• 0 Поддержать автора
  • Поделиться

Парламентські вибори 28 жовтня 2012 року

Сумерки   
VIP пользователь   
22 August 2012 107818 1728
jozh

jozh

Заходил(а): 17.12.2013
jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 16:52

Не було паспортів в колгоспників. І грошей їм не платили, в них були трудодні. І ще багато чого було.
І переписування історії тут не до чого, я це не з книжок знаю, а від своїх рідних.

Не знаю, як Ваші батьки вступали до універу, але те, що в ті часи в нашому регіоні це було дуже і дуже складно - це я знаю точно.
Він народився в 40-му році, відповідно в універ він поступав все-таки в 50-х.

А "в нашому регіоні" - це в якому? Може, дійсно у різних областях по-різному було просто?
"Він народився в 40-му" - це Ви про свого батька, чи про кого? І виходить, таки поступив в універ? Щось я не дуже зрозуміла останнього речення.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 16:54

ну скоро підете в декретну відпустку і дізнаєтесь, як покращилось життя молодих мам.

я вот только об этом подумала.. )
с другой стороны, пойдем в декрет - а тут оппозиция победит, не верю я, что станет кардинально лучше....

я в прошлый раз в декрете -после "оранжевой революции" сидела, тоже не ахти было..
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa

alisa

Заходил(а): 15.07.2023
Район: Центральный
alisa
мати-єхидна
   13 September 2012

Наш, це місцевий регіон, Миколаївський, тобто.

І я писала про дядька. Батько мій набагато молодший і жив все життя в місті.
А дядько поступив, звичайно. Але вибачте, там людина була реально дуже талановита, свого часу став самим молодим доктором наук в срср.
Не твоя вина – що ти батька свого син
А твоя біда – не вміти бути ним
mamatanya

mamatanya

Заходил(а): 15.06.2019
Телефон: 063 491 2019
mamatanya
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 Анюта_80 13 September 2012, 17:02

с другой стороны, пойдем в декрет - а тут оппозиция победит, не верю я, что станет кардинально лучше....

я в прошлый раз в декрете -после "оранжевой революции" сидела, тоже не ахти было..

та не, гораздо лучше было. мы тогда втроем на детские жили (муж как раз без работы остался) - сложно, но можно. сейчас нереально в принципе.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 17:07

Наш, це місцевий регіон, Миколаївський, тобто.

І я писала про дядька. Батько мій набагато молодший і жив все життя в місті.
А дядько поступив, звичайно. Але вибачте, там людина була реально дуже талановита, свого часу став самим молодим доктором наук в срср.

Я не витримала, позвонила мамі уточнити.
Каже, що таке страхіття з паспортами було (не випускали з колгоспу і т.д.), але раніше - десь до 60-го року максимум, а вони вже поступали у 64-му. Паспорти були і в неї, і в її батьків, правда, отримували паспорти вони якраз пізніше, коли батьки переїхали до міста (опачки, нова інформація). Так, до того жили в селі і працювали в колгоспі, паспортів не мали, але з переїздом у місто проблем не було (у всякому випадку мама про проблеми не чула від своїх батьків). Зате у мого тата батьки так і жили в селі, працювали в колгоспі, але з поступанням до вузу і паспортом проблем не було взагалі. Швидше за все, у 60-х роках вже трохи полегшилась ситуація, і тут вже як кому повезе, було, чи як. Так, щоб аж до 76-го продовжувалась ця дурістика з паспортами, мама дивується, каже, що це вже навряд чи могло бути.
Страшно - це коли ти вбиваєш в собі Людину. Не можна керуватись страхом, коли вирішується твоя доля.
Ставлюся з відвертим презирством до будь-кого, хто підтримує нинішній владний режим хоча б за допомогою слів типу "всі вони однакові" або вірою в телевізійні новини.
Не жалію і не співчуваю тим, хто трясучись робить проти власної совісті те, що велено зверху, оправдуючись тяжкою долею чи необхідністю зберегти роботу.
Я не повинна жити за правилами тих, хто продав і далі продає майбутнє наших дітей за гречку або за свій страх. І тим паче не повинна їх за це поважати.
Покинула форум, бо не хочу більше годувати тролів, та ще й за підтримки модератором.

