• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Участие ребенка в утренниках

Дикий Ёж   
VIP пользователь   
01 November 2013 20937 218
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 15:48)
Це принципово, навмисне чи ні? Факт прямого відсторонення дитини від свята був? Був. Ви вважаєте це нормальним?

Відсторонення дитини від свята... Скільки пафосу... 
Таке враження, що дитину в карнавальному костюмі в залу не пустили. Питання в тому, що дитині не вистачило пари. Ну, не зреагувала вихователь в новій групі, з дитиною, яка дуже рідко ходить і не була на репетиціях, так, щоб її реакція сподобалась мамі. За що, до речі, потім ще мала що слухати від керівництва. А тут ще й мама із своїм баченням ситуації збирається танцювати на святковому ранку. 
Нехай вихователь веде себе непрофесійно, але для мене той факт, що дитині не вистачило пари на святі, взагалі не був би приводом йти розмовляти із вихователем. 

Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 15:49)
О, типовий приклад сучасного мислення батьків. Я плачу податки за садочок - нехай він працює для задоволення моїх потреб. 
Садочок - це справа добровільна, святкові ранки також. 

Ну тоді і податки справа добровільна. В принципі, мене б таке влаштувало. Але якщо вже вимагають платити податки, то і садочки повинні виконувати свої прямі функції, а не влаштовувати показухи. А прямою функцією садочків є виховання всіх дітей, а не якихось окремих. Влаштовування свят для всіх дітей, а не лише тих, хто гарно віршики читає і танцює.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:08)
Ну тоді і податки справа добровільна. В принципі, мене б таке влаштувало. Але якщо вже вимагають платити податки, то і садочки повинні виконувати свої прямі функції, а не влаштовувати показухи. А прямою функцією садочків є виховання всіх дітей, а не якихось окремих. Влаштовування свят для всіх дітей, а не лише тих, хто гарно віршики читає і танцює.

Виховання???? З якого дива? 
Дитсадочок організує навчання, догляд за дітьми, але вихованням повинні займатись ВИКЛЮЧНО батьки. Якщо дитину виховують тільки вихователі в садочку, то таких батьків треба позбавляти батьківських прав. 
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:08)
. Влаштовування свят для всіх дітей, а не лише тих, хто гарно віршики читає і танцює.

О, будемо будувати комунізм :))) Всіх урівняти і крапка. 
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Заходил(а): 30.07.2018
Район: Корабельный - Октябрьское
Телефон: ---
Дикий Ёж
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 14:53)
Марго, я считаю, что нужно идти к заведующей, она здравомыслящая, адекватная, идущая на контакт женщина. Я вообще против обсуждения за глаза и приветствую лишь прямой диалог, а особенно когда касается ребенка... какая выжидательная позиция? Проблемы нужно решать, а не "высиживать".

У меня с заведующей несколько другой опыт и впечатления тоже.
Счастливее многих я, тех, кто не знает что это такое -
когда обнимают 3 пары ручонок, 3 носика сладких,
целуешь, целуешь, целуешь 6 пяток,
3 попы, 6 щечек и 30 пар пальчиков
дочурки моей и сыночков двух, зайчиков!

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:10)
Виховання???? З якого дива? 
Дитсадочок організує навчання, догляд за дітьми, але вихованням повинні займатись ВИКЛЮЧНО батьки. Якщо дитину виховують тільки вихователі в садочку, то таких батьків треба позбавляти батьківських прав. 

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:11)
О, будемо будувати комунізм :))) Всіх урівняти і крапка. 

Вас щось геть вже заносить. Припиняю цей діалог, бо він не має сенсу.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ruslik

Ruslik

Заходил(а): 19.02.2020
Район: Центральный - Варваровка
Телефон: (380) 994-92-95
Ruslik
VIP пользователь
   02 November 2013
До чего докатились садики..../blink
Моя старшая пошла в сад три года и тоже очень болела. Перед НГ она не была ни на одной репетиции, тем не менее, когда мы пришли на утренник-ребенок очень ждал его-то никто не садил малую на скамью запасных. Водила хоровод, танцевала, только стишки не рассказывала. Большая заслуга воспитателя-она стирала все острые углы. Детям очень понравился утренник. Он был ДЛЯ ДЕТЕЙ.
И кстати, многие рассказывали стишки так, что я понимала только первую строчку. И никто не говорил, что им положено сидеть и помалкивать, а не портить весь вид утренника.
От темы я в шоке просто... оказывается, не только в школе показуха...
"- Вы любите Кафку? Да, особенно грефневую!"
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 15:49)
 Ну, не зреагувала вихователь в новій групі, з дитиною, яка дуже рідко ходить і не була на репетиціях, так, щоб її реакція сподобалась мамі.

