Цитата: Ссылка (02 Ноябрь 2013 00:34)
И не только между музработниками, но и между воспитателями - а тех вот сценарий лучше, а там танец не нравится. Утренник совместная работа воспитателя, музработника и детей, которую оценивает начальство.
Сценарій однаковий для всіх груп.
Про роботів, що ідеально все роблять синхронно - насмішило. Хтось таке взагалі бачив в садочку? То про що мова?
Ви спробуйте взагалі 20-30-40 дітей 3-4 року життя організувати так, щоб вони не розішлись в різні сторони за півгодини свята, потім поговоримо про різницю між муштрою та дисципліною в дитячому садочку.
Я вже писала на початку теми і повторюсь - тим, що ми маємо зараз в дитсадках, ми маємо завдячувати сучасним батькам, які вирішили, що їм вихователі і садочки щось винні.
Раніше ніхто батьків не питав, провітрювати чи не провітрювати приміщення, як вдягати, скільки гуляти і так далі.
А тепер - ой, а що це Ви сьогодні вийшли на вулицю? така ж холоднеча +15. І з другого боку такі як я - а чому Ви не гуляєте? Або почитайте інші теми - ой, як же чотирьохрічна дитина буде сама колготи вдягати? І поруч теми про раннє читання та групи раннього розвитку. Це взагалі якийсь нонсенс для мене - примітивні навички самообслуговування батьки не прищеплюють, зате англійську вивчають мало не з народження. Де логіка?
Ясна справа, що садочки не можуть працювати в нормальному режимі - переповнені групи, діти, які в 3-4 роки не вміють самостійно перевдягатись, їсти, не просяться в туалет (і я не маю на увазі прикрі випадки). І що? Деякі батьки свято впевнені, що садочок ПОВИНЕН навчити їх дитину всьому цьому.
Я сама неодноразово чула про незадоволення щодо необхідності робити якісь поробки з дітьми і так далі. Та що там, в мене і чоловік може щось таке сказати. Про що можна говорити, якщо для великої групи батьків пропозиція зайнятись чимось додатково з дитиною вдома практично дорівнює "садочок перекидає свої обов"язки на нас".
Отож маємо що маємо. Хочемо елітних садочків - отримуємо показуху.
з.і. Я нікого не виправдовую - мене там не було, що казала вихователька і що вона робила, я не можу знати. Але те, що садочки зараз працюють на показуху, я бачу на власні очі, мені є з чим порівняти.