богданов, где ездят стоя. Но массово - небольшие микроавтобусы. причем, если у нас массово это Газели, то в Севастополе - Мерседесы и форды.
так я к чему, стоя в маршрутках не едут, не заходят, и водитель не берет (ну бывает, ну оччень редко).
И все везде успевают. Уважают, сидят и не падают.
Это в наших головах..
так я к чему, стоя в маршрутках не едут, не заходят, и водитель не берет (ну бывает, ну оччень редко).
И все везде успевают. Уважают, сидят и не падают.
Это в наших головах..
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
Просматривают эту тему:
Forum