Вторая воспитательница танцевала с мальчиком, которому не хватило пары.

alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:26)
Вас щось геть вже заносить. Припиняю цей діалог, бо він не має сенсу.

Якщо Ви дійсно вважаєте, що задача садочку - виховувати, то сенсу про щось говорити дійсно нема. 
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:32)
Якщо Ви дійсно вважаєте, що задача садочку - виховувати, то сенсу про щось говорити дійсно нема. 

Вихова́ння — процес та практика засвоєння дитиною загальноприйнятих у суспільстві норм поведінки.

Термін «виховання» вживається в педагогічній науці в чотирьох значеннях:

• у широкому соціальному, йдеться про виховний вплив на людину всього суспільства і всієї дійсності, яка містить в собі не лише позитивну спрямованість, а й конфлікти та протиріччя; тут особистість може не тільки формуватися під впливом соціального середовища, а й деформуватися, або, навпаки, загартуватись у боротьбі з труднощами, «робити саму себе»;
  • у широкому педагогічному, коли мається на увазі виховання в діяльності шкіл, технікумів, університетів та інших закладів, де персонал керується педагогічною теорією та її практичними методичними рекомендаціями;
  • у вузькому педагогічному, коли виховання є цілеспрямованою виховною діяльністю педагога (наприклад, класного керівника в школі, куратора в вищому навчальному закладі), щоб досягти певної мети в студентському колективі;
  • у гранично вузькому, коли педагог або батько вирішують конкретну індивідуальну проблему виховання або перевиховання (наприклад, у юнака прагнуть виховати чесність, ввічливість). (Педагогіка / За редакцією Ю. К. Бабанського).
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:31)
Вторая воспитательница танцевала с мальчиком, которому не хватило пары.

І?
Можливо, так воно і було заплановано. 

На мою особисту думку, сама по собі ситуація була не варта того, щоб йти до вихователя. Так, вийшло непорозуміння. І вийшло воно із-за того, що дитина часто хворіє. Так, дитина в цьому не винна. Але і вихователі в цьому теж не винні. 
Що Ви скажете завідувачці? Що Вам не сподобалось, що  інші діти захотіли танцювати з тими, з ким танцювали на репетиції, а вихователь не стала танцювати з Вашою дитиною. Я серйозно ставлюсь до проблем дитини, але, як на мене, то це явний перебір - влаштовувати такі розбори польотів із-за прикрого непорозуміння. В житті часто трапляються неприємності, я б поставилась до цього, як до однієї з них і не більше. Це моє бачення, звісно, на істину не претендую.

Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:40)
І?
Можливо, так воно і було заплановано. 

На мою особисту думку, сама по собі ситуація була не варта того, щоб йти до вихователя. Так, вийшло непорозуміння. І вийшло воно із-за того, що дитина часто хворіє. Так, дитина в цьому не винна. Але і вихователі в цьому теж не винні. 
Що Ви скажете завідувачці? Що Вам не сподобалось, що  інші діти захотіли танцювати з тими, з ким танцювали на репетиції, а вихователь не стала танцювати з Вашою дитиною. Я серйозно ставлюсь до проблем дитини, але, як на мене, то це явний перебір - влаштовувати такі розбори польотів із-за прикрого непорозуміння. В житті часто трапляються неприємності, я б поставилась до цього, як до однієї з них і не більше. Це моє бачення, звісно, на істину не претендую.

Елена, если вы читали, я не собиралась вообще идти к заведующей, и пока не собираюсь. Если и идти к заведующей, то по поводу неадекватности воспитателя, но никак не по поводу танца и тд. Я не шла к воспитательнице с претензией,  хотела подойти и найти пути решение такой проблемы, объяснить, что ребенок очень часто болеет и рискует просидеть все утренники, я надеялась на диалог, думала, что, возможно, она предложит какой-то выход. Предложила свой. Но диалога не состоялось, а воспитатель впала в истерику, чем меня просто ошарашила.

Девонька-Трунь

Девонька-Трунь

Заходил(а): 01.11.2018
Девонька-Трунь
VIP пользователь
   02 November 2013
К заведующей можно было бы сходить лишь для того, чтобы узнать с какого перепугу воспитатель "тыкает" в разговоре и бросает трубку. А по-поводу ребенка Дикий Ёж как раз хотела поговорить с воспитателем, чего и не смогла сделать.

Вместе написали.
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 16:44)
Елена, если вы читали, я не собиралась вообще идти к заведующей, и пока не собираюсь. Если и идти к заведующей, то по поводу неадекватности воспитателя, но никак не по поводу танца и тд. Я не шла к воспитательнице с претензией,  хотела подойти и найти пути решение такой проблемы, объяснить, что ребенок очень часто болеет и рискует просидеть все утренники, я надеялась на диалог, думала, что, возможно, она предложит какой-то выход. Предложила свой. Но диалога не состоялось, а воспитатель впала в истерику, чем меня просто ошарашила.

