• (10) Поддержать автора
  • Поделиться

Тема закрыта: Евромайдан

Мята   
VIP пользователь   
29 November 2013 375161 10098

МусяНью

Заходил(а): 23.01.2015
МусяНью
Активный пользователь
   06 January 2014
Давайте отмежуемся от эмоций и разберем все по косточкам? В форме вопрос - ответ. Так ответьте - что будет после майдана? Чего вы хотите? Кто будет в выигрыше, если и так дохлая экономика Украины загнется окончательно, путем забастовок, "раскачивания" органов власти и т.д. и т.п.?

alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:14)
Ага-ага. СРСР пропагандою геть не займався. Уму не постидимо - це точно сказано

А прозвучало ж як... "в руках Западу"... Я прямо жваво собі так уявила газетку "Комсомольська правда" чи щось подібне із заголовком "Звіт з ХХХХ з"їзду КПРС".
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:26)
Так давайте наплюем на мнение того кто очень даже против. По какому праву правы те, кто очень даже за?)))

Це Ваша пропозиція?

Укази президента 2007,2008,2009 років. Є ще посилання на 1992, але тексту не знайшла
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:19)
Давайте отмежуемся от эмоций и разберем все по косточкам? В форме вопрос - ответ. Так ответьте - что будет после майдана? Чего вы хотите? Кто будет в выигрыше, если и так дохлая экономика Украины загнется окончательно, путем забастовок, "раскачивания" органов власти и т.д. и т.п.?

А Ви думаєте, якщо органи не розкачувати, то дохла економіка реанімується якось сама собою

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:30)
А прозвучало ж як... "в руках Западу"... Я прямо жваво собі так уявила газетку "Комсомольська правда" чи щось подібне із заголовком "Звіт з ХХХХ з"їзду КПРС".

Я хочу вас немножко просветить. Сейчас в мире есть 4 центра влияния - США, ЕС во главе с Германией, Россия и Китай. Написав "Запад", я имела в виду именно первые два. В мире нет ничьих ресурсов, ни материальных ни информационных. Все ресурсы кому-нибудь да принадлежат. Это аксиома. Все события происходящие в мире инициированы одним из этих центров и проходят в чьих-то интересах - это тоже аксиома..
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:34)
А Ви думаєте, якщо органи не розкачувати, то дохла економіка реанімується якось сама собою

Это демагогия.
Вера1690

Вера1690

Заходил(а): 26.08.2019
Район: Центральный - Соляные
Вера1690
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:05)
Ну Януковича убрать - это я поняла. Это будет в 2015 году

Дай то Боже, я не впевнена
дружина олігарха

Я люблю свою Родину как дурак
"Ще не вмерла" пою поднимая флаг

Слава Україні!
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:21)
Кто такой Стус знаю)))

До речі, а хто такий Медведчук Віктор Володимирович знаєте? Корі, итання не до Вас особисто, а так, шляхом неконтрольваних ассоціацій))))

Слідство йшло все літо. Ось тоді й познайомилися Медведчук і Стус. Чи міг політв'язень вибрати собі іншого адвоката?
Згадує Василь Овсієнко, член Української Гельсінської групи, політв'язень 1973-1977, 1979-1988 рр.:
- У ті роки існував список адвокатів, з поміж яких тільки і можна було вибирати собі захисника, якщо ти проходив по політичній справі. Це, звісно, були перевірені люди, які мали від КГБ так званий "допуск" до справ такого роду.

Єдиним об'єктивним джерелом про їхнє співіснування є 58-ме число московського самвидавного журналу "Хроника текущих событий". Саме там ми й можемо прочитати звіт про судовий процес 29 вересня-2 жовтня 1980 року, що проходив у залі Київського міськсуду.
Головував суддя Фещенко, обвинувачення підтримував прокурор Аржанов, захищав Віктор Медведчук.

Відомий письменник, правозахисник, громадський діяч і друг Василя Стуса Євген Сверстюк згадує: „Коли Стус зустрівся з призначеним йому адвокатом, то відразу відчув, що Медведчук є людиною комсомольського агресивного типу, що він його не захищає, не хоче його розуміти і, власне, не цікавиться його справою. І Василь Стус відмовився від цього адвоката".4 Про це свідчить і дружина Василя Стуса Валентина. Але адвокат не відмовився від дорученого йому підопічного - нехтуючи професійною етикою і честю, Віктор Медведчук взявся „захищати" поета, незважаючи на висловлену недовіру, справедливі протести і рішучі заперечення.

До речі, Стус чудово розумів, що справа не у конкретному виконавцеві, тому неодноразово відмовлявся від послуг адвоката. Взагалі!
За даними джерела "Хроники...", Медведчук на суді визнав, що всі "злочини", нібито вчинені його підзахисним, "заслуговують на покарання". Але просив врахувати, що Стус, працюючи на виробництві, "виконував норму", а до того ж має низку хронічних захворювань. Такі аргументи, треба розуміти, мали пом'якшити жорстокість спущеного з Москви вироку.
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:39)
Я хочу вас немножко просветить. Сейчас в мире есть 4 центра влияния - США, ЕС во главе с Германией, Россия и Китай. Написав "Запад", я имела в виду именно первые два. В мире нет ничьих ресурсов, ни материальных ни информационных. Все ресурсы кому-нибудь да принадлежат. Это аксиома. Все события происходящие в мире инициированы одним из этих центров и проходят в чьих-то интересах - это тоже аксиома..