Анюта_80

Заходил(а): 21.03.2017
Анюта_80
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 mamatanya 13 September 2012, 17:14

та не, гораздо лучше было. мы тогда втроем на детские жили (муж как раз без работы остался) - сложно, но можно. сейчас нереально в принципе.

а мой тогда тоже остался.. уехал на заработки...

про щаз - сравню чуть позже ))
Если у Вас и седьмой блин получился комом, к черту блины! Пеките комочки!
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   13 September 2012

Тобто все було чудово, те, що воно там було до 60-го року не рахується...

jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 Анюта_80 13 September 2012, 17:02

А я якраз у ті часи зареєструвалась приватним підприємцем. Жодних проблем не було з боку чи то держави, чи то неофіційних її представників. І за родом діяльності довелося багато спілкуватися з керівниками приватних підприємств різного масштабу (крім гігантів хіба що), так думка їх одностайною була: працювати в ті часи було набагато легше, ніж до того (тобто за часи Кучми). І розквіт підприємництва (тільки не треба ставити знак "дорівнює" між підприємцем та торговцем "купи-продай": виробництво та сфера послуг теж піднялися) припав теж на роки з 2004-го. А от після приходу до влади Януковича - все навпаки. Зрізали, щоб хтось раптом не почав працювати сам на себе та не відчув власні сили.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 alisa 13 September 2012, 17:39

Тобто все було чудово, те, що воно там було до 60-го року не рахується...

Це Ви такий висновок робите. Не треба мені приписувати те, що я не говорила. Я говорила, що робити з Радянського Союзу однозначне пугало - це так саме невірно, як і бути у повному захваті. Було і добре, і погане, і так саме добре і погане буває при будь-якому політичному устрої. До того ж, обов'язково треба враховувати ще й час, у який відбувається подія, і ступінь розвитку людства на той час. Для кожного періоду і часу свій державний устрій буде оптимальним. Он, до демократії люди в нас ще явно не доросли, раз за гречку та парасольки готові душу продати.
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   13 September 2012
Цитата: #9313 jozh 13 September 2012, 16:36

Щось або Ви дивину пишете, або я геть історії не знаю, або я вже не знаю що.
Батьки мої народились в 1946 році, і вже явно не після 30 років поступали в ВУЗи.
Розкуркулювали моїх дідуся з бабусею, бо у дідуся учень був і яке-не-яке хазяйство, - це було, але так щоб паспортів не давали людям - це щось новеньке для мене. Варіант, щоб мої бабусі-дідусі з обох сторін жили в селі та не мали відношення до колгоспу - теж малоймовірний. Комуністами мої предки ніколи не були, щоб якісь там преференції особливі припустити. Які ще гіпотези будуть? Мама мені розказувала, як їхала з чемоданом з книжками поступати в ВУЗ, багато цікавих історій розповідала, але проблем з паспортами чи там якимись ще перешкодами до вступу не було.
Може, просто-напросто вже знову почали переписували історію, але тепер вишукують таке, щоб представити радянські часи як суцільні жахи? Непередбачуване минуле, так?

В моїй сім"ї інша сімейна історія. І я її знаю ще задовго до горбачівської перебудови. Ще багато залежало від конкретного голови конкретного колгоспу.
Nabu

Nabu

Заходил(а): 28.07.2015
Nabu
Gold
   13 September 2012
Цитата: #9313 happy2look 13 September 2012, 16:37

в нашей отрасли покращилось. я человек маленький, мне "покращилось" вот и буду голосовать

да-да!