Ну, по перше, я все-таки не Єлена, в мене є ім"я і нік, тому мені дивно, нащо до мене звертатись чужим іменем. Бачите, просто одне слово, а мені дуже неприємно. Але я не дуже-то образлива, так що переживу :))) 
Рішення проблеми у вигляді виходу мами танцювати з дитиною мені особисто здається дуже дивним. Логічніше було б домовитись брати слова і хоч інколи відвідувати репетиції, особливо, якщо садочок знаходиться поруч. Те, що вихователь ""тикає", мене дуже дивує, м"яко кажучи.
Я ще на першій сторінці обговорення запропонувала Вам в подальшому попереджати такі випадки і просто домовлятись, як Ви будете готуватись до таких ранків. Їх всього 3-4 на рік, як на мене, то вивчити кілька пісень із дитиною вдома і сходити на пару репетицій під час ""незаразного" періоду хвороби це не проблема. 

з.і. Розборок з приводу телефонної розмови я б теж не влаштовувала. Тикання та бросання трубки нічого хорошого про вихователя не говорять, але якщо брати взагалі, то вона не зобов"язана розмовляти ні з ким по телефону, якщо їй телефонують на її особистий номер. 

mamatanya

mamatanya

Заходил(а): 15.06.2019
Телефон: 063 491 2019
mamatanya
VIP пользователь
   02 November 2013
залишається одне питання: як домовлятись, якщо вихователька тікає або кидає слухалку?...
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 17:11)
залишається одне питання: як домовлятись, якщо вихователька тікає або кидає слухалку?...

запропонуйте свій варіант. 
mamatanya

mamatanya

Заходил(а): 15.06.2019
Телефон: 063 491 2019
mamatanya
VIP пользователь
   02 November 2013
якби він в мене був, я б його і так запропонувала. а Ваш який? ну тобто я зрозуміла, що Ваш варіант - домовлятися з вихователькою.....як?
Инесса

Инесса

Заходил(а): 19.05.2017
Район: Ленинский
Телефон: 063 401 53 26 066 7 945 960
Инесса
Активный пользователь
   02 November 2013
моему ребенку на ВЫПУСКНОМ в саду не хватило пары - девочек в группе было намного меньше... Хотя он участвовал в сценарии и много репетировал с конкретной девочкой - просто ее в последний момент увел другой мальчик) У меня, конечно, сердце защемило, но мой сын  протанцевал почти весь вальс сам. В последний момент к нему подошла женщина-сотрудница - составила пару. Внимания мы на этом не заостряли - и проблемы не было
Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 17:07)
Ну, по перше, я все-таки не Єлена, в мене є ім"я і нік, тому мені дивно, нащо до мене звертатись чужим іменем. Бачите, просто одне слово, а мені дуже неприємно. Але я не дуже-то образлива, так що переживу :))) 
Рішення проблеми у вигляді виходу мами танцювати з дитиною мені особисто здається дуже дивним. Логічніше було б домовитись брати слова і хоч інколи відвідувати репетиції, особливо, якщо садочок знаходиться поруч. Те, що вихователь ""тикає", мене дуже дивує, м"яко кажучи.
Я ще на першій сторінці обговорення запропонувала Вам в подальшому попереджати такі випадки і просто домовлятись, як Ви будете готуватись до таких ранків. Їх всього 3-4 на рік, як на мене, то вивчити кілька пісень із дитиною вдома і сходити на пару репетицій під час ""незаразного" періоду хвороби це не проблема. 

з.і. Розборок з приводу телефонної розмови я б теж не влаштовувала. Тикання та бросання трубки нічого хорошого про вихователя не говорять, але якщо брати взагалі, то вона не зобов"язана розмовляти ні з ким по телефону, якщо їй телефонують на її особистий номер. 

Извините, перепутала имя. Телефон воспитательница дала сама, так как она разговаривать отказалась лично, я решила позвонить вечером. Именно об это я и хотела у нее спросить - можно ли брать слова и приходить на репетиции во время больничного. Она не дала возможности даже задать вопрос. Я лишь успела представиться.

Дикий Ёж

Дикий Ёж

Дикий Ёж
VIP пользователь
   02 November 2013

Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 17:07)

Решение такое, какое первое пришло мне в голову. Например, то, что можно во время болезни посещать репетиции мне в голову не приходило, в свете волнений на форуме, что дети чихают в саду или дети ходят с соплями. Я бы подумала, что меня родители просто распнут, если мой ребенок придет с кашлем, например, на репетицию.

Просматривают эту тему:

Forum