- 0 Поддержать автора
-
Поделиться
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
13 September 2012 А патріотизм і націоналізм тут до чого?
От Вам і приклад - надійно вбили в голову, що то одне і те саме.
І що?
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 11:20
А патріотизм і націоналізм тут до чого?
От Вам і приклад - надійно вбили в голову, що то одне і те саме.
І що?
Нет... не одно и то же.. а крайняя форма... (т.е. фашизм, идеология фашизма - крайняя форма национализма)
И эта крайняя форма столько наделала людям, что они доводы, о том что национализм это другое - не услышат.
я написала именно об этом...
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa
Награды:
alisa
|
Имя: alisa Группа: мати-єхидна Сообщений: 18417 Регистрация: 22.10.2009 Заходил(а): 15.07.2023 |
alisa
мати-єхидна
13 September 2012 Та комунізм наче теж нічого дуже хорошого не приніс. Репресії, голод і так далі - просто коли це почали говорити, то це одразу дехто назвав "перебільшенням" та "пропагандою".
Для мене комунізм та фашизм десь на одному рівні, а націоналізм якраз це геть інше.
І хто взагалі вигадав, що фашизм - це крайня форма націоналізму? Я б ще змогла зрозуміти твердження "расизм - крайня форма націоналізму", але до чого тут фашизм?
Анюта_80
|
Имя: Аня Группа: VIP пользователь Сообщений: 2505 Регистрация: 22.04.2012 Заходил(а): 21.03.2017 |
Анюта_80
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 11:46
Та комунізм наче теж нічого дуже хорошого не приніс. Репресії, голод і так далі - просто коли це почали говорити, то це одразу дехто назвав "перебільшенням" та "пропагандою".
Для мене комунізм та фашизм десь на одному рівні, а націоналізм якраз це геть інше.
І хто взагалі вигадав, що фашизм - це крайня форма націоналізму? Я б ще змогла зрозуміти твердження "расизм - крайня форма націоналізму", але до чого тут фашизм?
ну мы пока про коммунизм не начинали.
но соглашусь - репрессии, голод, культы личности, а на излете подпольные миллионеры (вчера только про узбеков и хлопковое дело слушала)...явно не положительные моменты.да даже, я иногда думаю, те прославленные стройки или открытия науки - какой ценой? нормально ли?
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
13 September 2012 Але, як бачите, комунізм навіть не заборонили пропагандувати.
Всі країни будували промислові об"екти, залізні дороги, робили відкриття і розвивались. Де тут заслуга конкретно комунізму як такого.
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 11:46
Та комунізм наче теж нічого дуже хорошого не приніс. Репресії, голод і так далі - просто коли це почали говорити, то це одразу дехто назвав "перебільшенням" та "пропагандою".
А фашизм - це крайня форма расизму.
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 12:21
Але, як бачите, комунізм навіть не заборонили пропагандувати.
Всі країни будували промислові об"екти, залізні дороги, робили відкриття і розвивались. Де тут заслуга конкретно комунізму як такого.
может и доживем до этого... но позже, с другим поколением..
для меня, например, хватает, и желания нет дожимать доводами, то беспомощное выражение " думающих" стариков, которых осознали, наряду с ужасом войны, ужас того строя, в котором они жили..они не могут объяснить как это могло быть: сражаться с одним злом, и жить при этом в другом.
мне кажется, дожимая и доказывая, что вот ваш коммунизм это-то то, по сути отнимает у них свою историю, жизнь.. не каждый может сознаться - да, я, простите, в "говне" жил.
я наверное, как-то непонятно пишу

я про строительство привела как пример, что многие, репрессиям и т.п. противопоставляют - громадные стройки или открытия в науке. Такой прием очень часто есть в беседах. Так вот, опережая, чтоб никто этот довод не всунул, я ставлю под сомнения.. а нужно ли было той ценой, которой все это происходило.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 jozh 13 September 2012, 12:36
А фашизм - це крайня форма расизму.![]()
я возможно, не совсем четко владею терминологией, но национализм, а как один из видов, или типов.. я не знаю как правильно классифицировать нацизим (фашизм) ?
