onp2008 Рукодельница
19 February 2014
це пост активної форумчанки із зелененького сайту:
Провели більш-менш корисний день і без плачу.
Поїхали ми на Майдан на маршрутці, вона йде як раз до рогу Хмельницького з Хрещатиком, тобто до першої барикади на Хрещатик. Добре, що не поїхали на своїй машині, бо не відомо щоб було з нами і машиною, бо всі підїзди до Майдану перекриті ДАЇ, зупиняють практично усі машини в сторону центру. Закупили їжі, ліків, моя сусіди - сімейна, доречі доктора фізмат наук, зварили 7 літрів картоплі з м’ясом. В маршрутці їхали усі наші:)
На Майдані просто пекло, несла пакети і плакала:( Без сліз просто неможливо дивитися. На Грушевського то було просто розминка, на Майдані - пекло і дійсно страшно.
Дуже багато жінок, усі несли їжу. Стільки їжи на Майдані я ще не бачила. Їжу ми понесли через весь Майдан, потім вийшли за Укрдомом і пішли наверх до Михайлівської. Ось там я ї зупинилася, була волонтером на польовій кухні. Наш народ дійсно непереможний! Кожні 2-3 хвилини люди підносили каструлями і трилітровими банками рідкі страви, каструлі каш з мясом, літрами молоко. Ми вже не знали куди його ставити...Я знайшла якогось студента-монаха і запитала де можна кухню знайти, щоб позносити туди рідкі страви а надвечір розігріти їх. Мене завели на кухню і жіночки, які там працюють у монастирі на кухні, погодилися складувати туди їжу. Дуже багато завезли ковдр теплих, пледів, при цьому 70% це були нові речі. У ФБ написали, що потрібні столи – їх також приносили люди і багато:)
Приходить чоловік і каже, куди нести 100 літрів молока і 50 літрів меду, а ще у них 2 виварки гречаної каші з мясом:))))
І так кожні 5 хвилин! Прийшла вагітна дівчина, питає - чим допомогти, що піти приготувати їсти?
Ми з дівчатами поховали на кухню надцять літрів супу, каш і т.п., жіночки обіцяли потім його передивитися, щоб воно не прокисло і зранку розігріти. Коли вже йшли додому, біля 18 вечора, на територію Собору приїхала швидка… В самому Соборі розташували імпровізований госпіталь.
Людей нереально багато і на Михайлівській площі і на самому Майдані. Дівчатка, розносять на Майдані їжу.
Поверталися додому після 18 вечора, познайомилися в маршрутці з фотографом, він показав свої фотки, виявилося що це дуже відомий фотограф, його фото по всьому інтернету з Грушевського:)
Бачили на Майдані Фаріон і Андрія Шевченка, стояли собі між людьми.
Додому приїхала голодна і змерзла, але спокійна і щаслива, що не ревіла дома перед компом, а реально допомогла хоть трішки.
Слава нашій Україні і бережи нас Бог!