Это демагогия.

Це теж
Kori

Kori

Заходил(а): 08.04.2026
Район: Ленинский
Kori
Помощник на форуме
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:41)
по праву майдана.
Дааааа????? А это как?
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:32)
Гаразд, а я проти пам"ятників Леніну. І багато людей проти. Ну от люди, що "за", я так собі думаю, вже на них надивились та намилувались за стільки років. Можна тепер буде наша черга не бачити Леніна?

Ок, давайте теперь будет ваша очередь, я ж не против. но вот сегодня снова ( или вчера) очередной памятник снесли, в Житомире вроде. ну так его скинули и бросили. И постамент теперь стоит. Это убирать кто будет? может вы сходите и заодно возьмете в помощь тех, кто тоже уже налюбовался. Ну а чего. Майдан же убираете, будьте добры и тут после себя прибирать. А как вы хотели?
а то как это делается сейчас, это скотство.
Мне всегда 18... Все остальное – стаж!
Счастье - это когда люди, которые вам не подходят...к вам не подходят...
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:16)
Я имею в виду то что касается тем политических и околополитических. Почему, об этом уже было сказано миллион раз, повторяться не буду.

Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:19)

Чому Ви думаєте, що повторюватися буду я?

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:44)
Це теж

Вы в принципе способны вести конструктивный диалог, без копипастов и без "поддевок"? Вы же один раз уже заявили, что вам неинтересно, ну и ради бога!
Кстати на мой вопрос так никто и не ответил.
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:45)
Дааааа????? А это как?
Ок, давайте теперь будет ваша очередь, я ж не против. но вот сегодня снова ( или вчера) очередной памятник снесли, в Житомире вроде. ну так его скинули и бросили. И постамент теперь стоит. Это убирать кто будет? может вы сходите и заодно возьмете в помощь тех, кто тоже уже налюбовался. Ну а чего. Майдан же убираете, будьте добры и тут после себя прибирать. А как вы хотели?

Я намагаюсь Вам сказати, що якщо демонтаж пам"ятників тоталітаризму влада згіно указів Президентів не робить сама, спокійно і культурно, і вже 20 років як не робить, то це робиться в радикальний спосіб. А радикальні способи красивими не бувають. І не важливо кому вони подобаються чи мало подобаються чи взагалі не подобаються, це факт
dina_barta

dina_barta

Заходил(а): 17.01.2021
Телефон: 063-28-78-444 (viber)
dina_barta
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:22)
Давайте вместо того, чтобы делать выводы и не повторять ошибок других будем им уподобляться, со словами: " А че, им же можно..."

Помилка - залишити ленінів. Олю, ну ось була історія до леніна. Була-була, та загула, на місці всієї цієї історії стоять іллічі. Це справедливо? До совдепії в нас не було історії? За цією логікою, може не треба було церкви та монастирі відновлювати, а залишити в них радянські склади як пам"ятник історії?

Цитую з вже наведеного ресурсу:

Коммунисты не просто перекрасили нашу страну, не просто сменили образ правления. Они перевернули с ног на голову всё естество, уничтожили большую часть элиты, вырвав нашу Родину из естественного исторического контекста, основательно обрубили корни русскому народу, долгие годы гнали его в гибельном для всего мира направлении. За несколько поколений они изувечили нашу психологию, поменялся сам менталитет и теперь вернуться на путь нормальной, человеческой жизни будет нелегко. Но то, что для этого необходимо ликвидировать все проявления коммунистической идеологии – несомненно!

Мова про ката та головного ідеолога тих, хто знищував людей мільйонами! Які пам"ятники леніну та їм подібним? Це нонсенс для всіх культурних людей.

Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:08)
И давайте не будем про ценность. Моя мама например против сноса. Она имеет на это право? Имеет. И многие против. Так почему те, кто решил их снести правы, а те кто не хочет, нет? по какому такому праву майдановцы снова посчитали свои решения единственно верными?

Я вище написала, що влада мала прибрати ленінів давно, але не зробила цього. Чому опозиція винна? Винна влада.
Олю, твоій мамі і іншим "захисникам, які мають право" просто треба почитати роботи Ульянова без купюр. Просто почитати. Не за нього риторику, не проти нього. А з обробленими радянською пропагандою мізками захищати кривавого тирана - це за межами здорового глузду.