а "в вашей отрасли" - це де? заради цікавості і якщо не секрет... хто кришує і годує з рук? Вибачте за прямоту, але у мене у дворі є молодий регіонал - у нього ніби все покращилось... а ось у тих хто у дворі не молодий регіонал все так же скрутно...
Моя подпись нарушала правила форума
п.1.5
в) запрещается использовать в имени (нике), аватаре, подписи и названии статуса нецензурные или ругательные слова (а также завуалированный мат).
Зато прекрасно передавала мои эмоции.
happy2look

happy2look

Заходил(а): 21.10.2021
Телефон: 0509990063
happy2look
VIP пользователь
   13 September 2012

а если бы не ПР, то и уходить никуда не надо было бы))) сократили или сама бы ушла от таких зарплат))) как сейчас помню это "оранжевое правительство" бббррррр никакого просвета, повышений зарплат. одни сокращения. сидишь и трусишься

никакого отношения к ПР сама не имею. вся семья работает на УЗ. вот и всё эх, не любила нас Юля) и не надо кидать в меня тапками) у каждого своё мнение
Nabu

Nabu

Nabu
Gold
   13 September 2012
А що такое УЗ? я не в курсі, і я не в тапках.
п.1.5
в) запрещается использовать в имени (нике), аватаре, подписи и названии статуса нецензурные или ругательные слова (а также завуалированный мат).
Китиха

Китиха

Заходил(а): 18.04.2021
Телефон: 0675978483
Китиха
Модератор
   13 September 2012
Цитата: #9313 happy2look 13 September 2012, 20:49

а если бы не ПР, то и уходить никуда не надо было бы))) сократили или сама бы ушла от таких зарплат))) как сейчас помню это "оранжевое правительство" бббррррр никакого просвета, повышений зарплат. одни сокращения. сидишь и трусишься

никакого отношения к ПР сама не имею. вся семья работает на УЗ. вот и всё эх, не любила нас Юля) и не надо кидать в меня тапками) у каждого своё мнение

а що таке УЗ?
mackry85

mackry85

Заходил(а): 19.02.2015
Район: Заводской - Намыв
mackry85
VIP пользователь
   13 September 2012
Укрзалізниця, мабуть
Nabu

Nabu

Nabu
Gold
   13 September 2012
Цитата: #9313 mackry85 13 September 2012, 21:07
Укрзалізниця, мабуть

ааааааааааа......

"Укрзалізниця" продовжує накопичувати борги Ссылка

Железнодорожники выйдут на митинг против «скрытой приватизации «Укрзалізниці»» Ссылка

Ссылка
ох,

п.1.5
alisa

alisa

alisa
мати-єхидна
   13 September 2012
Суцільні покращення, як я бачу.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 Nabu 13 September 2012, 21:14

ааааааааааа......

"Укрзалізниця" продовжує накопичувати борги http://www.epravda.com.ua/news/2012/09/12/334875/

Железнодорожники выйдут на митинг против «скрытой приватизации «Укрзалізниці»» http://news.zn.ua/SOCIETY/zheleznodorozhni...tsi-108396.html

Хватай мешки, вокзал отходит! История о том, как «голубые» украли у страны железную дорогу http://ord-ua.com/2012/04/05/hvataj-meshki...leznuyu-dorogu/
ох,

[/quote]

Так це ж прибічники Юлі воду мутять, Ви що!
Панікують, що покращення наступило.

Господи, дай людям розуму...
mackry85

mackry85

Заходил(а): 19.02.2015
Район: Заводской - Намыв
mackry85
VIP пользователь
   13 September 2012
а я рада, що хоч комусь за ці роки стало краще жити. правда, у порівнянні з іншими держ. установами, на УЗ завжди були непогані ЗП. тому мені дещо дивно, що люди хотіли звільнятися. в мене от інша інформація, що туди влаштуватися на роботу нереально - ніхто своїх місць позбавлятися не бажає.
jozh

jozh

jozh
VIP пользователь
   13 September 2012
Цитата: #9313 mackry85 13 September 2012, 21:31
а я рада, що хоч комусь за ці роки стало краще жити. правда, у порівнянні з іншими держ. установами, на УЗ завжди були непогані ЗП. тому мені дещо дивно, що люди хотіли звільнятися. в мене от інша інформація, що туди влаштуватися на роботу нереально - ніхто своїх місць позбавлятися не бажає.

Я думаю, багато хто за ці роки став краще жити. Але робити це заслугою регіоналів? Навпаки, тут швидше спрацювало, що всупереч всьому став хтось краще жити. Так би мовити, якщо пацієнт дуже хоче жити, то медицина безсильна.
Не сам факт покращення особистого життя треба оцінювати, а дивитися хоч трошечки далі.

Просматривают эту тему:

Forum