у меня так стоит понимание..
Nabu
Семья:
Nabu
|
Имя: Nabu Группа: Gold Сообщений: 2863 Регистрация: 22.11.2009 Заходил(а): 28.07.2015 |
Nabu
Gold
13 September 2012
А як вам історія про парасольки?? мені стало дуже соромно, що ми з цими людьми живемо в одній країні....
Ссылка
Ссылка
Моя подпись нарушала правила форума
п.1.5
в) запрещается использовать в имени (нике), аватаре, подписи и названии статуса нецензурные или ругательные слова (а также завуалированный мат).
Зато прекрасно передавала мои эмоции.
п.1.5
в) запрещается использовать в имени (нике), аватаре, подписи и названии статуса нецензурные или ругательные слова (а также завуалированный мат).
jozh
Награды:
jozh
|
Имя: Н Группа: VIP пользователь Сообщений: 6265 Регистрация: 26.05.2011 Заходил(а): 17.12.2013 |
jozh
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 Nabu 13 September 2012, 12:40А як вам історія про парасольки?? мені стало дуже соромно, що ми з цими людьми живемо в одній країні....
http://www.youtube.com/watch?v=8FLRpPRTZJg
Так правильно ж кажуть, що народ має ту владу, якої він гідний.
Страшно - це коли ти
вбиваєш в собі Людину. Не
можна керуватись страхом, коли
вирішується твоя
доля.
Анюта_80
|
Анюта_80
VIP пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 Nabu 13 September 2012, 12:40А як вам історія про парасольки?? мені стало дуже соромно, що ми з цими людьми живемо в одній країні....
это от нищеты... не знаю..
похожая история, только меньших масштабов, была на прошлых выборах во дворах на Чкалова.
открывали площадку спортивную - раздавали футболки...
мой ребенок, стал в очередь.. я молчу про мальчишек.. но тетки (мне в мамы годящиеся) - за этими футболками... короче... не хочется даже вспоминать.
мне кажется, что все начинается с малого, кто-то из офиса ручку- линейку домой стеснятся взять, а кто-то говорит что-ты будешь покупать - бери тут... ну дальше - че ж не взять футболку.. зонтик - на шару ведь...
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
13 September 2012 Не знаю, мої бабуся і дідусь зі сторони мами ніколи не були великими прихильниками комунізму, хоч і жили в селі.
Та ну, який то аргумент
))Багато країн можуть похвалитись важливими відкриттями та грандіозними будівництвами.
От китайці ще чорт зна коли побудували велику китайську стіну довжиною близько 10 тис. км. Оце реально грандіозно.
Nabu
Семья:
Nabu
|
Имя: Nabu Группа: Gold Сообщений: 2863 Регистрация: 22.11.2009 Заходил(а): 28.07.2015 |
Nabu
Gold
13 September 2012 Цитата: #9313 Анюта_80 13 September 2012, 12:40
я возможно, не совсем четко владею терминологией, но национализм, а как один из видов, или типов.. я не знаю как правильно классифицировать нацизим (фашизм) ?
у меня так стоит понимание..
Для того, щоб більше розуміти, треба більше знати, а отже - читати. Є багато книжок про розвиток як націоналізму, так і нацизму, наприклад у вигляді фашизма. Пошукайте, буде цікаво! Наприклад, моя коліжанка, по роботі, тримала на робочому столі такий малюночок:
Ссылказвичайно всіх провокувала на обуренні питання. І вона отримувала задоволення від розповіді про свастику :
цитата з Вікіпедії
"Сва́стика (Ссылка svastika (स्वस्तिक)) — стародавній символ у вигляді рівнораменного Ссылка із загнутими на 90° вліво, або вправо раменами, що зустрічається у багатьох Ссылка. Назва походить від санскритських слів su («добре») і asti («буття»). У словян звучить як побажання «щасти». Цей символ дуже поширений і найчастіше пов'язаний з Сонцем.