Розкажи своїй мамі, що був у нас поет Василь Стус. Народжений на Вінниччині, жив у Донецьку, до речі, не західняк. Писав вірші і виступав проти утисків та арештів інтелігенції, проти терору, проти порушення прав, звертався у вищі партійні інстанції з протестами. 2 арешти і як підсумок - згноїли у радянському концтаборі. Під час другої справи йому адвокатом приставили Віктора Медведчука, якого Стус просив замінити і який запевняв: «Якщо хтось думає, що я міг би врятувати Василя Стуса, то він або брехун, або ніколи не жив у Радянському Союзі й не знає, що це таке. Рішення за такими справами ухвалювалося не у суді, а в партійних інстанціях і КДБ. Суд лише офіційно затверджував оголошений вирок» (цит. за офіційним інтернет-сайтом Медведчука). І цей Медведчук раптом "забув" про цю сторінку своєї біографії і, маючи кумом радянського кадебіста, тащить зі всіх білбордів Україну у Мутний Союз на чолі з цим самим кадебешником. Щодо процесу Стуса.
Ссылка розцінив вирок Стусові як ганьбу радянської репресивної системи. Якщо хтось не знає Стуса, то хоча б Нобелівського лауреата (премія миру) мають знати, так? Він і Комітет прав людини неодноразово заступалися перед владою за ув'язнених діячів української культури.
Нехай твоя мама прочитає роботу В.Петрова "Українська інтелігенція - жертва большевицького терору". І тоді будемо вирішувати з такими, як вона, які пам"ятники мають стояти на наших вулицях. А поки проти аргументів нафталіновий совок - діалогу не вийде.

dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:41)
по праву майдана.

Світлано, ну ти хоч за леніна не заступайся, ти ж історик)))
До чого тут майдан, якщо чинні 4 постанови щодо знесення? Це майдан заднім числом постанови ухвалив?
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 18:42)
В точку! Давайте ещё кучу денег на реставрацию выделим и рядом памятники Сталину воздвигнем!

Так і Гітлеру можна. Такий самий тиран і частина української історії - он досі залишки його ставки на Вінничині, де він був особисто присутній. НУАЧО?

МусяНью

МусяНью
Активный пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:53)

Незаконное разрушение памятников (любых) - вандализм.
Конфетти

Конфетти

Заходил(а): 06.05.2025
Телефон: 0969339920
Конфетти
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:53)

я не за Ленина заступаюсь) в целом, я в своем городе хотела бы видеть Соборную площадь с памятником другому человеку на ней
Китиха

Китиха

Китиха
Модератор
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:56)

Якщо укази президентів для Вас не закон, то може підійде рішення Апеляційного суду?
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
alisa
мати-єхидна
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:45)
Дааааа????? А это как?

Сходити в Житомир? Цікава думка.
А чому не приберуть ті, хто повинен був їх прибрати і роками не міг знайти гроші, сили, час (хоча, вірогідніше за все - бажання) на те, що виконати наказ президента і знести до чорта усіх цих ленінів раз і назавжди? З недавніх пір я ставлюсь до "суботників" як до пережитку совка. Прибиратиму я біля приватного будинку, коли він в мене буде. А поки я плачу за те, щоб люди прибирали, я не бажаю виконувати їх роботу.
Те, що робиться зараз - закономірний результат того, що відбувалось останні пару років. Терпіння людей не нескінченне. Очевидно, ось вона, межа.
Націоналісти приходять у владу тоді, коли народ зневірюється у інших варіантах. Результат Свободи на виборах і їх позиція нині - тому доказ. Велика кількість людей вже скоріше готові прийняти крайнощі ультраправої позиції, аніж далі терпіти "поміркованих" покращувачів.

Почати з себе... Я багато років була впевнена, що так і треба робити. Але, на жаль, роки йдуть, а зсуву я не бачу. Я не кидаю сміття на вулицях, я не даю хабарів, я не боюсь відстоювати свої права, але при цьому я не забуваю і про свої обов"язки. Мені йти прибирати замість комунальників? Чи може мені йти ловити хабарників замість міліції? Риба гниє з голови і з тому починати треба саме звідти. Дуже сумно, що ми не змогли піти шляхом країн, які провели люстрацію і відкараскались від совка та його спадку якомога швидше.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
dina_barta

dina_barta

dina_barta
VIP пользователь
   06 January 2014
Цитата: Ссылка (06 Январь 2014 19:56)

Ну чому незаконне? Вам про 4 чинних постанови вже 100 разів написали) Просто у влади немає на це грошей, тому волонтери допомогли))
До речі, і влада в обличчі міліції посприяла: жодного міліціонера не було під час повалення.

ВАНДАЛИЗМ ВАНДАЛИЗМ, -а, м. Бессмысленно жестокое разрушение исторических памятников и культурных ценностей, варварство.

А жорстокості щодо культурних цінностей не було: по-перше, гуманно, по-друге - не культурна цінність.

Оце - винахідливо, погоджуюся:
Перед сносом революционеры организовали над памятником защитника самодержавия «народный суд», а для сноса было использовано сооружение, напоминающее виселицу.
Це знесення пам"ятника Столипіну.

А тепер щодо пропаганди. Як там у Вас було? "Пропаганда во все времена была действенным оружием в руках Запада". Про родину мера Львова у якості щасливої російської сім"ї в "Московських відомостях" вже говорили, тепер про два пам"ятника на Бесарабці))) Прорахувалися горе-пропагандисти))

Просматривают эту тему:

Forum