Ви спочатку визначіться: так у дитини є потреба у гуртках чи ні? Саме у дитини, а не у мами. Є зайвий вільний час чи ні? Нудьгує від незайнятості чи ні? А то якесь протиріччя у Ваших словах: з одного боку, треба підганяти (тобто дитина фактично свою увагу геть на інше направляє), а з іншого боку - нудьгує і вимагає розваг. Якийсь дуже дивний образ дитини вимальовується.
А занять для 6-річної дитини є ціла купа, це ж фактично ще зовсім дитина, і їй обов'язково ще треба час для ігор, навіть ще й у ляльки. Крім того, різноманітні заняття спортивного плану (навіть просто побігати-полазити), рукоділля та творчі заняття (малювати, ліпити, вишивати, аплікації тощо), почитати, поспілкуватися з друзями, просто повалятись відпочити, про щось помріяти. Це так, навскидку, що зразу на думку спало. Невже дитинство повинно проходити у ритмі біганини зі школи - на гурток - на інший гурток - домашні завдання - впала без задніх ніг спати?
Вільний час, який ніхто не займає, теж дитині обов'язково потрібен. Не виключено, що дитина якраз і вимагає зовнішніх розваг, бо її з народження хтось чимось займає, і в неї елементарно не було змоги навчитися організовувати себе саму, хоча б самостійно придумати собі заняття та погратися.

я навіть спеціально тему ще раз передивилась, думала, що помилилась....і таку дитину Ви називаєте черепахою?! і таку дитину Ви підганяєте?
може навпаки треба заспокоювати, щоб повільно і сконцентровано робити те, що треба, а не розпилюватись?
я заплуталась, чесно, не ображайтесь, але мені вже цікаво зрозуміти, щоб насправді відбувається.