Свастика — символ обертання навколо нерухомого центру. Обертання, з якого виникає життя. У Китаї свастика (Лей-Вен) колись символізувала сторони світу, а потім отримала значення «нескінченність», або число 10000.
Вважалося, що свастика приносить щастя, але тільки коли її кінці загнуті за годинниковою стрілкою (права свастика, або бонська). Якщо кінці заломлені проти годинникової стрілки, то свастика називається саусвастикою (ліва або буддійська) і має негативний вплив. Ссылка використовували подвійну свастику — сполучену праву з лівою.
Свастика — святий символ у Ссылка, Ссылка, Ссылка, Ссылка, Ссылка. Крім того, свастика була символом багатьох богів: Зевса, Геліоса, Гери, Артеміди, Тора, Агні, Брахми, Вішну, Шиви, Ганеші, Сурї. В Індії також застосовують як оберіг по бокам дверей хати.
У Ссылка символ свастики став сприйматися негативно у країнах Ссылка у зв'язку з використанням його Ссылка, які називали його «гакенкройц» — кривий хрест, і як правило зображали похиленим як у вікінгів. "
Отже, спаскудили досить позитивний символ, і ніяк по іншому у людей воно вже не асоціюється. Це я до того, що ті ідеї, які в корінні були закладені як позитивні, однією людиною, чи цілою культурою може бути повернені в зовсім іншу площину. І надалі так використовуватися.
Біблія - Отделить семена от плевел.
Моя подпись нарушала правила форума
п.1.5
п.1.5
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Китиха
Модератор
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 12:48
Не знаю, мої бабуся і дідусь зі сторони мами ніколи не були великими прихильниками комунізму, хоч і жили в селі.
Та ну, який то аргумент))
Багато країн можуть похвалитись важливими відкриттями та грандіозними будівництвами.
От китайці ще чорт зна коли побудували велику китайську стіну довжиною близько 10 тис. км. Оце реально грандіозно.
За 20 років Сталін з Росії лапотної зробив індустріального монстра, який захватив ресурси ще 14 країн, назвавши це Союзом. З розвалу після революції за дуже короткий проміжок часу утворилась країна з величезним воєнним потенціалом та продуманою державною системою - підприємства, наукові розробки, сільське господарство, яке працювало на забезпечення гегемону продовольством, і, авжеж, вишколена армія. Ця армія була готова нести Європі визволення від капіталізму. Рівень війського комплексу піднявся з голої армії до на голову вище армій та їх забезпечення європейських країн. І все це за якихось двадцять років. Але й ціна була заплачена неймовірна.
Zol_otko
Семья:
Zol_otko
|
Имя: Оля Группа: VIP пользователь Сообщений: 2329 Регистрация: 27.09.2010 Заходил(а): 06.09.2019 |
Город: Николаев Район: Центральный Телефон: 050-96-555-33, 066-50-36-224 |
Zol_otko
VIP пользователь
Не буду приховувати, сама люблю все халявне
Але з парасолькою Партії регіонів НІКОЛИ б не вийшла на вулицю!
Та ще й щоб так товктися в черзі! Таке враження,що їм путівки на курорт роздавали
Серцем і душею з ними.......!
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
13 September 2012
Ну не все так райдужно.
Війна показала, що насправді це багато в чому були слова і приписки. Відносно невелика Німеччина змогла вести війну проти цієї махіни досить тривалий час.
До того ж, втрати Німеччини були суттєво менші, ніж срср.
Війна показала, що насправді це багато в чому були слова і приписки. Відносно невелика Німеччина змогла вести війну проти цієї махіни досить тривалий час.
almandin
Награды:
almandin
|
Имя: Татьяна Группа: Активный пользователь Сообщений: 854 Регистрация: 20.10.2009 Заходил(а): 02.08.2018 |
almandin
Активный пользователь
13 September 2012 Цитата: #9313 Zol_otko 13 September 2012, 13:15
Не буду приховувати, сама люблю все халявне![]()
![]()
Але з парасолькою Партії регіонів НІКОЛИ б не вийшла на вулицю!
Та ще й щоб так товктися в черзі! Таке враження,що їм путівки на курорт роздавали![]()
![]()
Эти зонтики были и перед прошлыми выборами)) Знакомый работал в штабе Януковича,штук 5 нам зонтиков оставил,когда в гости приходил. Свекровь их в село отдала.А вообще,к счастью,не видела,чтоб по Николаеву ходили с такими зонтиками,даже пенсионеры))
Мои дети - мое вдохновение!!!
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Имя: Елена Группа: Модератор Сообщений: 9161 Регистрация: 05.01.2011 Заходил(а): 18.04.2021 |
Китиха
Модератор
13 September 2012 Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 13:20Ну не все так райдужно.
Зараз геть заоффтопимо тему. Ну, будемо ввжати це антиагітацією комуністів.
У СРСР був план агресивної війни, а не оборонної. І весь ВПК, всі штаби працювали саме на війну "на території противника". Перед 22 червня левова частка ресурів, техніки, аеродромів, людей, військових заводів було сконцентровано на кордоні - беззахісні. Погодься, что це дві геть різні тактики ведення і початку війни. Є думка, що Гітлер просто випередив Сталіна на два тижні. Зненацька килимовим покриттям бомбардирувальників вся ця підготовка була накрита мокрим рядном. Немає нічого дивного, що СРСР програвав в оборонній війні. Тут погоджусь, він геть до неї не був готовий. І в стані катастрофічної війни перебудувати всю військову промисловість, евакувати її терміново за Урал і давати танки з снарядами - це ще швидко. Скільки потрібно часу, щоб побудувати на пустому місці, напередодні зими на Уралі, налагодити і дати продукцію заводу, що літаки випускає? А все це робилося в скажено короткі терміни і під бомбардування, при дефіциті всього, бо це "все" залишилося вже на окупованій території.
А під Німеччиною на той час вже майже вся Європа була. Це теж немало.
А щодо втрат - ну, мабуть, всі знають про методи керівництва радянскої армії, того ж Жукова, брати висоти та міста до дня нарождення Сталіна чи звільнення Києва до Річниці Жовтневої революції. Баби ще понароджують. А он троє з цих баб голосуватимуть за комуністів (це я повертаюсь до теми)
Китиха
Семья:
Награды:
Китиха
|
Китиха
Модератор
13 September 2012 Цитата: #9313 moonsun 08 September 2012, 15:56http://nikvesti.com/vybory2012/batkivschina/34545 - дуже цікава стаття, як на мене
alisa
Награды:
alisa
|
alisa
мати-єхидна
13 September 2012
Не, ну це все ясно 
На своїй території вести війну завжди складніше. Але знову ж-таки - що людям від армії? Сталін підіймав армію, заманював нові країни в комуністичний табір, а пересічні громадяни в цей час голодували, жили в злиднях, а в селах взагалі - мало не на правах рабів.
Дядько вже навіть у 60-х роках не зміг піти вчитись в медичний тільки тому, що він був із села. Сказали - якщо із села, то тільки сільгосп і скажи "дякую", що на трактора не посадили ще в 14 років. І байдуже, що людина дуже талановита і могла б принести велику користь в медицині.
але взагалі, звичайно, це все лірика.... В нас зараз все настільки сумно, що ті часи згадувати не варто, хто його знає, що буде після виборів.

На своїй території вести війну завжди складніше. Але знову ж-таки - що людям від армії? Сталін підіймав армію, заманював нові країни в комуністичний табір, а пересічні громадяни в цей час голодували, жили в злиднях, а в селах взагалі - мало не на правах рабів.
Дядько вже навіть у 60-х роках не зміг піти вчитись в медичний тільки тому, що він був із села. Сказали - якщо із села, то тільки сільгосп і скажи "дякую", що на трактора не посадили ще в 14 років. І байдуже, що людина дуже талановита і могла б принести велику користь в медицині.
але взагалі, звичайно, це все лірика.... В нас зараз все настільки сумно, що ті часи згадувати не варто, хто його знає, що буде після виборів.
Просматривают эту тему:
Forum